Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 200 (5407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Zeci de firme sucevene, nemulţumite de bătaia de joc de la Ministerul Finanţelor pentru ajutoarele de minimis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi reprezentanţi ai firmelor sucevene care au încercat ieri dimineaţă să depună cereri pentru ajutoarele de minimis şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de ceea ce s-a petrecut. Mai exact, site-ul Ministerului Finanţelor, s-a blocat la câteva minute după deschidere, la ora 8.30, iar cei care doreau să depună cererile nu au mai reuşit.

Pentru că nu înţelegeau ce se petrece, reprezentanţii firmelor sucevene aucontactat alte firme de consultanţă din Iaşi şi Bucureşti şi au reuşit să afle că aproape nimeni nu a reuşit să înscrie proiectele online, ceea ce conduce la ideea că sunt nereguli majore. În urma discuţiilor cu ceilalţi consultanţi, s-a luat decizia de a transmite o petiţie către Ministerul Finanţelor, prin care se solicită anularea sesiunii de depunere proiecte şi redeschiderea acesteia, cu alte condiţii de selecţie.

Suspiciunile vizavi de o serie de nereguli s-au accentuat şi ca urmare a faptului că reprezentanţii Ministerului Finanţelor au anunţat că la ora 8.35 a fost închisă sesiunea, deoarece s-a atins limita de 500 de milioane de lei alocată, iar în doar câteva minute erau deja înregistrate 19 pagini cu firme care au reuşit să depună cererile.

Întreprinzătorii care vor bani se pot înscrie până la 31 octombrie pentru a beneficia de sumele acordate. Ajutorul poate fi de maximum 200.000 de euro dacă o firmă creează şapte locuri de muncă pe o perioadă de trei ani de la momentul investiţiei. Pentru cinci locuri de muncă create, ajutorul este de maximum 100.000 de euro. Beneficiarii pot construi sau cumpăra clădiri necesare desfăşurării activităţii de producţie, utilaje şi aparatură, dar şi  echipamente IT şi mijloace de transport neînmatriculabile, precum motostivuitoare sau macarale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de firme sucevene, nemulţumite de bătaia de joc de la Ministerul Finanţelor pentru ajutoarele de minimis.
 Vizualizări articol: 2019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Zeci de firme sucevene, nemulţumite de bătaia de joc de la Ministerul Finanţelor pentru ajutoarele de minimis5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei