Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 174 (5381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Reorganizare

81 de posturi din cadrul Primăriei Suceava au fost desfiinţate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de posturi din organigrama de funcţionare a Primăriei Suceava au dispărut, începând de ieri, ca urmare a deciziei Consiliului Local Suceava, care a pus în aplicare prevederile unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului.

Numărul posturilor desfiinţate este de 81, iar cel al posturilor rămase în organigrama de funcţionare – 666. Până acum, conform prevederilor legale, numărul posturilor disponibile în primăria reşedinţă de judeţ era de 747, dar numai 595 sunt ocupate în prezent.

Zeci de alte posturi vacante, care ar fi trebuit să fie de asemeni desfiinţate, au fost salvate, fiind încadrate ca posturi unice, absolut necesare bunei funcţionări a municipalităţii.

De altfel, primarul Ion Lungu a şi spus că s-au făcut eforturi pentru salvarea cât mai multor posturi care riscau să fie desfiinţate, din mai multe motive:

„Am făcut tot posibilul să putem păstra încadrarea pe funcţii a salariaţilor Primăriei Suceava, pentru că salariile din administraţia publică şi aşa nu sunt mari, iar ca să-i mobilizăm să lucreze bine trebuie măcar să le păstrăm salariile actuale. Noua organigramă păstrează funcţiile de încadrare a salariaţilor primăriei şi asigură o funcţionare cât de cât corespunzătoare în actualele condiţii de austeritate, la primărie”.

Cele mai multe posturi s-au desfiinţat la aparatul de specialitate al primarului - 40 de posturi, la administrația pieţelor -12 posturi, la direcţia de ecologizare – trei posturi şi la Direcţia Domeniului Public-26 de posturi.

Edilul sucevean a ţinut să-i atenţioneze pe aleşii locali că orice modificare pe care o aduc noii organigrame de funcţionare a Primăriei Suceava ar însemna retrimiterea sa, spre aprobare, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, ceea ce ar putea însemna chiar şi câteva luni de întârziere.

Dacă nu ar fi fost posibile o serie de excepţii la aplicarea OUG 77/2013, una din cele mai afectate direcţii din primărie ar fi fost Direcţia Domeniului Public, care suferă de un deficit acut de personal, după ce mulţi dintre foştii angajaţi au plecat, din cauza salariilor foarte mici.

 

Respingerea noii organigrame a depins de un vot

Restructurarea aparatului administrativ al Primăriei Suceava, prin desfiinţarea a 81 de posturi vacante, a fost la un pas de a fi respinsă în Consiliul Local.

Cea mai înverşunat punct de vedere în această privinţă a avut-o liderul grupării de consilieri locali aflaţi în opoziţie, Lucian Harşovschi:

„În prima fază se reduc posturile vacante – adică posibile locuri de muncă pentru 81 de persoane.

În loc să se facă eforturi să fie asigurate locuri de muncă, ele dispar. Măcar dacă s-ar opri aici. Ştim cu toţii că urmează o perioadă de disponibilizări. Unde sunt laptele şi mierea promise în campania electorală, unde sunt locurile de muncă?”.

Răspunsul i-a venit din partea preşedintelui de şedinţă, Vasile Mocanu, care a precizat că adevărul prin omisiune devine minciună:

„Adevărul pe care l-aţi spus este o mare minciună, pentru că omite o componentă foarte importantă a acelei ordonanţe de urgenţă – angajarea 1 la 1, care elimină componenta introdusă de guvernul anterior, de angajare 1 la 7 posturi eliberate. Posturile vacante din primărie nu au putut fi ocupate din cauza acestei restricţii impuse de guvernul anterior. Acum va fi posibilă angajarea pe posturile de care este mare nevoie, în anumite domenii”.

Votarea proiectului, desfăşurată greoi din cauza unor probleme tehnice, a dat emoţii celor din USL.

Votul a fost la un pas de a fi unul negativ – 13 voturi pentru şi nouă abţineri, în condiţiile în care un alt consilier PDL a lipsit de la şedinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 81 de posturi din cadrul Primăriei Suceava au fost desfiinţate.
 Vizualizări articol: 5477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
81 de posturi din cadrul Primăriei Suceava au fost desfiinţate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marschovski trimis de
(30 iul 2013, 11:27:40
s-a trezit ca proasta in piata...el inca mai crede in mos gerila...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei