Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 196 (5403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Momente tensionate

Farmaciste ameninţate cu o şurubelniţă şi ţinute ostatice de un fost profesor din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Minute de coşmar pentru angajatele unei farmacii de pe bulevardul George Enescu, din municipiul Suceava, după ce un bărbat le-a ameninţat cu o şurubelniţă şi le-a ţinut ostatice aproximativ jumătate de oră. Autorul este un bărbat în vârstă de 37 de ani, fost profesor de filosofie la Colegiul Tehnic Nr. 1 „Alexandru Ioan Cuza”, dar care între timp a fost pensionat pe motive medicale. Adrian Popescu a intrat ieri în jurul prânzului în farmacie, iar cele patru persoane aflate în interior nu şi-au închipuit ce avea să urmeze.

„A venit şi a intrat iniţial ca un simplu client, dar era foarte agitat şi se vedea pe el că are ceva. A cerut un medicament împotriva fumatului, dar nu era mulţumit de absolut nimic. A plecat de la ghişeul meu şi l-am văzut că a închis uşa de la intrare şi a spus <Aceasta este o luare de ostatici>. Am crezut că este o glumă în acel moment”, a mărturisit Cătălina Olari, proprietara farmaciei Oana Maria de pe bulevardul George Enescu.

Ceea ce a urmat însă a dovedit că bărbatul nu avea chef de glume şi că luarea de ostatici era cât se poate de reală.

Bărbatul şi-a îndreptat apoi atenţia către o altă clientă, aflată împreună cu o persoană de sex feminin bolnavă psihic, care începea să aibă o criză. Adrian Popescu a ţintit o şurubelniţă către persoana bolnavă, moment în care mama acesteia l-a rugat să nu-i facă vreun rău. După ce a stat în cumpănă preţ de câteva secunde, bărbatul le-a lăsat pe cele două femei să plece.

„După plecarea celor două femei a cerut o cheie şi a încuiat uşa de la intrare, după care a rupt cheia, iar noi am sunat la firma de pază şi protecţie”, a mai arătat Cătălina Olari.

 

Uşa farmaciei, spartă cu berbecul pentru a-l putea captura pe bărbat

Rămas singur doar cu angajatele farmaciei, bărbatul a intrat în discuţii cu acestea şi le-a povestit că o anumită persoană din Suceava îi abuzează fiica, fără a preciza despre ce anume este vorba. În plus, Adrian Popescu a menţionat că totul a început în perioada în care era profesor, iar problemele au devenit şi mai grave după intrarea sa în politică. Chiar dacă era înarmat cu şurubelniţa, bărbatul nu părea să fie agresiv cu farmacistele, cărora le-a cerut să sune la 112, să-l cheme pe şeful poliţiei la faţa locului. Mai mult, el a solicitat prezenţa unei televiziuni care să aducă în atenţia opiniei publice toate nemulţumirile sale.

La faţa locului au ajuns în scurt timp atât echipele de intervenţie ale firmei NGGS, care asigură paza şi protecţia farmaciei, dar şi trupele de intervenţie ale poliţiei.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum Adrian Popescu se mişcă agitat în interiorul farmaciei, dar fără să manifeste intenţii agresive.

Pentru că cheia din uşa de acces în farmacie fusese ruptă, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească forţa. Geamul uşii de acces a fost spart cu un berbece, iar „mascaţii” au pătruns în interior, unde l-au pus la pământ şi l-au încătuşat pe Adrian Popescu.

 

Nimeni nu a fost rănit, iar atacatorul a fost internat la Psihiatrie

Totul s-a sfârşit cu bine, iar în afara unei spaime pe care nu o vor uita curând, farmacistele nu au păţit nimic.

„Din fericire, nu a rănit pe nimeni şi nici nu ştim dacă motivul a fost acela de a răni pe cineva sau de a-şi exprima nişte nemulţumiri cu caracter general”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Adrian Popescu este pensionat de mai mulţi ani pe caz de boală, iar până acum are la activ cinci internări în spitalele de psihiatrie, ultima dată în decembrie 2012. Pacientului i s-a prescris un tratament medicamentos, dar de circa o lună de zile acesta l-a întrerupt.

Ieri, după ce l-au audiat, poliţiştii au decis să-l interneze din nou în secţia de Psihiatrie de la Burdujeni. Între timp, pe numele lui Adrian Popescu a fost întocmit şi un dosar penal pentru infracţiunile de ameninţare şi lipsire de libertate în mod ilegal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciste ameninţate cu o şurubelniţă şi ţinute ostatice de un fost profesor din Suceava.
 Vizualizări articol: 8386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Farmaciste ameninţate cu o şurubelniţă şi ţinute ostatice de un fost profesor din Suceava3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(24 aug 2013, 11:15:07
cu intenţii neintenţionate ( de-a deveni terorist )
un nene, îmbătat de alchoolismul (ne)financiar
a intrat să repare priza şi-aţi crezut că-i antiChrist ?!
şi iute, pentru-atâta, 'l băgaţi în penitenciar ?!happy

a văzut şi el un film c-un macho şi o farmacie
cee, dacă-i cu buzele tivite şi o ţâr' degringolat
iute-l burduşiţi şi-l internaţi la psihiatrie ?!
io spun că omu'i bun director să fie înscăunat

*
res ipsa loquitur, dragilor, hilar şi penibil
consecinţă a deşertului moral ce-l traversăm
unu' ne-arată (cu şurubelniţa) că e vizibil
iar noi, invizibili, pe lângă el ne furişămhappy

2.   Sankta simplicitate a soluției omonime trimis de
(24 aug 2013, 11:33:28
Păi ... să-l dea în grija tizului său, porte-parole la DSP Sv.
3.   Pacat trimis de
(24 aug 2013, 13:03:31
Nu stiu daca ar trebui aruncat cu noroi in el. E un om foarte inteligent (facand abstractie de boala).
3.1  RE: Pacat trimis de
(26 aug 2013, 12:26:53
Mda, probabil noi, femeile, suntem mereu in stare de soc sau dramatizam un pic mai mult. Doar ca aici e vorba de un om pe care il cunosc si il admir.
4.   .... trimis de
(24 aug 2013, 13:31:54
Exact, nu trebuie aruncat cu noroi in el. Il cunosc si stiu cat de inteligent este. Omul asta mi-a fost diriginte 2 ani, il cunosc din 2001 si sincer il admiram...un profesor desavarsit (pt mine cel putin). Nu am stiut de problemele pe care le are. Pur si simplu sunt in stare de soc.
4.1  RE: .... trimis de
(24 aug 2013, 15:08:39
Femeile sunt mereu in stare de soc.. te uiti prea mult la stirile pro tv
4.2  RE: .... trimis de
(24 aug 2013, 19:54:16
"intotdeauna vestile proaste le aduc femeile "laughing)
4.3  RE: .... trimis de
(26 aug 2013, 12:28:05
Mda, probabil noi, femeile, suntem mereu in stare de soc sau dramatizam un pic mai mult. Doar ca aici e vorba de un om pe care il cunosc si il admir.
5.   “Securistii” prezinta colectia de smintire toamna trimis de
(25 aug 2013, 18:01:34
Romania nici in 100 de ani nu se va face bine. Deja samanta de sminteala plantana cu repetitie morbida de “securistii de meserie si de aia de bine” isi face efectul in masa. Plantezi frica, distrugi elitele, fugaresti inteligentele, furi tot, mai putin aerul ( ca nah trebuie sa traiasca sclavii sa produca pentru voi) si vinzi ce mai ramane din tot, “decat” la aia mari si civilizati ai planetei. Romania e pierduta, e vanduta, nici macar amanetata. Votul e doar un pretext penibil de atitudine civica a noii politici stelare planetare (pt ca asa se cred toti cei care ne conduc). Globalizarea nu e democracy. E un bostan verde dar tot rosu pe dinauntru. Rezolvarea e salvarea pe parohii, in familie.
6.   Comentariu trimis de
(26 aug 2013, 10:07:30
revin... comentariile le selectati... acest profesor are o problema... am inteles ca dorea sa transsssmita un mesaj...de ce nu scrieti despre asta...un profesor psiholog...nu i un nebun oarecare ca si cum ar fi un boschetar...
circula nebuni pe strada? ...ce intelegeti prin nebuni?...
cine pune stampila: ala e nebun , ala nu...? cine? ..
deci ce dorea acel om? macar voi ziaristii, daca tot il categorisiti, ascultati l , spuneti exact ce dorea... dar mai bine transformati totul intr un scenariu..terorist...jandarmi. arestari...se vinde....
7.   Comentariu trimis de
(26 aug 2013, 10:14:20
Avand in vedere sistemele din Romania....banuiesc...e divortat, are un copil, sotia e un profesor renumit,(scrieti voi), l a chemat pe seful politiei, nu era sau era agresiv....spunea ca are nemultumiri privitoare la copil...
deci..citesc printre randuri: nu i da copilul sa l vada, l au marginalizat social, de aici frustrarile, politia , justitia nu te ajuta, esti tata de Romania , n ai nici un drept, numele sotiei nu se spune, el e nebun ...si gata...
dar scriem un articol de senzatie...
tara de nimic..
8.   Comic trimis de
(26 aug 2013, 12:18:57
Stau si ma intreb cine l-a imbracat pe ala CU CAMASA ALBA SI VESTA ANTIGLONT.....SAU VINE DIRECT DE LA CUMATRIE SI NU A AVUT TIMP SA SE SCHIMBE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei