Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 190 (5397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La muncă

Minivacanţa de Sf. Maria, dată peste cap pentru angajaţii serviciilor de Paşapoarte şi Permise şi Înmatriculări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nu toţi bugetarii din Suceava au avut ieri zi liberă. Minivacanţa de Sf. Maria Mare, cum este cunoscută popular sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, a fost dată peste cap pentru angajaţii Serviciului Paşapoarte şi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, care au fost nevoiţi să se prezinte la serviciu ca într-o zi obişnuită de lucru.

Măsura a fost luată pentru a nu da peste cap programările online, dar şi pentru a permite eliberarea unor acte pe care sucevenii veniţi din străinătate le aşteptau înainte de a se întoarce la muncă peste hotare.

Unele persoane care s-au prezentat ieri la sediile celor două instituţii ştiau despre faptul că se lucrează după orarul unei zile normale, însă altele nici nu auziseră că Guvernul a decretat zi liberă data de 16 august, astfel încât le-a picat ca o mănuşă decizia ca salariaţii Serviciului Paşapoarte şi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări să vină la muncă.

„Ştiam că nu se lucrează la instituţile bugetare, dar la permise s-a anunţat treaba asta, se ştia. Se lucrează în mod normal, la toate ghişeele, cel puţin la preschimbări şi înmatriculări. Am stat jumătate de oră, am bon de ordine şi programare online, aşa cum se lucrează modern”, a precizat Gheorghe Preotescu, un bărbat aflat la sediul Serviciului Permise şi Înmatriculări.

 

A aflat din Monitorul de Suceava că se lucrează normal

Cei mai mulţi dintre sucevenii care au venit cu diferite probleme la sediile celor două instituţii ştiau din presa locală despre faptul că se lucrează după orarul unei zile obişnuite.

„Ştiaţi că se lucrează la Permise?” „Da.” „De unde?” „Din Monitorul”, a mărturisit Mihaela Ţibichi, o suceveancă aflată la unul din ghişeele Serviciului Permise şi Înmatriculări.

Şi pentru Viorel Toma presa locală a constituit sursa de informare despre programul Serviciului Paşapoarte. „S-a respectat programarea, am citit în presa locală şi m-am prezentat la ora stabilită. Văd că totul merge foarte bine şi mă bucur”, a arătat bărbatul.

 

Sucevenii s-au interesat telefonic şi electronic de programul de lucru al instituţiilor

Chiar dacă anunţul despre faptul că se va lucra normal a fost făcut de către Prefectura Suceava încă de miercuri după-amiază, mulţi dintre cei care s-au programat online pentru a depune actele în vederea eliberării unui paşaport sau pentru a participa la examenul de obţinere a unui permis de conducere au dorit să verifice acest amănunt.

„Chiar şi telefonic, dar şi pe internet am fost întrebaţi dacă se respectă programările. Legat de eliberarea paşapoartelor, aveam o mare problemă dacă nu ne prezentam la serviciu, pentru că persoanele care au depus actele pentru paşaportul electronic pe 1 şi 2 august erau programate să şi le ridice pe 16 august. Având în vedere că foarte multe persoane se vor întoarce în străinătate în acest weekend, am fost nevoiţi să ne întoarcem la serviciu pe 16 august”, a declarat comisarul-şef Angela Cleopatra Irimia, şefa Serviciului Paşapoarte Suceava.

O altă problemă era legată de sucevenii care au depus actele pentru eliberarea unui paşaport provizoriu în cursul zilei de miercuri, 14 august, şi ar fi fost nevoiţi să-l ridice abia după cinci zile, pe data de 19 august.

Şi la Serviciul Permise şi Înmatriculări Suceava ziua de ieri a fost una obişnuită, ba chiar cu ceva mai mulţi clienţi, ca urmare a numărului mare de persoane care lucrează în străinătate şi care acum au venit acasă, în concediu.

„La noi este zi normală de lucru şi respectăm programările online. Este vorba de circa 100 de persoane care vor susţine proba teoretică de sală, 70 de persoane proba practică de traseu, în jur de 60-70 de persoane pentru înmatriculări, iar alte 100 de persoane pentru autorizări provizorii”, a arătat comisarul-şef Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minivacanţa de Sf. Maria, dată peste cap pentru angajaţii serviciilor de Paşapoarte şi Permise şi Înmatriculări.
 Vizualizări articol: 1793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minivacanţa de Sf. Maria, dată peste cap pentru angajaţii serviciilor de Paşapoarte şi Permise şi Înmatriculări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei