Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 194 (5401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare ratată

O treime dintre candidaţii suceveni înscrişi la sesiunea din toamnă a bacalaureatului au renunţat la examinare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 19-21 august, absolvenţii claselor a XII-a au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, peste 600 de elevi suceveni înscriindu-se pentru această testare. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), „au fost prezenţi 69% dintre elevii înscrişi, respectiv 509 candidaţi”.

Dat fiind faptul că susţinerea acestei probe este o condiţie obligatorie pentru participarea la probele scrise, indiferent de calificativul obţinut, cei 31% dintre candidaţi care nu s-au prezentat în faţa comisiei pentru examen nu vor putea da probele scrise ale bacului.

De cealaltă parte, la proba de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română, au fost prezenţi 78% dintre candidaţii înscrişi (461 de absolvenţi).

 

648 de absolvenţi sunt aşteptaţi, astăzi şi mâine, să susţină proba digitală a bacului

648 de candidaţi ai sesiunii din toamnă a bacalaureatului susţin, începând de astăzi, proba de evaluare a competenţelor digitale, probă ce se desfăşoară pe parcursul a două zile, pe 22 şi 23 septembrie.

Competenţele care sunt evaluate de comisie au în vedere utilizarea computerului, verificarea unor concepte de bază privind sistemele de calcul, organizarea fişierelor, sistemele de operare, baze de date, reţeaua de internet sau procesoare de texte. Într-o primă fază, elevii au acces în laboratoarele de informatică, unde se face un scurt instructaj privind desfăşurarea probei. Aceştia vor avea acces la internet doar în primele 30 minute ale examenului, timp în care sunt nevoiţi să rezolve subiectele care solicită această facilitate.

Fiecare cerinţă rezolvată de candidat va fi punctată conform unei grile, iar în funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, după cum urmează: utilizator începător (0-25 puncte), nivel mediu (26- 50 p.), avansat (51- 74 p.) şi experimentat (75-100 p.).

După evaluarea competenţelor digitale, în data de 26 august, elevii se vor aduna în săli pentru a susţine proba scrisă la limba şi literatura română, testare la care s-au înscris 1.720 de candidaţi din judeţ.

Urmează proba obligatorie a profilului (28 august), unde sunt aşteptaţi 1.866 de absolvenţi. Aceştia vor fi examinaţi fie la istorie, fie la matematică.

La ultima probă scrisă, la alegere a profilului şi specializării, s-au înscris 1.645 de candidaţi suceveni.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 2 septembrie, iar în aceeaşi zi vor fi depuse contestaţiile. Pe 5 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale. a

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O treime dintre candidaţii suceveni înscrişi la sesiunea din toamnă a bacalaureatului au renunţat la examinare.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O treime dintre candidaţii suceveni înscrişi la sesiunea din toamnă a bacalaureatului au renunţat la examinare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei