Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 158 (5365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Zilele Municipiului Fălticeni, 16-21 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Asociaţia Judeţeană „Sportul Pentru Toţi”, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Centrul Cultural Bucovina, organizează în perioada 16-21 iulie „Zilele Municipiului Fălticeni”.

Primele manifestări din program, lansarea proiectului „Descoperă Fălticeniul prin QR Code” şi „Medalion comemorativ Eugen Lovinescu – 70 de ani de la trecerea în eternitate”, vor avea loc marţi, 16 iulie, la ora 10.00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”.

Miercuri, 17 iulie, la ora 17.00, în Sala „Pictor Aurel Băeşu” a Muzeului de Artă „Ion Irimescu” va avea loc lansare cărţii „Vasile Ciurea şi Dimitrie Leonida – Dimensiunile timpului”, autori Mioara Gafencu, Dana Busuioc şi Sorin Gafencu.

Începând de joi, 18 iulie, în fiecare seară, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor avea loc spectacole de muzică populară şi uşoară. Joi, de la ora 19.30, vor evolua tineri solişti de muzică populară din Fălticeni şi din zona Fălticeni, iar la final Ansamblul „Trandafirul”, al Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” Fălticeni, va prezenta un program de muzică şi dansuri populare specifice zonei etnografice de pe Şomuz.

Pescarii din instituţiile publice din municipiu sunt aşteptaţi vineri, 19 iulie, la ora 5.30, pe iazul Şomuz, la concursul de pescuit dotat cu Cupa „Nada Florilor”.

De la ora 18.00, la Biserica “Sf. Ilie” va începe slujba de priveghere. Jumătate de oră mai târziu, în Piaţa “Nada Florilor”, Karaoke Still va încinge atmosfera pentru spectacolul oferit de formaţii locale de dans pregătite de Ecaterina Moldoveanu şi Vasile Pop. De la ora 20.00 pe scenă vor urca formaţia Torent, Voichiţa Şerba, Alexandru Recolciuc, Alessia şi Alb-Negru.

 

Sport şi folclor de Sfântul Ilie

Ziua de sâmbătă, 20 iulie, va începe la ora 08.00 cu slujba oficiată de un sobor de preoţi la Biserica “Sfântul Ilie”. De la ora 09.00, la Sala de sport „Gabriel Udişteanu” va avea loc un turneu de tenis de masă în cadrul circuitului naţional “Amatur”, dotat cu Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”.

De la ora 10.00 se va desfăşura Şedinţa festivă a Consiliului Local Fălticeni, în cadrul căreia va avea loc acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” prof. Neculai Sturzu şi prof. Virginia Stino (post-mortem). Tot de la ora 10.00, la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birilic” va începe concursul din cadrul ediţiei a VIII-a a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea Copiilor”.

De la ora 11.00, pe stadionul “Tineretului” va avea loc un meci de fotbal, iar de la ora 12.00 va începe o procesiune religioasă cu sfinte moaşte pe traseul Biserica „Sf. Ilie” – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primărie – Catedrala Ortodoxă - Biserica „Sf. Ilie”.

La ora la 17.00, la Biserica “Sf. Ilie” vor fi sărbătorite peste 30 de cupluri fălticenene care aniversează în acest an 50 de ani de căsătorie. Tot de la ora 17.00, în Piaţa “Nada Florilor” va avea loc spectacolul laureaţilor celei de-a VIII-a ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea Copiilor”. După evoluţia scenică a solistei Andra Ioana Matei, de la ora 19.30 va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” şi invitaţii săi, urmat de evoluţia Grupului vocal „Balada”, condus de Maria Tanasă, şi un recital al rapsodul Ion Creţeanu.

Duminică, 21 iulie, de la ora 10.00, pe stadionul “Tineretului” va avea loc meciul de fotbal feminin dintre Selecţionata Fălticeni şi Internaţional Baia Mare (Superliga naţională).

După-amiază, de la ora 18.30, după Karaoke Still şi cele mai bune trupe locale de dans, vor fi premiaţi elevii cu rezultate foarte bune la olimpiadele şcolare. Seara se va încheia cu un spectacol în care vor evolua Paula Ghivirigă, Pavel şi Cleopatra Stratan, Voltaj şi cu un foc de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Municipiului Fălticeni, 16-21 iulie.
 Vizualizări articol: 1568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zilele Municipiului Fălticeni, 16-21 iulie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei