Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 190 (5397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Ponta promite bani pentru finalizarea noului spital din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul va aloca banii necesari pentru finalizarea noului spital al municipiului Fălticeni, a cărui construcție a demarat în 1991. Promisiunea a fost făcută chiar de premierul Victor Ponta, care în aceste zile s-a aflat într-o vizită în județul Suceava.

Ponta a declarat: ”Spunea cineva din opoziția suceveană că închidem spitale. Nu numai că nu închidem, dar vom și construi. Am o datorie faţă de un spital din județ, şi anume spitalul din Fălticeni, şi am făcut o singură promisiune, pentru că ştiu că sunt dator faţă de oamenii din Fălticeni ca anul acesta să aloc de la fondul de rezervă al prim-ministrului sau de la Ministerul Sănătății suma necesară pentru a se continua lucrările şi vreau ca în cel mai scurt timp posibil să finalizăm un spital de care e nevoie. Acolo însă va trebui să existe o colaborare foarte bună cu Spitalul Județean, pentru că nu doar clădirea este importantă, ci se pune și problema personalului medical”.

Prim-ministrul a lansat promisiunea de finanțare a lucrărilor la noul spital din Fălticeni după ce a avut o scurtă discuție pe această temă cu primarul Cătălin Coman. ”Toți primarii de după 1991 au avut printre promisiuni finalizarea spitalului. Cred cu tărie că investiția va fi gata în mandatul meu. Este extrem de necesară, întrucât spitalul va deservi aproximativ 140.000 de persoane din zona Fălticeni”, a spus primarul Coman.

Pentru finalizarea noului spital din Fălticeni mai este nevoie de 24,5 milioane de lei (245 de miliarde de lei vechi). În momentul de faţă lucrările sunt realizate în proporţie de 40%, suma cheltuită fiind de 11 milioane de lei (110 miliarde de lei vechi). După finalizarea construcţiei noului spital, clădirea în care funcţionează în momentul de faţă unitatea spitalicească din Fălticeni ar urma să fie demolată, iar în locul respectiv va fi construit un parc şi va fi amenajată o parcare. Noul spital din Fălticeni va avea 239 de paturi, şapte secţii medicale, o farmacie şi un laborator de analize medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta promite bani pentru finalizarea noului spital din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta promite bani pentru finalizarea noului spital din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei