Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 158 (5365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Nebunie

Un proiectil găsit în pădure, la Cârlibaba, bomba pe care a încercat să o detoneze Oliver Stan la facultatea din Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Bărbatul care a încercat să detoneze o bombă la Facultatea de Electronică din Iaşi a stat o mare parte din ultimii ani în comuna suceveană Cârlibaba, unde îşi amenajase un refugiu departe de civilizaţie, în vârful muntelui Ţapu, la peste 1.600 de metri altitudine. Tot la Cârlibaba, în vârf de munte, acesta a găsit şi proiectilul de război cu care a încercat să provoace o explozie într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi.

 

Localnic din Cârlibaba: “Dacă vrea cineva să găsească un proiectil, găseşte...”

După cum povestesc localnicii din satul Iedu, comuna Cârlibaba, unde Oliver Stan mai cobora din când în când, bărbatul se izolase la peste 1.600 de metri altitudine, departe de oameni. În micul său refugiu, o casă din lemn, se bucura de multe dintre beneficiile tehnicii moderne: calculator şi un mic atelier. Se pare că în acest loc individul a modificat şi proiectilul pe care l-a găsit în pădure.

Constantin Scunda, un localnic din Cârlibaba, a declarat: “El tot umbla prin pădure şi a găsit proiectul. Aici la noi, cum a fost linie de front, e plin de bombe. Dacă vrea cineva să găsească un proiectil, găseşte...” 

Oliver era un pustnic liniştit, care nu făcea probleme şi care nu ieşea în evidenţă. Trudea de zor la construirea casei lui din vârf de munte şi din când în când le povestea localnicilor din Iedu, Cârlibaba, despre cum a ajuns el acolo. Le-a spus că ura oraşul şi că acolo, în Iaşi, i-a fost furată munca.

 

Se plângea că nu-l ascultă nimeni

Oamenii povestesc că în vârf de munte era vizitat destul de des de părinţii săi, care nu reuşeau să-l scoată din lumea sa. În 2007, când a ajuns prima dată la Cârlibaba, s-a stabilit într-o grotă, iar apoi a stat în chirie într-o casă bătrânească, pentru ca apoi să-şi construiască o casă pe vârful muntelui, nu departe de grotă.

Unui apropiat din Cârlibaba i-ar fi spus la un moment dat că va face ceva care va speria toată ţara.

Ştefan Coviş este unul dintre localnicii la care a stat o scurtă perioadă Oliver Stan.

„Oricât au încercat părinţii să-l aducă jos, în sat, nu au putut. A stat şi pe la două gazde în sat, inclusiv la mine, dar gândurile lui erau tot la munte, el voia singurătate. Se tot plângea că nu e ascultat de nimeni. Voia să-l asculte cineva, dar nu oricine, cineva la un nivel ridicat. Mi-a zis la un moment dat că dacă nu îl ascultă nimeni va face ceva ce va şti toată ţara”, a declarat Ştefan Coviş, care însă nu şi-ar fi închipuit că acesta poate avea un asemenea plan diabolic.

Oamenii care l-au cunoscut ştiau din povestirile sale că nu îşi iubea foştii profesori de la universitate, însă Oliver nu părea un tip violent. Dimpotrivă, i-a speriat de câteva ori pe apropiaţi cu gânduri sinucigaşe.

Conform MEDIAFAX, Oliver Stan le-a spus medicilor Spitalului de Psihiatrie Socola, unde a fost internat, că a găsit proiectilul într-o pădure, în judeţul Suceava, şi că iniţial a vrut să-l detoneze în Cârlibaba, dar că ulterior a decis să-l aducă în Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un proiectil găsit în pădure, la Cârlibaba, bomba pe care a încercat să o detoneze Oliver Stan la facultatea din Iaşi.
 Vizualizări articol: 4133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 9 voturi
Un proiectil găsit în pădure, la Cârlibaba, bomba pe care a încercat să o detoneze Oliver Stan la facultatea din Iaşi3.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Câtă competență-nvață teroristul cu mustață? trimis de
(11 iul 2013, 11:30:36
Cel mai COOL amănunt e că terroristul cu rateu la capsă a absolvit Summa Cum Laude Universitatea tehnică Gh. Asachi din Ieși . Amu trebe de precizat că mulți zurbagii (mai ales de prin partea montană a giudețului) au văzut prima oară trenul în clipa în care s-o dus să se interneze la Socola. Da acolo, nu-ș cum se face c-o rătăcit străzile și-n loc s-ajungă la balamuc, o ajuns studenți la Asachi.
Nu prea se poate desluși ce vârstă are loser-terroristul* dar tare mi se pare c-o fost coleg de grupă cu unu de pe la noi, Tiberius Libertus Scribulus Milogus Obedientus, că prea tare li se asamănă caracterul (mizerabil). La fel ca pâcăliciul acela cu boamba-n cârcă, să vezi la Tiberius ce bombe de presă detonează în cea mai autentică manieră „FÂS!”. Ia el vre-o răsuflătoare de știre, o coafează, o spoiește, o fărbuiește, îi face buzele cu rimel, o umflă cu țăgea și să vezi p-ormă ce bunătate de fumigenă iese, de nu se mai înțelege om cu om și om cu nevasta altuia.
Adivarat terrorist mediatic, Tiberius aista! Samănă cu colegul luia de amfiteatru.
Dapi ’z dai seama?
Dapu la ce n-ai spus mai devreme?
1.1  RE: Câtă competență-nvață teroristul cu mustață? trimis de
(11 iul 2013, 11:31:33
-----
* Care-i nivelul competențelor practice dobândite la Asachi este subliniat de fâsâiala jenantă a Boambei. Dacă-i trebuie cuiva să absolve ditamai FACULTATEA de Electronică de la Ascahi ca să facă un rebut de întârzietor și/sau declanșator/ detonator, atunci înseamnă că ne-am dat draaqului cu toții.
Atât de kăkat a ajuns Rromânica asta încât nici măcar un terrorist veritabil nu e în stare să producă.
Să n-o dai în Paștele mamei ei de țară blegoasă?
Auzi la el, teroristul lui moș Pește Asachi: apasă pe băgic și boamba face fssss! Iar doi pitici juvenili și cu acnee pe față sar pe Osama Bin Cârlibaba și-l neutralizează.
Și când te gândești că dacă făcea „Bum!”, o lună de zile era și eram pe prima pagină a ziarelor, pe news alert și headlines.
Așa a ieșit o P * L Ă Măreață.
Vai de capul lui! A teroristului cu musteață!
2.   * trimis de
(11 iul 2013, 17:20:50
aduc un vibrant omagiu studenţilor de bine
ce se pun în cale terorismului internaţional
şi (a)ducând aşea chiar nu mă pot abţine
să nu mă-ntreb : bah, are Cârlibaba arsenal ?!

minţi tăvălite prin "şcoli cu ştiinţă" sunt
şi mâneci înodate la spate, şi libertate
Oliver ăsta-i Stan sau Bran, că.. pe cuvânt
a făcut terorismu' de cacao, frate !!!

amu', când Frăţia Musulmană ceteşte Muritoru'
ce-o spune ?! a dreq cursuri de calificare !!!
pe viitor ( dacă nu-i pe ciclu atentatoru' )happy
'n loc de focoase îi vom da..topoare nucleare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei