Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 156 (5363)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interese

Limitator de înălţime, distrus într-un cartier din Suceava. Localnicii sunt revoltaţi şi cer Primăriei să-i găsească pe autori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minunea nu a durat nici două luni. Limitatorul de înălţime montat la mijlocul lunii mai pe strada Aurel Vlaicu din cartierul sucevean Iţcani a fost pus la pământ, iar maşinile de mare tonaj au reînceput să circule prin zonă. Potrivit localnicilor, scheletul metalic care permitea doar circulaţia autovehiculelor cu o înălţime mai mică de 2,7 metri a fost distrus sâmbătă, iar primele maşini de mare tonaj şi-au făcut apariţia ieri. Revolta oamenilor a fost imediată, iar în cursul zilei de ieri au şi depus o sesizare la Primăria Suceava.

Locatarii de pe strada Aurel Vlaicu se tem că atmosfera se va polua din nou ca urmare a prafului ridicat de maşinile de mare tonaj care circulă spre şi dinspre cele câteva societăţi comerciale aflate în apropiere.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a precizat că a fost informat despre distrugerea limitatorului de înălţime şi a dispus ca acesta să fie reamplasat. „În paralel, am solicitat poliţiei locale să demareze verificări pentru a afla cine se face vinovat de distrugerea limitatorului”, a declarat Ovidiu Doroftei.

 

Localnicii despre strada Aurel Vlaicu: „Strada Silicozei”

O situaţie similară s-a înregistrat la începutul lunii mai, când oamenii au ajuns la limita răbdării şi au ameninţat că blochează circulaţia auto pe strada Aurel Vlaicu.

„Nu poţi deschide un geam, o uşă, nu poţi întinde rufe la uscat că totul este plin de praf. Avem astm, nu putem respira, e totală bătaie de joc”, spunea în urmă cu două luni Silvia Bătinaş.

„Pe strada Aurel Vlaicu, legea mediului este pusă la spate zi de zi, iar praful se depune în plămânul oamenilor tot mai gros. Vom propune ca această stradă să-şi schimbe numele în Strada Silicozei”, a opinat şi Ştefan Grădinaru, membru al Asociaţiei „Gospodarul” din Iţcani.

În luna mai, după mai multe discuţii, soluţia propusă de reprezentanţii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu a fost aceea de a monta un limitator de înălţime.

Strada Aurel Vlaicu este utilizată nu doar de şoferii firmelor care activează în acea zonă, ci şi ca rută alternativă de şoferii maşinilor de tonaj greu care doresc să scape de controalele din trafic organizate la intrarea în municipiul Suceava, în cartierul Iţcani, pe drumul european 85.

În acest moment, pe strada Aurel Vlaicu se derulează lucrări pentru introducerea apei şi canalizării, iar autorităţile locale au promis că până în luna septembrie totul va intra în normalitate, iar praful nu se va mai ridica deoarece strada va fi asfaltată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limitator de înălţime, distrus într-un cartier din Suceava. Localnicii sunt revoltaţi şi cer Primăriei să-i găsească pe autori.
 Vizualizări articol: 2562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Limitator de înălţime, distrus într-un cartier din Suceava. Localnicii sunt revoltaţi şi cer Primăriei să-i găsească pe autori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei