Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 214 (5421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

În centrul Sucevei

Pompierii şi-au sărbătorit ziua cu o prezentare a celor mai noi autospeciale pentru situaţii de urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ziua Pompierilor din România a fost marcată, ieri, în centrul municipiului Suceava, publicul având ocazia să vadă cele mai noi şi moderne autospeciale de stins incendii, de descarcerare sau ambulanţe SMURD. Ceremonialul pregătit iniţial cuprindea mai multe evenimente, însă a fost restrâns în semn de doliu faţă de cele nouă vieţi pierdute în urma inundaţiilor de la Galaţi.

Trupele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava nu au mai defilat prin faţa Palatului Administrativ Suceava, aşa cum era programat. De asemenea, nu au mai fost organizate demonstraţiile de descarcerare şi stingere a unui incendiu, anunţate pentru public.

În aceste condiţii, s-a insistat pe discursuri referitoare la istoria pompierilor, atât la nivel naţional, cât şi local. Au luat cuvântul pentru a aduce mulţumiri pompierilor pentru colaborare prefectul Sucevei, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi deputatul Alexandru Băişanu, acesta din urmă afirmându-şi apropierea faţă de pompieri în condiţiile în care tatăl său a lucrat o viaţă în sistem, iar el a făcut armata la arma „Pompieri”.

 

Diplomă de excelenţă pentru „preotul pompier” de la Cornu Luncii

Colonelul dr. Dan Hoffman, inspectorul şef al ISU Suceava, a acordat în numele instituţiei pe care o conduce mai multe diplome de excelenţă.Printre cei care au primit distincţii s-a numărat şi preotul Gabriel Puiu Florea, din comuna Cornu Luncii, care şi-a câştigat deja renumele de „preotul pompier”. Acesta şi-a achiziţionat din fonduri proprii o maşină de stins incendii, la mâna a doua, cu care a intervenit la numeroase situaţii de urgenţă. Ultima chiar la finele săptămânii trecute, când preotul a intervenit la un incendiu devastator, care a distrus casele a doi fraţi şi hala unei societăţi de transport din Cornu Luncii.

Au mai primit diplome de excelenţă pentru sprijinul acordat activităţii de protecţie a cetăţenilor prin susţinerea dezvoltării serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă prefectul Sucevei, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

Momentul solemn s-a încheiat cu o slujbă oficiată de un sobor format din patru preoţi. 

Tot cu ocazia Zilei Pompierilor din România, la sediul inspectoratului a avut loc o ceremonie în care nouă militari (doi ofiţeri şi şapte subofiţeri) au fost avansaţi în grad înainte de termen.

Mai trebuie amintit că la manifestările organizate ieri în centrul Sucevei a fost prezentă şi o societate care promovează servicii profesioniste de curăţat coşuri de fum, şeminee, sobe şi hote, un detaliu foarte important care, neglijat, a adus în numeroase rânduri la izbucnirea unor puternice incendii. 

În fiecare an, la 13 septembrie, este sărbătorită Ziua Pompierilor din România, care marchează data bătăliei dusă în 1848 de pompierii militari în Dealul Spirii. Anul acesta se împlinesc 165 de ani de la lupta în care pompierii militari au înfruntat trupele otomane intrate în Bucureşti pentru a înăbuşi Revoluţia de la 1848.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii şi-au sărbătorit ziua cu o prezentare a celor mai noi autospeciale pentru situaţii de urgenţă.
 Vizualizări articol: 2346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Pompierii şi-au sărbătorit ziua cu o prezentare a celor mai noi autospeciale pentru situaţii de urgenţă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei