Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 175 (5382)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Testarea profesorilor

69 de candidaţi au absentat, iar alţi 23 s-au retras după ce au văzut subiectele, la examenul de titularizare în învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

781 de candidaţi au susţinut, marţi, examenul naţional de titularizare în învăţământul preuniversitar sucevean, în urma căruia se vor ocupa posturile titularizabile disponibile pentru anul şcolar 2013-2014 sau cele de suplinire calificată.

Potrivit prof. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), „dintre cei 873 de candidaţi înscrişi, au susţinut proba 781. 69 dintre candidaţi au absentat. Nu au existat situaţii deosebite”.

23 de examinaţi s-au simţit copleşiţi de nivelul de dificultate al subiectelor elaborate de Ministerul Educaţiei, drept urmare aceştia au părăsit sălile de examinare după ce au văzut cerinţele.

Cei mai mulţi dintre candidaţi (122) s-au înscris pentru un post de învăţător, 110  pentru limba română, 96 – educaţie fizică, 83 – educatoare, 76 – limba engleză, 37 – matematică, 33 – pedagogie specială.

Testarea a fost organizată în două centre de examen, respectiv Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, unde au fost testaţi peste 500 de candidaţi la 14 discipline, şi Colegiul „Petru Muşat” Suceava – peste 300 candidaţi la 35 discipline.

 

„Sălile nu au fost aerisite, a fost sufocant, un chin”

Examenul scris de titularizare s-a desfăşurat începând cu ora 10:00, durata de rezolvare a subiectelor fiind de patru ore. Supravegherea a fost asigurată, în fiecare sală de examen, de către doi, trei supraveghetori. În toate sălile de concurs au fost instalate camere video de supraveghere.

Câţiva dintre candidaţi au considerat că măsurile în vederea asigurării condiţiilor optime pentru susţinerea examenului au fost insuficiente, aceştia contestând temperaturile ridicate din sălile de examinare.

Ionel Vovciuc, cadru didactic la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, ne-a declarat că „am fost 30 de adulţi într-o sală de clasă, unde am stat cinci ore. Era ca într-o seră. Înainte de începerea examenului, eu şi o altă colegă am solicitat prezenţa unui medic pentru că nu ne simţeam bine. Mai apoi am cerut să se aducă în sală un ventilator, dar au fost indiferenţi la cerinţa noastră. Era dogoritor, epuizant”. Tânărul a susţinut examenul la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava.

Ionela Popovici a fost examinată la limba şi literatura română la Colegiul „Al. I. Cuza”, tânăra declarând, după terminarea examenului, că „a fost obositor, cald, foarte cald. În sălile de clasă a fost cumplit”.

Cât despre nivelul de dificultate al cerinţelor, candidaţii au menţionat că, în ciuda aşteptărilor, acestea au fost accesibile.

„Am dat la limba română şi a fost ok. Dificultatea a fost destul de sporită, dar cel puţin s-au păstrat modelele de variante de anul trecut. Cât priveşte nota, chiar nu mă pronunţ”, ne-a declarat Ionuţ, la ieşirea din sala de examen.

Cristina Nicanău a fost evaluată la limba franceză, tânăra susţinând că subiectele nu au pus-o în dificultate. „Au fost două subiecte abordabile. La limba franceză sunt patru posturi titularizabile, concurenţa e mare”, ne-a mărturisit Cristina.

Mulţumită de subiectele tezei a fost şi Georgiana Claudia Ştefan, aceasta declarând că: „a fost bine, deşi nu mi-am adus amimte anumite clasificări pe care le învăţasem. Nu m-am pregătit foarte mult pentru acest examen, dar am avut cunoştinţe din anii de facultate, de la master şi m-am descurcat”.

De cealaltă parte, oarecum dezamăgit de cerinţele pe care le-a avut de tratat, l-am întâlnit pe Adrian Sorin Ciotău, tânărul susţinând testarea la limba franceză.

„A picat numai didactică, iar unele subiecte nu au fost accesibile persoanelor care nu au mai profesat în învăţământ, cei fără pic de experienţă. Speram măcar la un subiect de literatură”, ne-a spus candidatul, la ieşirea din sala de examen.

 

Primele rezultate vor fi afişate la începutul săptămânii viitoare

Evaluarea lucrărilor se va realiza în 11 centre regionale de evaluare. 

Concursul de titularizare constă într-o probă practică sau inspecţie specială la clasă şi o probă scrisă. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau la inspecţia specială de la clasă. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minim nota 5 la fiecare dintre cele două probe. Potrivit calendarului titularizării 2013, primele rezultate vor fi afişate la data de 5 august, iar în zilele de 5 şi 6 august se vor înregistra contestaţiile la inspectoratele şcolare şi se vor transmite la centrele de evaluare. Pe 8 august se vor afişa rezultatele finale, iar o zi mai târziu va avea loc etapa I de repartizare la catedră, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Etapa a doua de repartizare, pentru angajare pe perioadă determinată, va avea loc pe 14 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 69 de candidaţi au absentat, iar alţi 23 s-au retras după ce au văzut subiectele, la examenul de titularizare în învăţământ.
 Vizualizări articol: 2124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
69 de candidaţi au absentat, iar alţi 23 s-au retras după ce au văzut subiectele, la examenul de titularizare în învăţământ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VOVO trimis de
(31 iul 2013, 21:42:43
Vovciuc e dus cu sorcova oricum, cine stie...cunoaste. Saracul e crescut la casa de copii si e plin de frustrari. O fi fost cald, dar el oricum are mereu ceva nemultumiri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei