Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 186 (5393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alarmant

Doi tineri s-au înecat, aseară, în râul Suceava. Cinci tragedii la scăldat în ultimele zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi tineri din satul Mihoveni, comuna Şcheia, au murit înecaţi, aseară, în râul Suceava. Cumplita tragedie s-a petrecut la aproximativ trei sute de metri de un vad de trecere. Martorii nu au avut timp să reacţioneze în nici un fel, cei doi dispărând sub apă în doar câteva secunde.

Alarmant este că în ultimele zile alţi trei bărbaţi au murit înecaţi, doi în râul Suceava şi altul în iazul de la Lipoveni.

 

Cum au murit cei doi tineri

Cei doi tineri care au murit înecaţi aseară aveau 19 şi respectiv 20 ani. Ei au ajuns pe malul râului Suceava, în aval de podul în construcţie al şoselei de centură, cu un motoscuter. Au lăsat hainele pe mal, lângă scuter, şi au intrat în apă prin zona unui vad de trecere. Câţiva pescari care se aflau în zonă i-au văzut cum au intră în apă, împreună, şi au început să înoate. În doar câteva minute avea să se producă tragedia. Martorii au relatat că cei doi au început să dea din mâini panicaţi şi s-au dus la fund. Cei de pe mal nu au apucat nici măcar să-i vadă foarte bine, în secundele dinaintea tragediei. Este foarte probabil ca unul dintre ei să fi avut probleme, iar celălalt să fi încercat să-l ajute. În cazuri de acest gen, şansele de înec sunt şi mai mari, cu atât mai mult cu cât cel aflat în dificultate se agaţă cu disperare de salvator şi îl trage după el.

Un pescar aflat în zonă a sunat la 112, în scurt timp ajungând la faţa locului un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă şi echipaje SMURD de la Detaşamentul Suceava.

 

Jandarmii au stăpânit cu greu rudele disperate de la locul tragediei

În scurt timp au ajuns în zonă şi localnici care i-au văzut pe cei doi tineri pe scuter, cu puţin înainte de tragedie. Printre ei şi viceprimarul comunei Şcheia, Ilie Cojoc.

„I-am văzut pe băieţi pe motoscuter, dar nu ştiam unde merg. Probabil că au intrat în apă înfierbântaţi, este o mare tragedie pentru satul Mihoveni, erau doi tineri muncitori, foarte buni prieteni, din familii de gospodari”, a declarat viceprimarul.

Din informaţiile pe care le avem, cei doi tineri înecaţi se numesc Narcis Iuga şi Irinel Nichitean. Primul locuia doar cu bunicii, părinţii săi fiind plecaţi la muncă în străinătate.

O parte dintre rudele tinerilor morţi au intrat în stare de şoc la locul tragediei, având nevoie de asistenţă medicală. Unii refuzau să accepte tragedia şi au încercat să intre în apă pentru a-i căuta pe tineri. A fost nevoie ca jandarmii să formeze un cordon, oamenii sfâşiaţi de durere fiind cu greu stăpâniţi de forţele de ordine.

 

Doi prieteni foarte buni care au venit să facă baie după o zi de muncă 

Aseară, în jurul orei 20.00, un echipaj format din trei scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a ajuns la faţa locului şi a început operaţiunile de căutare. Până la 22.00, cele două cadavre au fost recuperate şi aduse la mal, iar în cazul primului tânăr scos s-au încercat şi manevre de resuscitare, fără succes din păcate.

Rudele şi prietenii celor doi au relatat că tinerii erau foarte buni prieteni şi erau văzuţi adesea împreună. Ieri, aceştia au muncit la o gospodărie din sat şi, au relatat martorii, este posibil să fi consumat şi o cantitate de alcool.  

 

Şirul tragediilor din ultimele zile

Nu mai departe de duminică s-au petrecut alte două tragedii, tot în zona municipiului Suceava.

Tot pe râul Suceava, şi tot în zona Mihoveni, s-a înecat duminică după-amiază un tânăr în vârstă de 31 de ani, Mihai Dumitru Pascaru, din comuna Dărmăneşti. 

În celălalt caz, Constantin Cernauţean, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Suceava, aflat, conform martorilor în stare de ebrietate, a încercat să traverseze înot lacul de acumulare de la Lipoveni, fiind înghiţit de apă sub ochii amicului cu care a venit la scăldat.

Miercurea trecută, pe râul Suceava, în zona barajului din apropierea staţiei de epurare a municipiului Suceava, un tânăr de 21 de ani, Tiberiu Stanciuc, a fost scos de un prieten mai mult mort decât viu din apă, după ce s-a scufundat şi nu a mai putut ieşi singur la suprafaţă. Resuscitat şi dus la Spitalul Judeţean Suceava în comă de gradul IV, el nu a mai avut nici o şansă de supravieţuire, intrând în moarte cerebrală. Decesul a fost înregistrat a doua zi, în secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean. Aşadar, cinci vieţi pierdute la scăldat în mai puţin de o săptămână.

Acestui şir alarmant al tragediilor îi poate fi adăugată şi moartea unui tânăr în vârstă de 17 ani, înecat luna trecută în iazul Lipoveni, sub privirile neputincioase a doi dintre fraţii săi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri s-au înecat, aseară, în râul Suceava. Cinci tragedii la scăldat în ultimele zile.
 Vizualizări articol: 6714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Doi tineri s-au înecat, aseară, în râul Suceava. Cinci tragedii la scăldat în ultimele zile4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei