Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 207 (5414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oferta

Au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. Această sesiune se va derula până pe 12 septembrie, iar absolvenţii de liceu au la dispoziţie 125 de locuri bugetate (din care 12 pentru etnicii români din Republica Moldova cu bacalaureat susţinut în România şi cinci pentru reprezentanţii etniei rome) şi 1.232 de locuri cu taxă la diverse programe de licenţă (din care 269 la învăţământ la distanţă). După sesiunea de admitere, din perioada 5-12 septembrie, vor urma înmatriculările, perioada limită fiind 20 septembrie. Pentru mai multe detalii despre această admitere, cei interesaţi sunt invitaţi să consulte şi site-ul www.admitere.usv.ro.

 

47 de programe de studii de licenţă şi 36 programe de studii universitare de master

Am întâlnit-o ieri pe holurile Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava pe Ioana Acsinciuc, care, deşi a terminat liceul în 2009, a ales să se înscrie în această toamnă la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea contabilitate.

„După liceu, am lucrat ca şi contabil, să văd dacă îmi place această meserie, şi acum am ales să mă înscriu la această facultate, la ID, pentru a putea să lucrez în continuare”, ne-a spus Ioana.

Un alt tânăr, Ionuţ P., s-a înscris ieri tot la Ştiinţe  Economice, după ce a luat bacalaureatul în sesiunea din toamnă.

După cum ne-au spus reprezentanţii universităţii sucevene, după prima zi de înscrieris-au înregistrat 188 de candidaţi: 47 la programele de studii de licenţa ZI, 37 la programele de studii licenţa forma ID, 93 de candidaţi pentru programele de master si 11 pentru programul de licenţă Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar - forma de continuare a studiilor.
Pentru programele de masterat, oferta cuprinde 190 de locuri bugetate şi 1.150 de locuri cu taxă, la care se adaugă un număr de 35 de locuri pentru românii de pretutindeni. Nu toate programele de masterat au derulat sesiune de admitere în luna iulie. La aceste specializări, toate locurile sunt disponibile, astfel încât absolvenţii licenţiaţi în 2013, dar şi cei din anii anteriori, pot beneficia de şansa de a ocupa un loc fără taxă / cu taxă la programul de masterat ales.

În oferta de toamnă sunt cuprinse 47 de programe de studii de licenţă şi 36 programe de studii universitare de master, corespunzătoare celor şase domenii de cunoaştere: ştiinţe inginereşti, ştiinţe naturale, ştiinţe economice şi administrative, ştiinţe umaniste, ştiinţe sociale şi sănătate.

Reprezentanţii Universităţii „Ştefan cel Mare” au mai anunţat că studiile doctorale în regim fără taxă pot fi urmate de 25 de tineri din România şi de zece din afara ţării.

La cele 14 domenii de doctorat au fost propuse şi 51 de locuri cu taxă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei