Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 199 (5406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Blocaj financiar

Primăria Suceava se pregăteşte să rezilieze contractul de finanţare al echipei de handbal Universitatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soarta handbalului sucevean se decide zilele acestea, când părţile implicate în finanţarea acestei activităţi sportive trebuie să găsească o soluţie legală prin care să asigure finanţarea echipei Universitatea Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că singura soluţie este să rezilieze contractul de finanţare al Clubului Sportiv Universitatea Suceava, urmând ca finanţarea echipei de handbal să fie făcută sub o altă formă.

„Suntem într-un blocaj – până nu se reziliază actualul contract, până nu se găsesc soluţii să se întoarcă la primărie banii pe care i-am dat, măcar pe cei de anul acesta, nu poate fi vorba de o altă finanţare la echipa de handbal”, a declarat ieri Lungu, care l-a invitat la discuţii pe rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa.

Problemele cu care se confruntă acum clubul sportiv vin ca urmare a unui control al Curţii de Conturi, care a sesizat faptul că banii viraţi de Primăria Suceava către echipa de handbal, pentru sprijinirea activităţilor sportive, nu au fost corect utilizaţi. Conform raportului organelor de control financiar, banii încasaţi de la primărie ar trebui să fie returnaţi, orice altă alocare de fonduri din bani publici fiind interzisă, până când nu se clarifică situaţia plăţilor făcute către jucători sub formă de burse private.

„Sunt probleme care ţin de legalitate în privinţa finanţărilor acordate, dar acestea sunt în exclusivitate ale celor care gestionează Clubul Universitatea Suceava”, a spus Ion Lungu, care a avut ieri discuţii pe această temă şi cu consilierii locali, scopul fiind găsirea unei soluţii de finanţare a acestei activităţi sportive care e la un pas de dispariţie, după ce aproape toţi jucătorii au plecat la alte echipe din ţară. Din cauza blocajului financiar impus de Curtea de Conturi, din cele zece miliarde de lei vechi prinse în bugetul local pentru acest an, pentru echipa de handbal, municipalitatea nu a putut vira în conturile clubului USV decât 100.000 lei (un miliard de lei vechi), bani pe care îi şi cere înapoi, modalitatea de cheltuire a acestora fiind considerată ilegală.

 

Banii pentru handbal, disputaţi în justiţie

Rectorul Universităţii Suceava, Valentin Popa, care nu a putut fi prezent la discuţiile de ieri, fiind plecat din localitate, consideră că nu există motive pentru ca actualul contract să fie reziliat şi, în nici un caz, ca banii primiţi de clubul sportiv să fie returnaţi.

„Dacă se va dovedi că s-au făcut fraude, n-au decât să fie puşi să plătească cei care le-au făcut. Clubul Sportiv nu are de unde da bani înapoi. Noi, Universitatea, suntem de asemeni finanţatori ai clubului sportiv, iar dacă ni se va cere să returnăm banii primiţi ca finanţare pentru sprijinirea activităţii sportive, vom acţiona în judecată municipalitatea”, a declarat Valentin Popa.

Acesta a spus că nu sunt motive pentru rezilierea contractului actual, dar că este dispus să colaboreze cu municipalitatea pentru găsirea unor soluţii pentru ca handbalul să nu dispară ca activitate sportivă, la Suceava.

„În prezent, trebuie să ne punem problema dacă mai avem ce finanţa. Din echipa de handbal au mai rămas doar cinci jucători. Dacă nu acţionăm rapid, nu vom mai avea deloc jucători. Nu-i nimic, suntem obişnuiţi să reluăm totul de la zero, cu alţi jucători pe care-i vom forma, dar să avem măcar siguranţa că de anul viitor va putea fi asigurată finanţarea, fără să ne lovim de aceleaşi probleme”, a adăugat rectorul Universităţii Suceava.

Una din variantele propuse pentru salvarea handbalului sucevean este înființarea unui nou club, la care atât Primăria Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Consiliul Local Suceava să devină acționari și parteneri, model cu care a ieșit dintr-o criză asemănătoare, în această vară, echipa Potaissa Turda. Această propunere, a mai multor aleşi locali, va fi discutată în şedinţa de mâine a Consiliului Local Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava se pregăteşte să rezilieze contractul de finanţare al echipei de handbal Universitatea.
 Vizualizări articol: 1459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava se pregăteşte să rezilieze contractul de finanţare al echipei de handbal Universitatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei