Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 185 (5392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Panică şi sânge în autocar

Accident cu 14 răniţi, din cauza unor buşteni căzuţi dintr-un camion cu lemne înmatriculat în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un camion încărcat cu buşteni, înmatriculat în Suceava, a provocat sâmbătă seară un grav accident de circulaţie pe E 85, în dreptul localităţii Mirosloveşti, judeţul Iaşi, după ce o parte din încărcătura lemnoasă a căzut direct peste un autocar plin cu turişti ucraineni.

Bilanţul: 14 persoane rănite.

Potrivit datelor furnizate de poliţiştii ieşeni, în autocar se aflau 46 de cetăţeni ucraineni, care mergeau sâmbătă seară înspre Bucureşti.

Drumul lor s-a oprit, în jurul orei 20.00, la Mirosloveşti, după ce buşteni din camionul ce venea spre Suceava s-au desprins, ca urmare a faptului că şoferul a intrat într-o depăşire riscantă, iar remorca a început să se balanseze.

Lemnele au căzut peste autocar, unul dintre buşteni intrând prin parbriz în autocarul plin cu turişti.

Scenele ce au urmat au fost apocaliptice, cu oameni plin de sânge, răniţi şi chiar persoane care s-au pus în genunchi, rugându-se pentru pasagerii care urlau de durere şi panică.

Echipaje de ambulanţă, pompieri şi poliţie au ajuns în câteva minute la faţa locului, fiind solicitat şi un elicopter SMURD pentru transportul unuia dintre răniţi.

Circulaţia în zonă a fost blocată pentru aproximativ două ore.

 

Doi dintre răniţi, în stare critică

Potrivit colegilor de la Ziarul de Iaşi, răniţii au fost transportaţi la spitalele din Iaşi şi Paşcani. Doar două persoane au fost rănite grav, fiind şi ieri după-amiază în stare critică.

 „Două persoane au suferit traumatisme foarte grave. Un bărbat de 40 de ani şi unul de 45 de ani au fost găsiţi în comă, cu traumatisme cranio-cerebrale severe. Au fost aduşi la Spitalul de Neurochirurgie, unul cu elicopterul SMURD, celălalt cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă. Au fost internaţi în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, starea lor rămânând în continuare instabilă. Alte şapte victime adulte au fost internate la Spitalul Sf. Spiridon, cu plăgi la faţă, la cap şi la membre. După investigaţii, cei şapte pacienţi au fost externaţi. Printre victime se afla şi o fetiţă de cinci ani. Aceasta a fost evaluată la Spitalul de Copii şi a fost externată. De la Paşcani au mai fost trimise la Spitalul de Neurochirurgie, ulterior, alte trei persoane, însă după consultaţii s-a hotărât că nu necesită spitalizare”, a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, doctorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Potrivit datelor furnizate de poliţie, la volanul camionului se afla un tânăr din judeţul Botoşani, Sebastian G..

Cel mai probabil, cred anchetatorii, camionul era supraîncărcat cu buşteni.

 

Accidente cumplite, cu aproximativ acelaşiscenariu, şi pe DN 17

Şi la noi în judeţ au avut loc două accidente grave, soldate cu persoane decedate, produse aproximativ în aceleaşi condiţii.

În aprilie 2013, pe DN 17, între Stroieşti şi Ilişeşti, un tânăr în vârstă de 24 de ani, care conducea o autoutilitară pentru transportul îngheţatei, a murit în condiţii cumplite, strivit în maşină de materialul lemnos căzut dintr-un autotren scăpat de sub control.

Tot o maşină cu lemne avea să provoace o cumplită tragedie la Prisaca Dornei - Vama. La sfârşitul lunii mai, într-o curbă, un tir încărcat cu cherestea s-a răsturnat şi a ajuns în curtea unei case din apropierea drumului. Două persoane care se aflau în curte în acel moment, tată şi fiică, au murit zdrobite sub încărcătura de lemne. Nici şoferul tirului şi pasagerul acestuia nu au scăpat cu viaţă, impactul fiind unul deosebit de violent. Acest accident cu patru morţi este unul dintre cele mai grave produse în ultimii ani în judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident cu 14 răniţi, din cauza unor buşteni căzuţi dintr-un camion cu lemne înmatriculat în Suceava.
 Vizualizări articol: 7225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Accident cu 14 răniţi, din cauza unor buşteni căzuţi dintr-un camion cu lemne înmatriculat în Suceava3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nebui trimis de
(12 aug 2013, 11:14:35
Unde draq este I S C T R -ul nu ia nimeni masuri astia sunt niste criminali cu bustenii, cine naiba o mai adus fabrica aia la Radauti ca ramanem fara paduri ne omoara nevinovati. Interziceti odata transportul lemnos cu camioanele bagati-le pe calea ferata nesimtitii ce sunteti.
1.1  RE: Nebui trimis de
(12 aug 2013, 12:58:08
...asa este, subscriu!
Sunt criminali si iresponsabili. Nu s-au putut gindi, sa lege corespunzator?
2.   Transport trimis de
(12 aug 2013, 14:38:43
toate aceste transporturi de materiale grele,nu stiu cum sa le spun : material lemnos, feroase, absolut toate trebuie transportate pe CFR....scurt, fara comentarii....
ar trebui interzise prin lege, fara comentarii....sau, greutatea restrictionata......
este vara, lumea in concediu, soselele sunt pline numai de tiruri, camioane cu lemne, nu ai pe unde sa mergi de ele....nu-i normal...
tocmai pt.ca nu avem autostrazi, sa fie interzise. Pentru ce exista CFR.marfa?
2.1  RE: Transport trimis de
(12 aug 2013, 16:08:07
ce sa faci daca liniile de cale ferata se inchid una cate una
3.   Comentariu trimis de
(13 aug 2013, 11:38:10
sunteti multi care judecati,dar punetiva in locul oamenilor care circula zi de zi pe drumuri ca sa isi castige o bucata de paine.si apropo va luati numai de astia care transporta lemne.dar nu v-ati intrebat vreodata astia ce transoprta balast de incarcatura au?astia fac programul?sunt si eu sofer si stiu cum e.cum ma risc pentru a face un ban

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei