Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 188 (5395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De la 1 septembrie

Primăria Suceava declanşează o amplă campanie de executare silită a rău-platnicilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de luna viitoare, Primăria Suceava va declanşa o amplă campanie de recuperare a datoriilor de la populaţie şi de la agenţii economici, inclusiv prin executarea silită a rău-platnicilor.

Sumele pe care municipalitatea le are de recuperat în contul impozitelor şi taxelor neachitate sunt de aproape 500 de miliarde de lei vechi, după cum a anunţat ieri primarul Ion Lungu:

„Una din cele mai grave probleme o reprezintă plata datoriilor la bugetul local,. În total avem de încasat de la populaţie şi de la agenţii economici 49.638.145 de lei. Din păcate, 42% din această sumă, adică 21.340.153 de lei, este aferentă societăţilor care sunt în insolvenţă sau în faliment. Aici lucrurile merg foarte greu, suntem înscrişi la masa credală, dar prioritate au băncile şi Ministerul de Finanţe”.

Pentru ca municipalitatea să aibă cu ce îşi desfăşura activitatea în perioada următoare, să îşi achite din datorii şi să subvenţioneze parţial căldura care va fi livrată de Termica la un preţ mai mare de producţie, de luna viitoare vor fi luate măsuri mai aspre contra datornicilor.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, spune că se va ocupa special de această problemă: „De la 1 septembrie vom face o amplă campanie de recuperare a datoriilor, prin serviciul de executare silită. Voi dubla numărul de persoane care lucrează la acest serviciu, prin redistribuirea atribuţiilor unei părţi din salariaţii din primărie. În primul rând, cei trei consilieri personali ai mei vor fi detaşaţi la executare silită, eu personal mă voi implica în executarea silită a celor rău-platnici, pentru că nu avem altă soluţie. Primăria are nevoie de bani, mai ales că vom suporta o bună parte din costul real al gigacaloriei furnizate populaţiei. Voi coordona direct această campanie începând cu 1 septembrie, vom merge cu portăreii, acolo unde este cazul, să executăm aceste sume, atât la persoane fizice cât şi la cele juridice. Acolo unde este rea voinţă, vom depista că oamenii au posibilităţi financiare, dar nu achită la bugetul local, vom face o campanie susţinută pentru recuperarea datoriilor”.

 

Insolvenţa, folosită de firme pentru a scăpa de obligaţii

Principala nemulţumire a edilului sucevean este că o mulţime de firme s-au folosit de legea insolvenţei, pentru a „trage în piept” municipalitatea în privinţa taxelor şi impozitelor:

„A fost o modă în ultimul timp ca agenţii economici să-şi declare insolvenţa. Sunt agenţi economici relativ sănătoşi care şi-au declarat insolvenţa, iar acum primăria este legată de mâini şi de picioare. Sunt sume mari la societăţile din zona industrială, dar şi la societăţi mai noi, din toate domeniile de activitate. Legea insolvenţei este foarte permisivă, inclusiv firma îşi poate cere insolvenţa. Caută un motiv, se încadrează în prevederile legale şi scapă de plata datoriilor, penalităţilor, impozitelor. Este o problemă care trebuie rezolvată la nivel guvernamental”.

 

Fundaţiile „uită” să plătească impozitul pe maşini

Un alt capitol la care s-au adunat foarte mari datorii neplătite este cel al impozitului pe mijloacele de transport, unde sunt mari restanţe, în special la cei care le-au înregistrat pe fel de fel de fundaţii.

Aceştia au de achitat peste 32 de miliarde de lei vechi, o sumă imensă, care depăşeşte datoriile acumulate în contul taxei de salubrizare de către populaţie şi agenţi economici la un loc – aproape 25 de miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava declanşează o amplă campanie de executare silită a rău-platnicilor.
 Vizualizări articol: 2980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Primăria Suceava declanşează o amplă campanie de executare silită a rău-platnicilor5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(15 aug 2013, 11:16:21
a venit, în sfârşit, şi momentul când te desconspiri
când îţi dai hobby-ul pe faţă, recuperatorule
guşatule, când mergi la oameni ai grijă să nu transpiri
şi ( ca să nu ţi-o furi) ia-l cu tine pe Herculehappy

codru-i frate cu românu', banul...cu tine
da', cu tine, primare ..ce-ţi place s-achipui bani
mergi la recuperat, (h)ai ?! nu te poţi abţinehappy
te-mbraci în negru (să te confunzi 'ntre spartani) ?happy

uăi Lungu, dezinfectează-te cu Birt Defender
că dai de viruşi, bre, când vei veni între calici
ia-ţi gaşca şi hai ! arată-ne/arată-le că eşti lider
şi că să-ţi dea bani pe sucevean poţi să-l obligihappy

2.   Satul sau comuna suceava trimis de
(15 aug 2013, 11:36:49
da, domnule primar, repede la colectat banii restanti si sunt de acord cu treaba asta dar va aduc la cunostinta (ca sigur nu vedeti) ca (fostul) oras Suceava are aspect de comuna sau chiar sat daca ne uitam numai la buruienile inalte de peste 2 metri prezente pe aproape toate strazile, la gardul viu pe care nu l-a mai tuns nimeni si la buruienile de langa bordura (rigola) care arata ca operatiunea de curatat la rigola nu s-a mai executat cel putin din primavara dar pe situatiile de lucrari apare efectuata periodic (saptamanal!??!); oare ce se intampla cu taxa de salubritate pe care o achitam la primarie, mai ales pe societati comerciale fara salariati, societati care nu produc nici macar o sacosa de hartie-gunoi pe an si pe care o duc la tara si o ard? Unde sunt acei bani?V-am votat si a treia oara pentru ca ati avut un contracandidat slab...am crezut in promisiunea dv ca vreti sa imfrumusetati orasul...probabil va refereati la Salcea...cu mare regret...
3.   Scoate intai r.ahatul din targ trimis de
(15 aug 2013, 11:59:58
Ce a facut cu banii platiti pana acum? Ne-a bagat r.ahatul in case. In centru vine din cand in cand cate un miros de r.ahat de nu poti sa stai. Mai ales cand e si foarte cald...il serveste fiu'su la terasa. Si tot din banii nostri a impanzit tot orasul cu indicataoare spre restaurantul Oscar Wilde, a printisorului. De ce nu sunt indicatoare catre toate restaurantele si terasele? Sau spre toate obiectivele din Suceava? Nu cumva ne crede prosti? Imi pare rau ca am platit la timp toate datoriile. Dar mi-a dat sugestii pentru la anul. El e MARELE CINSTIT? Mi-e sila...
4.   Reciprocitate trimis de
(15 aug 2013, 12:10:59
Pe de o parte sunt de acord ca cetatanii sa-si plateasca taxele si impozitele si aceasta campanie de recuperare a datoriilor este corecta.Pe de alta parte societatea civila este in campanie permanenta pentru analizarea activitatii Primariei .Sa vedem mereu ce primeste cetateanul in schimbul platii taxelor si impozitelor .Trebuie sa existe o reciprocitate.S-a comentat aici pe forum mereu despre infrastructura orasului.Despre curatenia orasului.De faptul ca nu avem teatru,filarmonica,cinematogra statia de epurare.De esplanada casei de Cultura intitulata"Memorialul Durerii".De terasa de pe esplanada.De firmele clientelare.
5.   Dl Primar, se debranseaza toti de la Termica! trimis de
(15 aug 2013, 14:35:59
Aveti probleme si trebuie sa le rezolvati. Foarte rau este cind ne faceti promisiuni si apoi constatam ca nu va tineti de cuvint. Atunci de ce le mai faceti, de ce ne duceti in eroare? Uitati ca noi v-am ales cu incredere si sperante!

Dupa cum stiti, problema la ordinea zilei, pentru noi, sunt debransarile. Se fac pe banda rulanta acum de la Termica! Este dezastru ca putini raminem si sistemul cedeaza curind! Avem toate motivele sa fim ingrijorati. Nu stim unde sa ne indreptam, ce trebuie sa facem. Care e solutia? Cei ce conduceti sistemul nu ati facut nimic pentru a pastra oamenii care au creat si au contribuit la perfectionarea lui.
De ce acolo unde s-au debranşat mai mulţi de pe o scară, cei care au rămas trebuie să suporte in batjocura toate pierderile şi costurile comune? Nu va ginditi ca acesta este adevaratul motiv pentru care pleaca treptat toti.
Pentru ce mai bagati atitia bani in investitii falimentare? Nu se vede nici o solutie favorabila celor ramasi in sistem. Nu se vede interes in acest sens.
De ce nu se face ceva ca sistemul centralizat sa fie atractiv ca cel de la E-on, ca doar concurenta duce la progres .
Aşteptam sa rezolvati convenabil problema sistemului centralizat de incalzire, sa va implicati, ca asta va este datoria .
5.1  RE: Dl Primar, se debranseaza toti de la Termica! trimis de
(15 aug 2013, 14:37:19
Pentru noi cei care am ramas fideli sistemului centralizat nu se face nimic? De ce pentru noi, nu se face instalatie pe orizontala cu contorizare individuala? Nu este normal, dl Primar, sa iti protejezi consumatorii fideli si apoi sa racolezi evadatii?
Toate facilitatile instalatiilor pe orizontala sunt doar pentru "cei fugiti din sistem".
Pentru cei care sustinem sistemul centralizat nu exista oferta unei contorizari individuale.
Sa mearga cei de la Termica si, acolo unde mai sunt 50+1% apartamente ramase in sistem sa faca aceste instalatii avantajoase consumatorului.
Suntem toti interesati de o asemenea solutie.

6.   Foarte bine trimis de
(15 aug 2013, 14:50:40
Foarte bine face primarul ca mai pune la treaba niste birocrati. Si-asa sunt prea multi, iar cand ai de rezolvat ceva la Primarie nu gasesti prea multi in birouri la ora 8. De-abia pe la 9 apar, se mai intind la o cafea si tigara, se face 10, programul cu publicul e pana pe la 2, trece repede.

Sper sa ia exemplu (sau chiar sa fie stimulate sa ia exemplu) si asociatiile! Nu de alta, dar se apropie iarna si din cauza catorva datornici iar n-o sa aiba blocuri intregi caldura si apa calda.
7.   Primar egal sef de paza la centrala termica trimis de
(15 aug 2013, 22:56:49
Omul care isi zice “sef “ dar e salariatul meu pt ca si eu cetateanu x il platesc din taxe si impozite e “fenomenal super meserias si profan in viziune”.Votez vorba lunga

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei