Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 173 (5380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sâmbătă după-amiază

Scandal în intersecţia de la Lidl, cu patru maşini avariate şi un poliţist acuzat că a dirijat greşit traficul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două autoturisme s-au tamponat în intersecţia din faţa Lidl Suceava, în timp ce un poliţist dirija circulaţia în zonă, după ce, cu câteva minute înainte, alte două maşini s-au izbit violent, una dintre ele răsturnându-se pe scuarul care desparte benzile de mers.

După cel de-al doilea eveniment rutier a izbucnit un scandal între şoferii celor două autoturisme avariate, scandal la care au participat şi rudele conducătorilor auto, care se acuzau reciproc, vina fiind aruncată şi asupra poliţistului care dirija circulaţia.

Toată povestea s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.45, iar oamenii legii au reuşit să lămurească împrejurările în care s-au petrecut cele două evenimente rutiere şi gradul de vinovăţie al fiecăruia dintre şoferii implicaţi, abia după ce-au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere video instalate în zonă.

 

De unde a pornit totul. O şoferiţă a trecut pe roşu

În jurul orei 17.40, la intersecţia semaforizată a străzii Calea Obcinilor cu bdul George Enescu din municipiul Suceava, un autoturism Toyota Yaris, condus de o femeie în vârstă de 42 de ani, Carmen Ungureanu, din localitate, a ieşit din parcarea de la Lidl spre George Enescu. După numai câţiva metri, însă, a fost izbită lateral de un autoturism taxi Dacia Logan, la volanul căruia se afla Ilie Ciurlă, de 30 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu.

În urma impactului, autoturismul Toyota s-a răsturnat pe scuar. La faţa locului a sosit o ambulanţă, însă conducătoarea auto a refuzat să meargă la spital.

Ambii şoferi au declarat că au trecut pe culoarea verde, însă, ulterior, după finalizarea cercetărilor, s-a stabilit clar că şoferiţa de pe Toyota a apăsat pedala de acceleraţie pe culoarea roşie.

Şi femeia de 42 de ani, şi taximetristul au suflat în alcooltest, aparatul arătând că nici unul dintre ei nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

A apărut poliţistul în intersecţie. Alte două maşini se tamponează

La scurt timp după anunţarea evenimentului rutier la 112, circulaţia în zonă a fost dirijată de un agent de poliție din cadrul patrulei Biroului de Ordine Publică Suceava, ajunsă prima la faţa locului.

Nu a trecut mult şi alte două maşini, un BMW şi un Ford, s-au tamponat în aceeaşi intersecţie, aproape de intrarea în parcarea supermarketului.

La volanul BMW era un tânăr de 29 de ani, Ilie Găitan, care tocmai se întorcea din Belgia, alături de soţia sa, acasă, la Bosanci. De cealaltă parte, Fordul era condus de un anume Nicolae Ureche, de 58 de ani, din municipiul Suceava.

Între cei doi şoferi şi rude ale acestora a început un adevărat scandal, fiecare parte acuzând-o pe cealaltă că nu a acordat prioritate.

Şoferul de pe BMW a spus că el nu a văzut poliţistul în intersecţie, din cauza unui autobuz, şi considera că agentul de poliţie a fost cel care a greşit.

La un moment dat, conducătorul auto al Fordului a fost luat în vizor, fiind bănuit că ar fi consumat băuturi alcoolice.

A început un întreg vacarm, mai multe persoane cerând verificarea cu alcooltestul a celor doi şoferi.

Lucru care s-a şi întâmplat, alcooltestul arătând şi de această dată că nici şoferul de pe BMW, nici cel de pe Ford nu erau sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Cine a greşit

Poliţiştii au vizionat imaginile luate de camerele de supraveghere video instalate în zonă şi astfel au stabilit că: „polițistul a efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru autovehiculele care circulau din direcţia Şcheia către spital, sens în care pe banda a doua de mers, a străzii Academician Vasile Grecu, a oprit un autobuz, iar pe banda întâi circula un autoturism înmatriculat în Belgia (n.r. - BMW-ul), care nu a respectat semnalul de oprire efectuat de poliţist, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu celălalt autoturism (n.r. - Ford), care circula în interiorul intersecţiei”.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, şoferul de pe BMW a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal în intersecţia de la Lidl, cu patru maşini avariate şi un poliţist acuzat că a dirijat greşit traficul.
 Vizualizări articol: 5045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Scandal în intersecţia de la Lidl, cu patru maşini avariate şi un poliţist acuzat că a dirijat greşit traficul5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tamponare cu „tampon” trimis de
(29 iul 2013, 13:56:46
Asta e ,dacă șoferița era „pe Roșu” însemnă că se simțea rău.Dragi conducătoare auto,stați acasă în aceste momente mai ales că e și cald și sângele curge gârlă!
2.   Pt FRantomas... trimis de
(29 iul 2013, 21:38:06
nesimtitule....
3.   Pt p U L I ȘER trimis de
(29 iul 2013, 22:42:01
Tua madre !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei