Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 194 (5401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intenţie

Primăria Suceava vrea să concesioneze activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Suceava vrea să concesioneze unei firme private activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân. Primarul Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu poate susţine în mod integral financiar hrana celor 1.800 de câini care vor fi cazaţi în cele două adăposturi din Lunca Sucevei şi nici nu poate îndeplini condiţiile pentru ca adăposturile să fie autorizate. Lungu a arătat că pentru hrana animalelor este nevoie anual de circa 100.000 de euro, iar pentru ca adăposturile să fie autorizate trebuie să existe personal specializat şi cabinete veterinare autorizate. Primarul vrea ca licitaţia pentru concesionarea activităţii de gestionare a câinilor fără stăpân să aibă loc la finele acestui an. Mai mult, el a spus că primăria va impune o redevenţă cât mai mică, mergând chiar spre zero, ca să atragă firme la licitaţie.

 

100.000 de euro pe an, hrana câinilor fără stăpân din adăposturile din Lunca Sucevei

„Ca să putem autoriza conform cerinţelor europene aceste adăposturi de câini trebuie îndeplinite foarte multe condiţii. Trebuie să existe personal de specialitate, cabinete medicale autorizate şi multe alte lucruri pe care primăria nu le are şi nici nu văd cum poate să le aibă în măsura în care noi nu putem  angaja personal. Nu avem oameni calificaţi în această specialitate. Voi avea discuţii cu grupurile de consilieri din Consiliul Local ca să fie de acord ca la finele anului să facem o licitaţie pentru concesionarea acestui serviciu. Să vină o firmă de specialitate care îndeplineşte condiţiile de autorizare, care are cabinete medicale, personal autorizat, pentru că noi nu avem aşa ceva. La concesionare se ia o redevenţă. Eu voi merge cu redevenţă spre zero ca să încurajăm firmele care vin acolo să poată gestiona aceşti câini fără stăpân. Nu ne eschivăm de la un efort financiar, dar măcar administrarea să fie făcută de cineva care are oameni profesionişti, care pot să facă faţă cerinţelor”, a declarat Lungu.

În cele două adăposturi din Lunca Sucevei sunt în prezent 1.300 de câini, din care 900 în vechiul adăpost şi 400 în cel nou construit de Primărie anul trecut. Potrivit primarului, în noul adăpost construit după cerinţele europene mai încap 500 de câini. Ion Lungu a subliniat că acţiunea de strângere a patrupedelor de pe străzi este în desfăşurare, însă ea se derulează greoi din cauza personalului insuficient şi a piedicilor puse de cetăţenii iubitori de animale. Primarul a mai spus că dacă va fi nevoie, Primăria va mai construi un adăpost pentru câinii fără stăpân tot în Lunca Sucevei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să concesioneze activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân.
 Vizualizări articol: 1593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Suceava vrea să concesioneze activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei