Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pericol de la înălţime

Bucăţi din faţada a două blocuri din Burdujeni s-au prăbuşit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elemente de construcţie de la faţada a două blocuri din cartierul Burdujeni, situate la câteva sute de metri distanţă unul de celălalt, s-au desprins şi s-au prăbuşit ieri, în jurul prânzului, în urma rafalelor puternice de vânt.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă nici mult nu a lipsit ca bucăţile de tencuială, respectiv cărămizi ornamentale, să cadă peste trecători.

La ora 12,19, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava s-a anunţat că la un bloc cu patru etaje de pe Calea Burdujeni, de peste drum de Biserica „Sf. Andrei”, tencuiala desprinsă de pe jumătate din suprafaţa unui balcon de la etajul al treilea a căzut şi a avariat un autoturism parcat într-o laterală a imobilului.

Maşina, un Alfa Romeo, a suferit avarii la cupolă, iar luneta a fost spartă. Autoturismul este al unei asistente care lucrează la un cabinet medical de la parterul blocului şi care, potrivit martorilor, se afla în holul imobilului şi venea spre maşină, când tencuiala s-a desprins.

„Pe aici e destul de multă circulaţie, trec chiar femei cu copii, cu cărucioare”, mărturisea Costel Popa, un tânăr care se afla la câţiva metri distanţă în momentul în care tencuiala s-a prăbuşit.

Cu ajutorul unei autoscări mecanice, un echipaj de pompieri a îndepărtat tencuiala care era în pericol să cadă.

 

“Oamenii nu au bani de reparaţii”

În timpul intervenţiei, la 112 s-a anunţat că, la câteva sute de metri mai încolo, la un bloc turn din zona „Torino”, mai multe bucăţi de cărămidă ornamentală cu care este acoperită faţada imobilului s-a desprins de la etajul al cincilea şi a căzut.

Marius Cristescu are un magazin chiar la paterul blocului şi mărturisea că a văzut cum s-a petrecut totul şi că e mare minune că nu a fost nimeni rănit.

„Eu vorbeam cu un client, iar fiul acestuia se afla în cabina telefonică. Am văzut copilul fugind, am fugit şi eu după copil, din instinct, şi în acel moment au căzut cărămizile”, explică bărbatul.

Primii care au ajuns la faţa locului au fost poliţiştii locali, care au asigurat perimetrul şi nu au mai lăsat pe nimeni să treacă prin acea zonă.

Nicoleta Ştir, administratorul asociaţiei de proprietari din zonă, mărturisea că nu e prima dacă când se desprind bucăţi de tencuială, dar şi că nu sunt soluţii pentru remedierea problemei.

„Nu avem fond de reparaţii. Eu am mai anunţat pompierii când s-au mai desprins cărămizi. De unde să iau bani de reparaţii? În mod normal, proprietarii ar trebui să facă... dar oamenii nu au bani”, arată femeia.

Pompierii au intervenit atât de la sol, cu ajutorul autoscării, cât şi de pe acoperişul blocului, pentru îndepărtarea elementelor de construcţie desprinse.

Un bărbat care locuieşte la un bloc din apropiere a semnalat o altă situaţie periculoasă, la un turn de vizavi de cel la care interveneau pompierii.

„Eu stau la etajul şapte şi mă uit la ţiglele alea de la ultimul etaj care sunt putrede şi într-o zi o să cadă. Pot omorî şi un adult, dar pe un copil, îl omoară sigur. O singură ţiglă de la distanţa aia, 14-15 metri... nu mai are şanse”, trage un semnal de alarmă Sorin Ţiplea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucăţi din faţada a două blocuri din Burdujeni s-au prăbuşit.
 Vizualizări articol: 2457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bucăţi din faţada a două blocuri din Burdujeni s-au prăbuşit5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei