Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 212 (5419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plasament familial

Fetiţa din Vatra Moldoviţei opărită cu borş, din neglijenţa bunicii, a ajuns în grija unei rude din Constanţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fetiţa în vârstă de 3 ani, din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei, care la sfârşitul lunii trecute a fost internată cu arsuri grave, după ce bunica a ţinut-o opărită acasă o săptămână, a ajuns, după externarea din spital, în grija unei rude din Constanţa. Aurelia Focşa, şefa Serviciului de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, ne-a spus că după ce fetiţa a fost externată din spital, ea a ajuns din nou în grija bunicii, însă doar pentru câteva zile.

„O verişoară primară a mamei copilului, care locuieşte în Constanţa, a solicitat ca micuţa să fie îngrijită de ea, în condiţiile în care mama minorei,Nicoleta Hasiuc, nu are cum să se ocupe de copil, fiind după gratii. Verişoara are deja grijă şi de fratele fetiţei, pentru care a deschis procedură în instanţă de plasament familial în familia lărgită. Femeia doreşte să deschidă aceeaşi procedură şi în cazul fetiţei. Ea a spus că are posibilităţi materiale să-i crească pe cei doi fraţi şi nu vrea să-i mai vadă suferind şi stând departe unul de celălalt”, ne-a explicat Focşa.

Bunica fetiţei, care mai are acasă cinci copii minori, pe care îi creşte în condiţii grele, a declarat, imediat după incident, că nepoata s-a opărit cu borşul fierbinte dintr-o oală care se afla pe o masă şi pe care fetiţa a tras-o peste ea. Femeia nu a dus-o la medic pe fetiţă, crezând că arsurile nu sunt grave şi se vor vindeca de la sine. Acest lucru nu s-a întâmplat şi, după ce a trecut pe la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, copila a fost transferată la Spitalul Judeţean Suceava.

 

Anchetă socială, la bunică

Aurelia Focşa ne-a spus că săptămâna viitoare o echipă a serviciului pe care îl conduce se va deplasa la domiciliul familiei Hasiuc, pentru a vedea ce măsuri se pot lua pentru ceilalţi cinci minori.

„Unul dintre ei are 17 ani şi este destul de dificil să fie internat într-un centru de plasament sau dat la un asistent maternal. Vom vedea ce măsuri vom lua în acest caz. Cazul de la Vatra Moldoviţei rămâne în atenţia Protecţiei Copilului”, a spus şefa Serviciului de evaluare a situaţiilor de risc şi intervenţie în regim de urgenţă. Asistentul social din cadrul Primăriei Vatra Moldoviţei, Georgiana Coseiciuc, ne-a spus că familia Hasiuc nu primeşte ajutor social de la primărie, pentru că nu a adus actele necesare întocmirii unui dosar, care să le permită acest drept. „Cel mai mic copil al familiei Hasiuc, o fetiţă, are un an şi patru luni, iar cel mai mare are 17 ani. Un băieţel în vârstă de 7 ani a fost înscris de părinţi în clasa I, iar alţi doi copii sunt elevi. Părinţii muncesc cu ziua prin sat, pentru a se întreţine. Noi monitorizăm acest caz, facem des vizite în familie, îi ajutăm cu ce putem. Aşteptăm şi vizita reprezentanţilor de la Protecţia Copilului, pentru a vedea împreună ce măsuri vor fi luate în cazul minorilor”, a completat Georgiana Coseiciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa din Vatra Moldoviţei opărită cu borş, din neglijenţa bunicii, a ajuns în grija unei rude din Constanţa.
 Vizualizări articol: 1591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fetiţa din Vatra Moldoviţei opărită cu borş, din neglijenţa bunicii, a ajuns în grija unei rude din Constanţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei