Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 163 (5370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Nechifor şi-a lansat de pe un câmp plin cu flori programul „Suceava înfloritoare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava va relua într-o formă mai modernă competiţia „Cea mai frumoasă şi curată localitate”, derulată în perioada administraţiei PSD la iniţiativa fostului preşedinte al insituţiei Gavril Mîrza. Actualul şef al administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a anunţat marţi, că programul pe care-l va propune spre aprobare Consiliului Judeţean va fi unul multianual şi se va numi “Floare de Bucovina” sau “Suceava înfloritoare”. Anunţul a fost făcut, deloc întâmplător, pe un câmp plin cu flori din apropierea satului Frumoasa, din comuna Moara. Va fi o întrecere, a spus Nechifor, între locuitorii şi administraţiile celor 114 localităţi ale judeţului, iar în final vor fi acordate trei premii şi un număr de menţiuni. Şeful administraţiei judeţene a precizat că în jur de zece primării dintre cele mai bine clasate în această competiţie vor primi drept răsplată bani de la bugetul Consiliului Judeţean, asta pentru a spori atractivitatea competiţiei şi pentru a stimula participanţii.

 

Panouri cu numele localităţii şi un număr de flori care reflectă gradul de frumuseţe

Nechifor a spus că noutatea programului pe care-l propune va fi una de identitate vizuală, şi anume un sistem de marcare stradală cu panouri pe care să fie trecut numele localităţii şi un număr de flori, minim una şi maximum cinci, care să reflecte gradul de frumuseţe al localităţii.

“Ca noutate vom aduce un sistem de marcare stradală cu panouri care vor avea, evident, numele localităţii şi un număr de flori care să reflecte gradul de frumuseţe al localităţii. Vom merge până la cinci flori ca simbolistică pentru cele mai frumoase localităţi. Eu consider că în Suceava nu avem localităţi care să nu merite cel puţin una, două flori în acest moment. Ideea este să creăm o competiţie între localităţi, între gospodari, între administraţii, pentru că un asemenea program, dacă va fi lansat bine, va avea repercusiuni pe termen lung”, a declarat Nechifor.

Intenţia administraţiei judeţene este ca această competiţie să fie gata până în iunie, pentru ca cel târziu în luna iulie să fie montate panourile stradale cu numărul de flori atribuit fiecărei localităţi. Comisia care va juriza va fi  diferită de la an la an şi va  avea în componenţă consilieri judeţeni, dar şi personalităţi ale judeţului. Răsadurile de flori necesare pentru a înfrumuseţa localităţile judeţului vor fi asigurate de serele primăriilor din Fălticeni şi Suceava la preţuri de producător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor şi-a lansat de pe un câmp plin cu flori programul „Suceava înfloritoare”.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Nechifor şi-a lansat de pe un câmp plin cu flori programul „Suceava înfloritoare”2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alte propuneri trimis de
(17 iul 2013, 20:28:50
Lansarea programului "Cea mai frumoasă şi curată localitate” s-a facut pe un camp plin de flori.Programul "cel mai frumos cartier"se va lansa de pe o ghena de gunoi.Programul "cea mai frumoasa debara de bloc"se va face de pe un butoi de muraturi.Programul "cea mai parfumata statie de epurare"se va face de pe un munte de .............
1.1  RE: Alte propuneri trimis de
(17 iul 2013, 22:23:10
....c.acat.
1.2  RE: Alte propuneri trimis de
(17 iul 2013, 23:47:28
Mai Raducule, dar ce acid esti in ultima vreme visavi de comportamentul si actiunile tovarasului Nechifor....!!!! Anul trecut pe vremea asta parca erai cainele de paza al acestui burduhos nebarbierit......ca nu putea nimeni sa zica ceva de rau de el ca repede sareai si "latrai". Unde sunt comentariile elogioase de alta data? Ce ti si cu lumea asta....cum se schimba ea asa de la un an la altul....!
2.   Alte propuneri trimis de
(18 iul 2013, 05:17:38
E un fenomen normal.La alegeri PDL trebuia sanctionat pentru modul dezastruos in care a guvernat.Si a fost sanctionat prin semidisparitia de pe scena politica.USL a castigat alegerile cu un CEC in alb semnat de populatie,care acum asteapta acoperirea CEC-ului in fapte.Pe baza principiului "eu te-am votat,eu te pun la colt pe coji de nuci ".Sa vezi de acu aciditate.Poti scoate gaze de sist cu ealaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei