Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 195 (5402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La Suceava, în Cetate

Bucovina Rock Castle: semnal de deschidere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Festivalul Internaţional Bucovina Rock Castle (ediţia a III-a), al cărui semnal de deschidere s-a dat ieri seara în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei, festival închinat memoriei ctitorului de târg şi cetate voievodul Petru I Muşat (a cărui statuie din bronz n-a fost reaşezată pe soclu de către administraţia locală nici în acest an, în care se împlinesc 625 de ani de atestare documentară a Sucevei), are pe afiş 24 de trupe rock din şase ţări europene.

 

Rockerii au „inundat” şanţul de apărare al cetăţii

Dacă semnul providenţial pentru nevrednicia cârmuitorilor urbei a fost căderea, cu câteva zile în urmă, a crucii de pe una din turlele Bisericii Sf. Gheorghe (Mirăuţi), biserică ridicată de Petru I Muşat, care a devenit prima catedrală mitropolitană a Moldovei, semnul îmbucurător pentru „vrednicii de Bucovina” care au organizat festivalul a fost, chiar din prima zi, numărul mare de rockeri, care au „inundat” şanţul de apărare al cetăţii.

La marginea platoului erau instalate o mulţime de corturi ale celor care au venit să asiste la festival, grupuri de tineri îmbrăcaţi cu „uniforma” specifică (blugi şi tricouri negre), care au campat pentru câteva zile spre a fi cât mai aproape de locul de desfăşurare a concertelor.

În şanţul de apărare al cetăţii, în care s-a amplasat scena, au început să afluiască grupuri de tineri, ca o maree de tricouri negre (majoritatea cu sigla festivalului), grupuri care, treptat, s-au „sudat” la momentul la care muzica, virată la volum maxim, a creat parcă un curent care făcea aerul să vibreze între zidul cetăţii şi taluzul de piatră.

 

„Avem festival!”

Deschiderea s-a făcut cu imnul festivalului, piesa „Dojana” a trupei timişorene DorDeDuh, trupă despre care Ion Drăguşanul, unul dintre iniţiatorii evenimentului, spunea că este alcătuită din sacerdoţi care izbutesc să transmită prin muzica lor „străfulgerări de nedesluşit”.

Este şi motivul pentru care, în numele preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care sprijină cu entuziasm acest festival (manifestare care a debutat în mandatul lui Gheorghe Flutur), Constantin Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei (unul din „vrednicii de Bucovina” de care pomeneam), a urcat pe scenă alături de prezentatorul Doru Popovici şi a înmânat trupei DorDeDuh un premiu special oferit de administraţia judeţeană.

„Avem imn, avem festival, avem DorDeDuh!”, a spus Doru Popovici, dând semnalul de începere. 

Şi dacă Andi Drăguşanul, directorul şi „motorul” festivalului, spunea (înainte de începerea acestei ediţii) că trăieşte satisfacţia unei mari împliniri (cu încrederea fermă că ediţia următoare va fi şi mai reuşită decât aceasta), trupele care au urcat apoi pe scenă au energizat publicul, care pur şi simplu a „explodat”.

Trupa Masterpiece, care a intrat prima în concert, a aprins spiritele cu coveruri Metallica, iar trupele următoare, Bucovina, Jinjer (trupă care, aşa cum spune Ion Drăguşanul, „consolidează prin prezenţa la acest festival un parteneriat real între România şi Ucraina în domeniul culturii moderne”), White Walls, Subscribe şi DorDeDuh, au oferit o primă seară/noapte de muzică rock în Cetatea Sucevei. Celelalte urmează, de astăzi, până duminică inclusiv. Vorba lui Doru Popovici: „Avem festival!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina Rock Castle: semnal de deschidere.
 Vizualizări articol: 2452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 9 voturi
Bucovina Rock Castle: semnal de deschidere3.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei