Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 170 (5377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Feriţi de caniculă

Luna lui cuptor, fără nici o zi cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna lui cuptor, aşa cum este cunoscută popular luna iulie, a fost extrem de moderată în privinţa temperaturilor. În cele 24 de zile scurse până acumtemperatura nu a urcat peste 30 de grade Celsius. Previziunile alarmante de la începutul acestui an, potrivit cărora urma să ne coacem de căldură şi să ne rugăm după ploi, nu s-au adeverit deloc, cel puţin la nivelul judeţului Suceava.

Maxima acestei luni s-a înregistrat pe 19 iulie, când mercurul din termometre a urcat până la 28,6 grade Celsius. Potrivit meteorologilor suceveni, cea mai mare temperatură din luna iulie din ultimii 50 de ani s-a înregistrat pe 24 iulie 2007, când au fost 36 de grade Celsius. Totuşi, cea mai ridicată valoare termică din analele meteorologiei sucevene datează în 1956, când au fost 38,6 grade Celsius.

Ion Tănasă, şeful Staţiei Meteo Suceava, a precizat că până în prezent luna iulie se încadrează în media multianuală din ultimii 50 de ani, calculată la 18,7 grade Celsius. Până în prezent, media temperaturilor acestei luni este de 18,9 grade Celsius, iar meteorologii estimează că mari variaţii nu mai pot avea loc în cele câteva zile care au mai rămas din iulie.

Comparativ cu iulie 2013, au existat ani în care a fost chiar frig în luna lui cuptor. Astfel, în 1979 şi 1982, media temperaturilor a fost de 16,3 grade Celsius, la polul opus fiind anul 2007, când media a atins valoarea de 21,5 grade Celsius.

În ceea ce priveşte temperaturile minime înregistrate de-a lungul ultimei jumătăţi de secol, acestea s-au consemnat pe 18 iulie 1989 şi 9 iulie 1993, când mercurul din termometre abia atins valoarea de 5,5 grade Celsius. Comparativ, în acest an, cea mai scăzută temperatură a fost de 9,5 grade Celsius şi s-a înregistrat pe data de 2 iulie.

„Temperaturile acestei luni de iulie sunt ceva mai scăzute faţă de ceea ce am avut în ultimii ani, dar ca extremă minimă nu este cea mai mică din ultimii 50 de ani. Ca medie multianuală suntem aproape de ceea ce s-a consemnat din 1963 încoace”, a arătat Ion Tănasă, şeful Staţiei Meteo Suceava.

Prognoza pentru zilele următoare nu arată că vom avea zile caniculare până la finele acestei luni, iar în plus nu este exclus să apară şi averse, ceea ce ar aduce temperaturi mai scăzute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luna lui cuptor, fără nici o zi cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius.
 Vizualizări articol: 1637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Luna lui cuptor, fără nici o zi cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei