Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 186 (5393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Un miliard de lei vechi de la Primăria Suceava, pentru Festivalul de Artă Medievală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va sprijini organizarea Festivalului de Artă Medievală Suceava, eveniment care se desfăşoară la finele acestei săptămâni, cu un total de 100.000 lei (un miliard de lei vechi). Decizia de suplimentare a fondurilor alocate pentru organizarea acestei manifestări a fost luată în unanimitate de către aleşii locali prezenţi la şedinţa extraordinară de Consiliu Local convocată ieri dimineaţă.

Astfel, pe lângă finanţarea asigurată de către Consiliul Judeţean Suceava, suma alocată iniţial de Primăria Suceava Festivalului Medieval, de 20.000 lei, bani obţinuţi din fonduri europene, a fost suplimentată cu alţi 80.000 de lei de la bugetul local, astfel încât organizatorii să aibă la dispoziţie un buget mai mare cu 100.000 lei, pentru organizarea de evenimente cultural-artistice de promovare a valorilor Sucevei, în special Cetatea de Scaun.

„În fiecare an noi am sprijinit, cu sume mai importante altă dată, cu cât putem acum, în perioadă de austeritate, Festivalul de Artă Medievală. Anul acesta noi am alocat din fonduri europene 200 de milioane de lei vechi şi 1,3 miliarde de lei vechi pentru costume. Ediţia 2013 este o ediţie jubiliară, mai ales că pe 18 august se împlinesc 625 de ani de atestare documentară a Sucevei”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Eliminarea taxelor de intrare la Cetate

Discuţiile pe tema finanţării Festivalului Medieval au atins şi o problemă controversată – taxele de intrare la Cetatea de Scaun, locul de desfăşurare a principalelor evenimente.

Consilierii locali s-au arătat deranjaţi de faptul că directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, nu a binevoit să-i onoreze cu prezenţa la şedinţa care a fost convocată special pentru a răspunde solicitărilor sale de suplimentare a fondurilor alocate.

Consilierul local Cornel Grosar a solicitat să nu se perceapă taxă de intrare la nici o acţiune la care municipalitatea vine cu un sprijin financiar important, precum Festivalul de Artă Medievală, fiind aprobat atât de primar, cât şi de alţi colegi.

Numai că intenţia consilierilor de a veni cu un amendament, prin care alocarea celor 80.000 de lei să fie condiţionată de eliminarea taxelor de intrare la Cetate, pe perioada festivalului, a picat după o discuţie telefonică între Ion Lungu şi Emil Ursu, care a spus că banii, aproape 50.000 lei, cât se estimează că se vor încasa din biletele vândute, sunt prinşi în bugetul de organizare al festivalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un miliard de lei vechi de la Primăria Suceava, pentru Festivalul de Artă Medievală.
 Vizualizări articol: 1497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Un miliard de lei vechi de la Primăria Suceava, pentru Festivalul de Artă Medievală3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(13 aug 2013, 12:15:45
stimate ziarist , de ce nu incepi si dumneata ca tot romanul sa socotesti totul in `` lei noi `` adica RON ?
e mai usor pentru toata lumea sa te inteleaga si in plus ai fi in pas cu timpul !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei