Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 194 (5401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În misiune

Ambulanţă SMURD care transporta un bolnav, implicată într-un accident după ce un şofer i-a tăiat calea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O ambulanţă SMURD a Detaşamentului de Pompieri Suceava, care mergea spre Spitalul Judeţean Suceava cu un pacient cu probleme serioase de sănătate, a fost implicată într-un accident rutier. S-a întâmplat ieri, în jurul orei 13.50, la intrarea în Suceava dinspre Plopeni. Şoferul ambulanţei se afla în depăşire, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, iar un autoturism VW Golf din faţă a virat stânga, în faţa autospecialei SMURD. A urmat un impact violent, autoturismul VW fiind proiectat în afara drumului.

 

Ce se vede pe imaginile video din maşina SMURD

În urma unui apel la numărul de urgenţe 112, echipajul SMURD s-a deplasat în Plopeni - Salcea, unde un bărbat în vârstă de 53 de ani acuza probleme respiratorii pe fond cardiac. Echipajul format din trei lucrători SMURD a preluat bolnavul şi a făcut cale întoarsă spre Spitalul Judeţean Suceava. Impactul avea să se producă chiar la limita dintre municipiul Suceava şi oraşul Salcea, în zona în care se află drumul secundar ce duce spre Avicola.

Ambulanţa SMURD, condusă de plutonierul major Dan Moroşanu, circula cu viteză şi a intrat în depăşirea a trei maşini. După cum se vede şi în imaginile video înregistrate de la bordul ambulanţei SMURD, imagini care pot fi vizionate pe site-ul www.monitorultv.ro, în timpul depăşirii ambulanţa circula cu semnalele acustice pornite, însă a doua maşină din coloană a virat stânga, peste linia continuă, pentru a se îndrepta spre un atelier auto.

În urma impactului, autoturismul VW Golf, condus de Ionuţ Neagu, în vârstă de 18 ani, din Salcea, a fost proiectat în afara drumului, iar maşina s-a izbit de un stâlp din lemn, pentru telecomunicaţii, pe care l-a pus la pământ.

 

Şoferul în vârstă de 18 ani susţine că şoferul SMURD a pornit târziu sirena 

Tânărul de la volanul autoturismului VW, susţinut şi de câţiva martori, a declarat că ambulanţa SMURD nu circula cu semnalele acustice, iar şoferul le-ar fi pornit doar înainte de impact.

„Veneam dinspre Plopeni şi am semnalizat stânga. Domnul cu ambulanţa nu avea sirena şi a intrat în mine... A pornit-o numai când a ajuns aproape de mine, mai este un alt martor din trafic că ambulanţa nu avea sirenă”, a declarat Ionuţ Neagu.

 

Şoferul autoturismului VW, lăsat fără permis

În primul rând trebuie precizat că pe imaginile video se observă cum şoferul de 18 ani a început virajul spre stânga peste linia continuă. Apoi, cel puţin în secundele dinainte de impact, când se afla în depăşire, ambulanţa SMURD avea sirena pornită.

Locotenentul Marian Ruscan, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a explicat că în urma vizionării întregului calup de imagini se observă clar că şoferul autospecialei SMURD circula cu semnalele pornite, cum cer de altfel în mod expres şi procedurile, iar înregistrarea a fost pusă la dispoziţia poliţiei.

Şi poliţiştii rutieri care au demarat o anchetă la faţa locului au constatat acelaşi lucru.  Ei i-au reţinut permisul de conducere şi l-au amendat pe şoferul în vârstă de 18 ani,  pentru neacordarea de prioritate unei autospeciale medicale aflate în misiune.

 

Din fericire, nimeni nu a fost rănit

Din fericire, consecinţele accidentului nu au fost grave. Cei trei membri ai echipajului SMURD nu s-au lovit, cum de suferit de pe urma impactului nu a avut nici pacientul. Bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost preluat de o altă ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean Suceava.

De asemenea, tânărul care conducea VW-ul Golf a scăpat şi el fără leziuni. Autoturismul său a fost însă serios avariat, una din roţi rămânând sub ambulanţă. Cât priveşte autospeciala SMURD, aceasta a suferit avarii în partea dreapta-faţă.

 

Ambulanţa ar putea fi reparată pe asigurarea CASCO în două-trei zile

Locotenent colonelul Sorin Popovici, împuternicit prim-adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a precizat că ambulanţa implicată în accident are asigurare CASCO şi va fi reparată în cel mai scurt timp.

„În funcţie de ordinele care se vor primi pe cale ierarhică, cred că avem posibilitatea ca în două-trei zile să o repunem în stare de funcţionare”, a declarat locotenent colonelul Sorin Popovici.

El a mai precizat că Detaşamentul Suceava are în dotare opt ambulanţe de tip B, de felul celei implicate în accident, şi una de tip C, deocamdată fără medic.

Mai trebuie spus că cei doi şoferi implicaţi în accident au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Tânărul în vârstă de 18 ani care conducea autoturismul VW a scăpat de dosar penal în condiţiile în care accidentul nu s-a soldat cu victime şi a fost încadrat la tamponări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţă SMURD care transporta un bolnav, implicată într-un accident după ce un şofer i-a tăiat calea.
 Vizualizări articol: 2988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ambulanţă SMURD care transporta un bolnav, implicată într-un accident după ce un şofer i-a tăiat calea3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 aug 2013, 13:38:21
Ce sa-i ceri unui mucos cu permis de cateva zile cu o pocnitoare de masina mai batrana ca el probabil cu muzica data la maxim??Astora le trebuie girofar sa ne ferim de ei!!!!
2.   Very good! trimis de
(22 aug 2013, 14:38:53
Foarte bine a procedat soferul SMURD, felicitari! Putea fi el cel care ajunge in sant daca-l ferea pe mucos, vorba antecomentatorului.

Si inca o data vedem ce bine prinde o camera in masina. Daca nu avea (probabil cumparata din banii lui), iesea sigur vinovat soferul ambulantei, din cauza martorilor (probabil prieteni de-ai mucosului) mincinosi. Chiar,pe baza inregistrarii oare n-ar putea sa se sesizeze politia si sa-i cerceteze pe "martori" pentru marturie mincinoasa?
2.1  RE: Very good! trimis de
(22 aug 2013, 14:54:46
PS Revin dupa ce am mai vazut o data filmul. Voi vedeti de unde face stanga pustanul? E "pe sistem", nu asteapta sa ajunga la intersectie, face stanga de pe linie continua, plus ca n-am vazut sa semnalizeze. Si plus, bai te uiti in oglinda aia cand virezi, mai ales de pe un astfel de drum. Nu stii ce vine, cu ce viteza... Daca vine tot vreun smecher ca tine care "taie" linia continua ca sa depaseasca? Nu c-ar fi vreo pierdere. Dar uite ca de data asta ai pus in pericol viata altora, nu doar pe a ta.
3.   Matras petru trimis de
(22 aug 2013, 23:30:27
Bai soferule livrator de piese auto analfabet, cum dracu ai luat tu permisul daca nu stii sa scrii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei