Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 208 (5415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dezastru

Un incendiu de mari proporţii a mistuit casele a doi fraţi şi hala unei firme de transport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu foarte puternic izbucnit ieri după-amiază la Cornu Luncii a lăsat un adevărat dezastru în urmă, mistuind gospodăriile a doi fraţi şi hala unei societăţi de transport din localitate. La pompieri alarma s-a dat în jurul orei 16.30, primii intervenind lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii, urmaţi de pompierii profesionişti de la Detaşamentul Fălticeni. În total s-a intervenit cu şase maşini de stingere a incendiilor.

Din păcate, incendiul a fost imposibil de stopat, în condiţiile în care construcţiile erau pe structură din lemn, iar vântul a fost foarte puternic.

După cum a precizat plutonierul major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, hala societăţii de transport a ars pe aproximativ 360 de metri pătraţi, în timp ce în cele două gospodării focul a fost extins pe alţi aproximativ 300 de mp.

 

Două familii cu şapte copii au rămas pe drumuri

Cei doi proprietari, Dumitru şi Gheorghe Păvăloaia, primul tată a trei copii, al doilea tată a patru copii, toţi minori, şi soţiile lor, au rămas pe drumuri.

„Eram la muncă, pe câmp, nimeni nu era acasă. Ne-au anunţat vecinii că ne-au luat foc casele”, spunea, în stare de şoc, unul dintre fraţi. 

Oamenii nu au putut să-şi salveze nici toate animalele, o parte pierând în flăcări.

Din ancheta preliminară a pompierilor rezultă că focul a izbucnit de la o afumătoare din gospodăria unuia dintre fraţi, al cărei coş de fum nu era izolat corespunzător, cauză din care un material inflamabil din apropiere s-a extins. Focul s-a extins cu repeziciune în dreapta şi în stânga, unde se aflau hala societăţii, respectiv cealaltă gospodărie.

Hala mistuită de incendiu aparţinea unei firme locale, administrate de o anume Andreea Pârlog.

Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat că acum doi ani de zile, în luna august, aproximativ în aceeaşi zonă au ars şase gospodării, tot într-o zi cu vânt puternic.

Printre cei careau dat o mână de ajutor la incendiu se numără şi preotul Gabriel Florea, care a mai avut astfel de intervenţii cu o autospecială de pompieri achiziţionată prin parohia pe care o conduce.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu de mari proporţii a mistuit casele a doi fraţi şi hala unei firme de transport.
 Vizualizări articol: 2818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un incendiu de mari proporţii a mistuit casele a doi fraţi şi hala unei firme de transport5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei