Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 177 (5384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contestaţii

Licitaţia pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” a ajuns în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava a fost contestată în instanţă, motiv pentru care semnarea contractului de execuţie a lucrărilor va fi în mod sigur cu mult întârziată. Preşedintele comisiei de analiză a ofertelor, Cristian Cocuz, ne-a declarat ieri că toate cele trei contestaţii depuse după ce licitaţia a fost câştigată de firma Tehnic Asist Botoşani au fost respinse de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Cocuz a reamintit că licitaţia a fost contestată la CNSC de către trei dintre firmele care au prezentat oferte, Construcciones Rubau SA Spania, Cooperativa Edile Appennino SCRL Italia şi Cyes Infrastructuras Spania.

Cristian Cocuz a explicat că toate cele trei contestaţii au fost respinse, însă în cursul zilei de marţi, firma Construcciones Rubau SA Spania a depus o plângere la Curtea de Apel împotriva deciziei CNSC.

Reamintim că la mijlocul lunii iunie a.c., firma Tehnic Asist, cu sediul în localitatea Cătămărăşti Deal, judeţul Botoşani, a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei organizate de Consiliul Judeţean Suceava pentru modernizarea suprafeţei de mişcare şi balizaj la Aeroportul “Ştefan Cel Mare” de la Salcea, proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial- Transport.

Valoarea ofertei câştigătoare a fost de 105 milioane de lei fără TVA, sub valoarea estimată a contractului, care a fost de 133 de milioane de lei fără TVA. La licitaţie au depus oferte proprii sau în asociere nouă operatori economici români şi străini. Potrivit proiectului, investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la data semnării contractului, iar perioada de garanţie este de 60 de luni. După încheierea investiţiei, pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” a ajuns în instanţă.
 Vizualizări articol: 1740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Licitaţia pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” a ajuns în instanţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei