Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 207 (5414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate finale

Promovabilitatea la bacalaureatul din toamnă a crescut după contestaţii cu jumătate de procent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După soluţionarea contestaţiilor depuse la comisia judeţeană de bacalaureat, sesiunea de toamnă, promovabilitatea la Suceava a crescut cu jumătate de procent. Dacă înainte de contestaţii, la Suceava promovabilitatea a fost de 30,4%, după recorectarea tezelor a crescut la 30,97%,11 candidaţi promovând bacalaureatul după reevaluarea lucrărilor. După cum a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Laura Hacman, în urma recorectării a 298 de teze, 217 note au rămas nemodificate, iar 81 au fost modificate, 37 prin scădere şi 44 prin creştere. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română (94), matematică (54), biologie (52) şi geografie (41).

Înainte de contestaţii, judeţul Suceava se situa, conform edu.ro, pe locul IV pe ţară ca promovabilitate la bacalaureatul din toamnă, fiind depăşit de judeţele Arad (35,9%), Buzău (30,9%), Tulcea (31,0%), care se aflau pe primele trei locuri. Pe poziţia a cincea se afla judeţul Timiş (26,9%). Procentul cel mai scăzut s-a înregistrat în judeţul Ilfov (9,8%).

Conform sursei citate, la nivel național, rata de promovare a fost de 20,36%, mai mică cu aproximativ cinci puncte procentuale decât cea înregistrată în sesiunea august-septembrie din 2012. La Suceava, promovabilitatea la bacalaureat în sesiunea de vară a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea acestora.

La bacalaureatul de anul trecut, sesiunea de toamnă, promovabilitatea a fost de 37,89%, puţin mai mare comparativ cu procentul obținut în sesiunea de toamnă din acest an. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promovabilitatea la bacalaureatul din toamnă a crescut după contestaţii cu jumătate de procent.
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Promovabilitatea la bacalaureatul din toamnă a crescut după contestaţii cu jumătate de procent2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei