Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 169 (5376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ghinion

Primarul din Vicovu de Sus, implicat pentru a treia oară într-un accident, pe o rază de câţiva kilometri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primarul oraşului Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor, pare a fi lovit de un adevărat blestem al accidentelor rutiere, ieri fiind implicat pentru a treia oară într-un eveniment rutier. Mai mult, toate accidentele în care a fost implicat acesta s-au petrecut pe o rază de câţiva kilometri, pe DN 2, la Dănila, Pătrăuţi şi Dărmăneşti iar două dintre ele au fost mortale.

 

Coliziune în lanţ, cu trei maşini implicate şi doi răniţi duşi la spital

Ieri, în jurul orei 9.30, Gheorghe Schipor venea spre Suceava cu autoturismul proprietate, un Mercedes CDI 220. Conform anchetei poliţiei, la volan se afla fiica sa, Ana Maria Schipor, în vârstă de 18 ani.

Accidentul s-a petrecut pe DN 2, la ieşirea din Dărmăneşti spre Suceava. A fost vorba  de un accident în lanţ, în care au fost implicate trei maşini. Totul ar fi plecat în primă fază de la o maşină care staţiona la marginea DN 2, pe sensul Dărmăneşti-Suceava.

Şoferul unui autoturism VW Golf, înmatriculat în Bulgaria, a oprit pentru a depăşi maşina care staţiona, moment în care a fost lovit din spate de un autoturism Skoda. În prealabil, această din urmă maşină a fost şi ea lovită din spate de Mercedesul condus de tânăra în vârstă de 18 ani, fiica primarului.

Impactul a fost resimţit cel mai puternic de cei trei pasageri din Skoda, care au avut parte de un dublu şoc. Doi dintre ei, un minor în vârstă de 15 ani şi un bătrân de 73 de ani, ambii din Calafindeşti, au fost preluaţi de o ambulanţă şi de echipajul SMURD şi transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava. Rănit uşor a fost şi şoferul maşinii Skoda, Gheorghe Lazurca, şi el din Calafindeşti. Lovit violent din spate de Mercedes, acesta a tras puternic de volan dreapta, evitând un impact violent cu VW-ul din faţă şi ieşind în decor.

 

Fiica primarului a provocat accidentul pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară în mers

Conform comisarului-şef Cristian Papuc, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „din primele cercetări rezultă că accidentul s-a produs din cauza nepăstrării distanţei regulamentare în mers a conducătoarei autoturismului Mercedes”.

Primarul Gheorghe Schipor, care a scăpat fără leziuni de pe urma accidentului, a declarat: “Fata era la volan, nu a avut cum să evite impactul, poate s-a şi pierdut puţin, dar nici nu putea trage stânga, că veneau multe maşini de pe contrasens. Ne pare rău de cei care sunt răniţi. Asta este viaţa, ce să facem!”, a declarat Gheorghe Schipor.

 

Gheorghe Schipor, implicat în două tragedii rutiere, 2006 şi 2009

În interval de aproximativ trei ani, Gheorghe Schipor a fost implicat în două accidente rutiere mortale.

Mai întâi în martie 2006, în timp ce se afla la volanul unui Opel Vectra, Gheorghe Schipor a derapat şi a ajuns într-un copac de pe marginea DN 2, în zona localităţii Pătrăuţi. În urma impactului violent cu pomul, unul dintre pasageri, un tânăr în vârstă de 24 de ani, aflat pe bancheta din spate, a suferit mai multe leziuni care i-au provocat moartea. Pentru ucidere din culpă, primarul din Vicovu de Sus a fost condamnat la un an cu suspendare şi permisul i-a fost anulat. 

El avea să-şi recapete permisul de conducere la începutul anului 2009, după ce a susţinut un nou examen. În aprilie 2009, aflat de această dată la volanul unui Mercedes, Gheorghe Schipor a fost implicat într-un accident mortal pe DN 2, la Dănila.

Atunci, în timp ce venea spre Suceava, Schipor a intrat în depăşirea unui autoturism Dacia Papuc, al căruia şofer a efectuat un viraj brusc la stânga. Dacia a fost lovită violent şi proiectată în afara drumului. În urma impactului, o femeie în vârstă de 59 de ani, pasageră în Dacie, a murit.

Ulterior, în urma anchetei, şoferul Daciei Papuc, Aurel Cioată, din Dorneşti, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, dosarul fiind încă pe rol.

 

Trafic dat peste cap în jur de o oră

În urma accidentului în lanţ de ieri, sensul de mers Dărmăneşti-Suceava de pe DN 2 a fost blocat. În aceste condiţii, circulaţia a fost mult îngreunată şi s-a desfăşurat alternativ, pe un singur sens, în jur de o oră. În scurt timp pe drumul european s-au format cozi. Poliţiştii nu au identificat maşina care ar fi staţionat pe carosabil şi de la care ar fi plecat coliziunea în lanţ. Totuşi, au explicat poliţiştii rutieri, cauza principală a accidentului rămâne nepăstrarea unei distanţe regulamentare în mers. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Vicovu de Sus, implicat pentru a treia oară într-un accident, pe o rază de câţiva kilometri.
 Vizualizări articol: 6825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primarul din Vicovu de Sus, implicat pentru a treia oară într-un accident, pe o rază de câţiva kilometri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda.. trimis de
(24 iul 2013, 11:16:41
la ce papuci are fiica primarului in picioare..imi dau si seama de ce nu putut frana
2.   Lege aiurea........ trimis de
(24 iul 2013, 11:23:51
Aici e clar cine e vinovat..... fetitei primarului ii mai trebe ceva experienta in sofat. Insa eu vreau sa ridic o alta problema..... : La o intersectie semaforizata opreste o masina la culoarea rosie a semaforului, in spatele ei opresc eu sa zicem la o distanta de 1 metru. Din spate vine un manelist care e ocupat cu, casetofonul, are viteza, si intra in mine aruncandu-ma in cel din fata. Din punctul meu de vedere eu consider ca am oprit la o distanta sigura, insa politia ma gaseste vinovat si pe mine. Ce s-ar intampla daca distanta dintre masinile oprite la stop ar fi de 10 metri.... unde s-ar ajunge?
2.1  RE: Lege aiurea........ trimis de
(24 iul 2013, 11:43:00
Vezi daca nu dai mita!!!
3.   Politai cu pelerina!!! trimis de
(24 iul 2013, 11:40:55
Mie mi se pare hazliu militianu' ala care vezi doamne dirija circulatia, zici ca e la inundatii, in pelerina.
4.   Comentariu trimis de
(24 iul 2013, 12:31:46
Cand esti in trafic , un accident se poate produce oricand, deci lasati papaucii drei sau mai stiu eu ce comentarii. Toata lumea este experta in comentarii, bine ca nu au fost urmari mai grave., fiarele se repara.
5.   * trimis de
(24 iul 2013, 14:21:30
muzica ajută la condus ( cu cât mai tare cu-atât mai bine )
maneaua ? happy e cel mai bun partener în trafic
Guţă nu cântă pentru oricine , tre' să ai urechi fine
şi, cu acceleraţia la podea, (le) zâmbeşti serafic

eşti înjurat în trafic ? te hinvidiază pentru bemveu
ignoră-i şi pe ei, şi semaforu' şi vitezometru'
şi dac-un gard îţi stă în cale ... acelaşi procedeuhappy
o calci tare ..până-ţi vorbeşte sf. Petruhappy

6.   ... trimis de
(24 iul 2013, 16:15:00
ce urat se uita fandosita, de parca n-ar fi fost vina ei. asta e greseala de incepator, unde-i sunt semnele de incepator de pe masina?
7.   Comentariu trimis de
(24 iul 2013, 21:59:49
Da se uita urat fetita la fotogaf... ca e fata de primar, nu are nevoie de semne de incepator?, nici nu stie faptul ca fiind incepatoare tre' sa mearga cu 10 km mai incet decat viteza legala permisa in localitate, adica cu 40 km la ora. La 40km/h nu se intampla ''accident grav ", asa ca daca rudele celor accidentati ar face o expiertiza criminalistica [privata] din punct de vedere tehnic s-ar demonstra viteza cu care a circulat in localitate si atunci s-ar schimba datele problemei.
7.1  RE: Comentariu trimis de
(24 iul 2013, 22:06:32
Din nefericire pentru expertiza....... avea voie sa circule cu 90 km/h fiind in afara localitatii. accidentul nu s-a produs in darmanesti ci la aprox 700-800m de localitate. Eram si eu prins in coloana de masini de ieri de pe european.:)
7.2  RE: Comentariu trimis de
(24 iul 2013, 22:52:52
oricum scapa abramburica basma curata...doar e fata de primar!
8.   Comentariu trimis de
(24 iul 2013, 23:59:15
Eu unul m-as risca s-o invat sa conduca.....
9.   Comentariu trimis de
(25 iul 2013, 09:08:02
Nu mai vb atat, ca e fata nu stiu cui, voi la 18 ani aveati mai multa experienta cu sofatul? In fata calculatorului toti sunteti ASI !!! Dr MEGELI in criminalistica , ce sa-ti spun cu expertizele esti profesor
10.   Comentariu trimis de
(25 iul 2013, 09:19:25
Parca nu cred ca tatal a lasat o pe fiica ,la 18 ani ,sa conduca, el era in dreapta? sigur? de obicei barbatii soferi nu rabda femeile la volan si ei in dreapta...se explica cumva si lipsa portocalei de pe masina...dar cum spuneti... ni se poate intampla oricui...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei