Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 191 (5398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

O nuntă altfel

Nepotul interpretului Alexandru Dumbravă s-a căsătorit cu o tânără din Rwanda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Iubirea nu are graniţe, iar de acest lucru s-au convins şi apropiaţii a doi tineri plini de viaţă. El se numeşte Alexandru Dumba şi este nepotul cunoscutului interpret de muzică populară Alexandru Dumbravă, iar ea, Joe, este o tânără din Rwanda.

S-au cunoscut în urmă cu câţiva ani, la o preselecţie pentru o trupă de dans, iar de atunci sunt de nedespărţit. Chiar dacă bariera lingvistică, iar mai apoi cea culturală au fost piedici importante, Alex şi Joe nu s-au descurajat, iar iubirea lor sinceră a învins.

„Eu nu vorbeam româneşte, aşa că la început ne-am înţeles în engleză, dar între timp am învăţat şi vorbim fie în română, fie în franceză”, a mărturisit Joe începuturile relaţiei cu Alex Dumba.

La rândul său, mirele a spus că îi va face şi el o surpriză tinerei de care s-a îndrăgostit. „Voi învăţa şi eu limba maternă a lui Joe, chiar dacă este un pic mai dificil. Sunt convins că mă voi descurca”, a menţionat Alex.

Vineri, 16 august, a urmat şi pasul cel mare, iar tinerii şi-au spus „Da”, în română şi în franceză, în faţa decanului Bisericii Catolice de Bucovina, preotul Iosif Păuleţ. Iniţial, Alex şi Joe şi-au dorit o ceremonie restrânsă, la care să participe doar apropiaţii, dar în final, biserica a fost plină şi de o mulţime de curioşi veniţi să vadă ce se petrece.

Mireasa, care ştie limba română destul de bine după ce a petrecut mai bine de un an de zile pe meleagurile noastre după ce familia ei s-a refugiat din Rwanda din cauza războiului, a fost vizibil emoţionată în timpul ritualului religios, şi nu în puţine momente a fost pe cale să plângă. Erau lacrimi de fericire, pentru că a reuşit să-şi îndeplinească un vis şi să-şi unească viaţa cu cea a omului pe care îl iubeşte.

 

La masă s-au servit sarmale şi banane prăjite

Petrecerea care a urmat a fost una de-a dreptul exotică: o combinaţie a tradiţiilor bucovinene cu cele africane. Mai întâi, meniul a fost aproape integral românesc, cu câteva excepţii. Mama lui Joe i-a învăţat pe bucătarii restaurantului unde a avut loc petrecerea să prepare samusa - un preparat tradiţional rwandez şi să prăjească bananele pe care mirii le-au adus cu greu tocmai din Africa. Asta pentru că fructele sunt un substitut delicios al cartofilor. Totuşi, din meniu nu au lipsit nici bucatele româneşti, printre care şi sarmalele.

Iar meniul nu a fost singura surpriză de care au avut parte invitaţii. Pe ringul de dans au fost multe momente cu mişcări pe ritmuri africane, iar dansatorii au renunţat la încălţăminte, exact ca în Rwanda. Replica românească a venit din partea lui Alexandru Dumbravă, bunicul mirelui.

Acesta a urcat pe scenă şi a interpretat câteva melodii bucovinene, iar o formaţie de dansatori le-a arătat oaspeţilor rwandezi cum „îi giocul pi la noi”.

Printre invitaţi s-a aflat şi Şoarece, de la trupa Freakquency - câştigătoarea de la România Dansează, dar şi rude ale miresei, venite tocmai din Africa de Sud, SUA sau Belgia. De altfel, Alex şi Joe, mirii care şi-au unit destinele vineri după-amiază, vor mai petrece câteva zile în România, iar apoi se vor întoarce în Belgia, acolo unde trăiesc şi muncesc de mai bine de cinci ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nepotul interpretului Alexandru Dumbravă s-a căsătorit cu o tânără din Rwanda.
 Vizualizări articol: 5925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Nepotul interpretului Alexandru Dumbravă s-a căsătorit cu o tânără din Rwanda3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Congratulations!!! trimis de
(19 aug 2013, 16:13:57
May God bless their lives with love, children and happiness.
2.   Care e stirea? trimis de
(19 aug 2013, 17:48:03
Cred ca e ultima data cand mai citesc monitorul de suceava...
3.   Interesant trimis de
(19 aug 2013, 21:37:49
nu inteleg de ce nu a fost prezent la nunta vestitul canal de tv animal planet...ar fi realizat reportajul anulul....:) p`tiu
4.   Maimute trimis de
(19 aug 2013, 23:52:35
sunt curios ce iese cand va face un copil...o maimuta mulatra...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei