Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 160 (5367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate finale

Promovabilitatea la bac, aproape de 66%, după rezolvarea contestaţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma afişării rezultatelor primei sesiuni a examenului de bacalaureat, 1.349de contestaţii au fost depuse de absolvenţii nemulţumiţi de modul în care le-au fost evaluate lucrările.

Potrivit prof. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, „în urma derulării etapei de contestaţii a examenului de bacalaureat, din cele 1.349 de lucrări reevaluate, 821 au notele nemodificate, 222 au notele modificate prin scădere, iar 306 prin creştere”. Conform acesteia, promovabilitatea la examenul de bacalaureat 2013 este, în final, 65,78%. Reamintim că în judeţ rata de promovabilitate, înaintea contestaţiilor, era de 64,48%.

Din totalul contestaţiilor, cele mai multe s-au înregistrat la disciplina limba şi literatura română, unde pentru 527 de elevi notele nu au fost tocmai pe măsura aşteptărilor. Alte 285 de contestaţii au fost depuse la matematică, iar 131 au fost depuse la geografie.

Alţi 104absolvenţi au solicitat recorectarea tezelor la istorie, 118 la anatomie, 95 la biologie vegetală şi animală, 32 la informatică, 21 la fizică, 17 la logică, 14 la chimie, trei la filozofie şi unul la economie.

 

80 de elevi, declaraţi „promovaţi” abia după rezolvarea contestaţiilor

Pentru 80 de elevi din judeţ, contestaţiile le-au adus diploma de bacalaureat. Dacă iniţial aceştia fuseseră notaţi la examen cu o notă mai mică de 6, ei au fost declaraţi „promovaţi” abia după recorectarea lucrărilor.

Loredana Sofian este absolventă a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară. La începutul acestei săptămâni a aflat că a picat bacalaureatul după ce lucrarea sa de la limba şi literatura română a fost notată cu 4,20. „La matematică am luat 6,55, la biologie am luat 8,10, dar picasem la română”, povesteşte Loredana.

Fiind convinsă că teza de la limba română i-a fost subevaluată, eleva a cerut recorectarea lucrării. A fost inspirată, din moment ce a doua comisie a punctat-o cu 5,05, şi astfel eleva este pe lista „reuşiţilor”, cu media 6,56 la bac.

O situaţie a rezultatelor bacalaureatului, prezentată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, după rezolvarea contestaţiilor, relevă faptul că 4.036 de absolvenţi au promovat bacul (faţă de 3.956 câţi erau iniţial), în vreme ce 2.096 au rămas repetenţi la examenul de final de ciclu liceal.

Cele mai multe din notele celor care au fost declaraţi „reuşiţi” aparţin intervalului 6-6,99 (1.273 de elevi) şi intervalului 7-7,99 (1.060). 1.042 de candidaţi au note între 8 şi 8,99. 644 dintre candidaţi (16,28%) au note peste 9, cifră înregistrată şi înainte de depunerea şi rezolvarea contestaţiilor.

Procentul de promovabilitate din judeţ plasează Suceava pe poziţia a patra într-un clasament al judeţelor cu cea mai mare promovabilitate la bac, după Brăila, Cluj şi Iaşi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promovabilitatea la bac, aproape de 66%, după rezolvarea contestaţiilor.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Promovabilitatea la bac, aproape de 66%, după rezolvarea contestaţiilor4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei