Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 174 (5381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ceremonie

Câteva zeci de suceveni şi autorităţile au participat la Ziua Imnului Naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câteva zeci de suceveni, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale şi ai instituţiilor publice au participat ieri la ceremonia publică de intonare a Imnului Naţional al României.

Ceremonia a fost organizată cu prilejul Zilei Imnului Naţional şi a avut loc în Piaţa Tricolorului din centrul Sucevei. Despre semnificația Zilei Imnului Naţional au vorbit comandantul Centrului Militar Judeţean, colonelul Mugurel Anton, prefectul Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei. La ceremonie au mai fost prezenţi veterani de război şi cadre militare în rezervă.

În discursul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că Ziua Imnului Naţional este una încărcată de sentimente, „pentru că atât linia melodică, cât şi versurile acestui imn naţional al României trezesc poate în fiecare dintre noi şi conştiinţa de a fi român”. Nechifor a spus că şi-ar dori ca Imnul Naţional al României să fie cântat în şcoli, la începutul zilelor de curs. „Cred că ar fi necesar să avem capacitatea să decidem, cum era şi în trecut, ca acest imn să fie cântat nu doar la moment de sărbătoare, ci poate şi în şcoală, când copiii încep orele. Şi cred că ar fi obligaţia noastră să trăim nu doar la momentul oficiale acest imn profund”, a declarat Nechifor.

La rândul său, prefectul Florin Sinescu a amintit că ieri s-au împlinit 15 ani de când ziua de 29 iulie a fost declarată Ziua Imnului Naţional. „În anul 1989, <Deșteaptă-te Române> a reprezentat simbolul libertăţii noastre, care alături de drapel, de stemă şi de sigiliul ţării şi de Ziua Naţională a României au devenit, prin Constituţie, simbolurile noastre naţionale. Sunt simboluri pe care trebuie să le respectăm şi să le apărăm pentru că ele definesc identitatea noastră”, a spus Florin Sinescu. Un îndemn la păstrarea simbolurilor naţionale a avut şi viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, care i-a îndemnat pe suceveni să-şi înveţe copiii că „aceste simboluri sunt cele care ne ţin aproape”.

Detaşamentul de onoare care a participat la ceremonie a fost format din garda drapelului de luptă şi un pluton gradă de onoare asigurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, precum şi din garda la locul de arborare a drapelelor şi un pluton de gardă de onoare asigurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva zeci de suceveni şi autorităţile au participat la Ziua Imnului Naţional.
 Vizualizări articol: 1523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Câteva zeci de suceveni şi autorităţile au participat la Ziua Imnului Naţional5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei