Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 200 (5407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clientul de serviciu

Ultimul “dosar” al lui Todiruţ, din categoria Radio Erevan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintre bancurile care circulau pe vremea comunismului se numărau şi cele din ciclul „Cetăţeanul întreabă, Radio Erevan răspunde”. Una dintre aceste glume suna cam aşa:

"E adevărat că Ivan Ivanovici a câştigat o Lada la loto?

Răspuns Radio Erevan: În principiu, da.

Însă nu a fost Ivan Ivanovici, ci Piotr Petrovici.

Şi nu era maşină, era o bicicletă.

Şi n-a câştigat-o, i-a fost furată.

Restul e corect."

Cam în aceeaşi categorie se înscrie şi ultimul „dosar” penal care-l priveşte pe comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava. Presa locală a scris ieri că Todiruţ şi comisarul-şef Alexa Teodorovici, fostul şef al Serviciului Logistică din IPJ Suceava, fac obiectul unui al treilea dosar penal instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Motivul acestei anchete ar fi achiziţia unor pneuri pentru autovehiculele IPJ Suceava, iar cei doi ofiţeri au prejudiciat bugetul instituţiei prin aceea că au cumpărat bunurile la preţuri mult mai mari faţă de cele de pe piaţă.

Situaţia se prezintă exact ca în bancul cu Radio Erevan. Anomalia a fost sesizată de comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, care a dispus o anchetă internă pe această temă în urmă cu aproximativ o lună. Contractul privind achiziţia pneurilor nu a fost semnat de Todiruţ, ci de comisarul-şef Viorel Onea în aprilie 2012, iar DNA Suceava nu are în lucru un asemenea dosar. „Restul e corect”, cum spun cei de la Radio Erevan.

 

Care e situaţia reală

La finalul lunii aprilie 2012, comisarul-şef Viorel Onea a semnat un acord-cadru prin care IPJ Suceava urma să cumpere 654 de anvelope all-sezon pentru 150 de maşini, de la o societate din Suceava. Firma cu care s-a încheiat contractul a livrat pneuri pentru sezonul de vară, care sunt mai ieftine faţă de cele pentru toate anotimpurile.

Din primele date, se pare că suma totală cu care a fost prejudiciat bugetul instituţiei se ridică la 5.000-6.000 de lei şi cel mai probabil greşeala a apărut în momentul recepţiei pneurilor.

„Când am revenit de la Călăraşi, am sesizat acest aspect şi am dispus constituirea unei comisii care să verifice situaţia şi să constate cine se face vinovat pentru a putea recupera prejudiciul. Cu acest contract nu am absolut nici o legătură şi m-am mirat când am aflat, din presă, de existenţa acestui nou dosar penal”, a precizat comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ.

De altfel, şi reprezentanţii DNA Suceava au negat că ar avea în lucru un asemenea dosar, dar spun că vor verifica orice sesizare care va veni pe adresa instituţiei.

În plus, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a precizat că ancheta internă este în derulare şi nu s-a luat încă nici o măsură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimul “dosar” al lui Todiruţ, din categoria Radio Erevan.
 Vizualizări articol: 3399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ultimul “dosar” al lui Todiruţ, din categoria Radio Erevan3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei