Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 170 (5377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Abonat” la urgenţe

Un bărbat rămas infirm după un accident a adunat amenzi cât zece pensii pentru apeluri false la 112

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Stroieşti, care are grad de handicap cu invaliditate grad II după ce a fost implicat într-un grav accident rutier, a adunat un număr record de amenzi pentru apeluri false la 112. În momentul de faţă la Primăria Stroieşti bărbatul are un debit din amenzi de aproximativ 2.300 de lei, valoarea a zece pensii de handicap pe care le încasează acesta.

 

Cum a ajuns bărbatul la noianul de amenzi pentru sesizări false la 112

Axinte Fedorovici se declară o victimă a poliţiştilor din Stroieşti şi consideră că aceştia nu vor să-şi facă treaba.

„Numai în acest an mi s-au furat în două rânduri lemne din stivă, o dată în luna ianuarie şi a doua oară acum, mai recent, pe 3 iulie. Furturile sunt cu autori necunoscuţi pentru că poliţiştii nu-şi fac datoria. Apoi, am fost amendat pentru apeluri la 112 deoarece am sesizat că sunt ameninţat la domiciliu de o persoană care vrea să mă omoare... Sunt singur şi nimeni nu îmi oferă vreun sprijin, din contră, poliţiştii îşi bat joc de mine”, spune Axinte Fedorovici.

De cealaltă parte, poliţiştii au constatat că lemnele presupus furate erau depozitate în afara gospodăriei bărbatului, la marginea drumului. Mai mult, aceştia au identificat martori dintre vecini care au declarat că stiva de lemne nu a fost atinsă de nimeni. Cât despre presupusul agresor care îl ameninţă, poliţişti spun că sesizările sunt total false.

Trebuie precizat că, într-adevăr, mare parte din lemnele lui Axinte Fedorovici sunt depozitate şi acum în afara curţii, iar bărbatul spune că nu ştie cum îl cheamă pe cel care îl ameninţă cu moartea. Mai trebuie spus că Axinte Fedorovici stă singur în casa părinţilor săi, însă un frate de-al său locuieşte în imediata apropiere. Axinte Fedorovici refuză însă să comunice cu fratele său, cei doi având un vechi conflict.

 

Infirmităţi grave la o mână şi la un picior

Bărbatul de 58 de ani nu-şi poate folosi deloc mâna stângă, iar piciorul drept este mai scurt cu nouă centimetri după ce a fost rupt în patru locuri şi a suferit numeroase intervenţii chirurgicale. Totul i se trage de la un accident rutier din septembrie 2008. La acea vreme, bărbatul lucra la Schitul Rarău, ca şofer, fiind un apropiat al călugărilor de acolo, care îl sprijină şi acum financiar.

Lovit violent de o maşină în timp ce se deplasa pe carosabil, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, bărbatul a trăit coşmarul vieţii. A avut nevoie de 180 de zile de îngrijiri medicale şi a rămas cu infirmitate permanentă de gradul II. Se judecă şi acum cu şoferul care l-a accidentat, procesul fiind pe rol la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Fedorovici speră să câştige despăgubiri în urma acestui proces şi să se poată opera la mâna infirmă la clinici din Viena sau Milano, după cum i-au recomandat medicii în teancul de scrisori medicale pe care le are.

De precizat că bărbatul are doar handicap fizic şi nu figurează şi cu probleme de ordin psihic.

 

Statul îi dă pensie de 234 de lei

Axinte Fedorovici trăieşte din pensia de handicap de 234 de lei. Spune că supravieţuieşte doar datorită ajutorului pe care îl primeşte de la mai multe schituri şi biserici. 

Deşi are o pensie ridicol de mică, bărbatul nu mai poate primi un alt ajutor financiar.        

Primarul comunei Stroieşti, Mihai Senic, a explicat că venitul minim garantat pentru o persoană singură se acordă doar celor cu venit sub 125 de lei, iar pensia bărbatului este mai mare.

Debitul din amenzi pentru apeluri false la 112 este imens, având în vedere că o sancţiune de acest gen este de aproximativ 500 de lei.

„ Are foarte multe sesizări la numărul de urgenţe 112 pentru furturi de lemne,  scandaluri, ameninţări şi alte tipuri de reclamaţii. Lucrătorii de poliţie au constatat că cele mai multe reclamaţii erau nefondate şi aşa a acumulat amenzi de 2.300 de lei”, a declarat primarul Mihai Senic.

Având în vedere situaţia bărbatului rămas infirm după accidentul din 2008, primarul nu prea vede nici o soluţie pentru recuperarea debitului, aceeaşi situaţie fiind valabilă şi în cazul impozitelor neplătite de mai multă vreme de Axinte Fedorovici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat rămas infirm după un accident a adunat amenzi cât zece pensii pentru apeluri false la 112.
 Vizualizări articol: 2700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un bărbat rămas infirm după un accident a adunat amenzi cât zece pensii pentru apeluri false la 1123.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce fel de politie e la stroiesti trimis de
(25 iul 2013, 23:49:19
dupa ce ca omu e batut de soarta al mai amendeaza si politia,de ce oare pt ca ia deranjat din somn sau de la vreo crasma ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei