Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 182 (5389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Aproape 400 de studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” se pregătesc pentru o carieră didactică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

373 de candidaţi s-au înmatriculat în prima sesiune de admitere a Universităţii „Ştefan cel Mare” la Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic (DSPP), program care le permite cursanţilor angajarea ca profesor în învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal) şi universitar. Departamentul aparţine Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, acesta desfăşurându-se pe două niveluri - Nivelul I (iniţial) şi Nivelul II (de aprofundare).

Potrivit conf. univ. dr. Otilia Clipa, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, „departamentul oferă posibilitatea celor înscrişi de avea o carieră didactică în domeniul de licenţă sau masterat pe care îl urmează. La programul de studii de formare psihopedagogică se pot înscrie studenţii înmatriculaţi la studiile de licenţă (pentru Nivelul I, iniţial) şi de masterat (pentru Nivelul II, aprofundare)”.

Aceasta a mai menţionat că la nivelul I s-au înmatriculat aproximativ 200 de studenţi (zi) şi 63 de absolvenţi (postuniversitar), iar la Nivelul II au fost 44 de studenţi înmatriculaţi (zi) şi 66 de absolvenţi (postuniversitar). Parcurgerea celor două niveluri se poate face în regim ZI sau ID, concomitent cu desfăşurarea studiilor de licenţă sau master.

Nivelul I (iniţial) acordă absolvenţilor de studii universitare dreptul să ocupe posturi didactice în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial pentru domeniul de licenţă pe care îl urmează, cu condiţia acumulării unui anumit număr minim de credite.

Nivelul II (de aprofundare) acordă absolvenţilor de studii universitare dreptul să ocupe posturi didactice în învăţământul liceal, postliceal şi universitar, în domeniul de studiu de la nivelul de licenţă şi master din domeniul de specialitate.

„Informaţiile şi aplicaţiile din domeniul Ştiinţelor Educaţiei asigură şanse crescute de adaptare pe piaţa muncii prin dezvoltarea competenţelor de comunicare, lucrul în echipă, creşterea flexibilităţii şi a creativităţii pentru studenţii care optează pentru a se înscrie la acest modul”, a mai transmis Otilia Clipa.

 

Taxă de 1 leu/zi

Absolvenţii de învăţământ superior care nu au urmat programul de pregătire psihopedagogică în timpul studiilor universitare se pot înscrie la activităţile programului organizate în regim postuniversitar, cu taxă (Nivelul I/Nivelul II).

Pentru studenţii înmatriculaţi pe locurile fără taxă la Nivelul I, parcurgerea acestui program de studii este gratuită. În cazul studenţilor înmatriculaţi pe locurile cu taxă, costurile şcolarizării la DSPP sunt nesemnificative: taxa de studii reprezentând mai puţin de 1 leu pe zi.

Cei care doresc să-şi îmbogăţească bagajul de competenţe, studenţi sau absolvenţi de studii superioare, mai au şansa să se înscrie, în anul universitar 2013-2014, la DSPP din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei. USV organizează în perioada 5-20 septembrie 2013 (fără sâmbătă şi duminică) înscrieri şi înmatriculări la programul de studii de formare psihopedagogică. Înscrierea candidaţilor va avea loc în sala A121, corp A, în intervalul orar 8.00-16.00.

Pentru informaţii suplimentare despre admiterea 2013, cei interesaţi pot consulta site-ul www.dppd.usv.ro.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 400 de studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” se pregătesc pentru o carieră didactică.
 Vizualizări articol: 2507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 6 voturi
Aproape 400 de studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “Ştefan cel Mare” se pregătesc pentru o carieră didactică3.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei