Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Reorganizare

Aproape 150 de posturi din cadrul Primăriei Suceava vor fi desfiinţate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Municipalitatea suceveană va trebui să funcţioneze după o nouă organigramă, cu un număr de posturi mult mai mic decât era admis până acum.

Ca urmare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 77/2013, privind desfiinţarea posturilor vacante din sistemul bugetar, Primăria Suceava trebuie să reducă schema de funcţionare cu aproximativ 150 de posturi.

„De această ordonanţă este afectată şi Primăria Suceava, unde avem 152 de posturi vacante. Dintr-un total de 747 de posturi aprobate, avem ocupate 595. Avem şi o serie de posturi unice, care, conform legii, se pot păstra, astfel încât numărul de posturi ni se reduce la aproximativ 600”, a precizat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Noile organigrame trebuie transmise la nivel central în termen de 30 de zile de la apariţia OUG-ului în Monitorul Oficial.

„Există riscul să se desfiinţeze o serie de servicii sau direcţii, pentru că salariile din administraţia publică sunt destul de mici, dacă le diminuăm şi pe acestea, nu motivăm salariaţii să lucreze. Vom avea discuţii, sper să facem o organigramă care să ne permită funcţiile actuale”, a precizat Ion Lungu.

Edilul sucevean consideră că ar fi mai corect ca posturile să fie date în administrarea Consiliului Local, ca organigrama să fie făcută după necesităţile municipalităţii

„Anularea acestor posturi vacante nu rezolvă problema. Suntem foarte descoperiţi în domenii precum recuperarea datoriilor sau Poliţia Locală”, a adăugat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 150 de posturi din cadrul Primăriei Suceava vor fi desfiinţate.
 Vizualizări articol: 4511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Aproape 150 de posturi din cadrul Primăriei Suceava vor fi desfiinţate4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primaria Suceava trimis de
( 4 iul 2013, 11:15:09
N-am inteles nici o data ce inseamna aceste posturi vacante din administratie care la nivel de tara se ridica la 60.000 .Speranta mea este ca aceste posturi vacante nu au fost salarizatelaughing.Am incercat sa aflu cati salariati are primaria Suceava.Am gasit asa:
2008 Din organigrama reiese că Primăria Suceava ar dispune de 1287 de posturi, dar nu ştim câte dintre acestea erau vacante.
2010 Primăria Suceava are 826 de angajaţi, atât din aparatul propriu, cât şi din direcţiile şi serviciile subordonate, cum ar fi Poliţia Comunitară, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia Pieţelor sau Direcţia Domeniului Public.
Ion Lungu a mai spus că, în ultimii ani, numărul de angajaţi ai primăriei a crescut cu aproximativ 300.
2011 In 2011 primaria Suceava avea 600 de posturi din aparatul propriu şi de la Direcţia Domeniului Public şi Administraţia Pieţelor.Poliţia Locală avea 107 angajaţi, în timp ce Serviciul de Evidenţa Populaţiei avea 33 salariati şi Compartimentul pentru proiecte europene10 salariaţi deci total 750.
2.   Primaria Suceava trimis de
( 4 iul 2013, 11:19:35
Sa facem putin comparatie cu o alta primarie,Primaria Piatra Neamt.
In 2011 Primaria Piatra Neamt avea 256 de angajati proprii (.Retineti,in 2011 Primaria Suceava avea 600 angajati proprii).In total primaria Piatra Neamt avea 485 angajati.
Plus ca Pinalty a reusit sa faca din Piatra Neamt o bijuterie de oras
3.   Primaria SV!!!! trimis de
( 4 iul 2013, 12:49:26
Cum sa faci comparatie intre penalty si lungu sau intre Nt si Sv? penalty a hot dar a facut si pentru oras (a facut cum se spune 50/50),ungatorul de rulmenti e un un hot "prost" . Nu veau sa jignesc pe nimeni dar cred ca sucevenii isi merita soarta si primarul!! Pe la iarna ptr cei care nu au centrale, stiti cat costa mc de lemne?? La intrare in Ilisesti dinspre Sv pe partea dreapta dupa peco, 1mc=160 Ron!
4.   Mare of ai trimis de
( 4 iul 2013, 14:11:49
am încercat să văd până unde ajunge prostia acestui nelipsit comentator....radumăsii...bă da ești ofuscat rău pe tot ce nu e USL-ist..trebuia să te faci procuror bre...lasă oamenii în pace netrebnicule.....ai fi vreu pui de agent ceva de te fute grija câti oameni are primăria Suceava? Văd că USL-isti au pus colacii la coada câinilor comunitari de te împiedici de ei de vreun AN DE ZILE DE CÂND SUNT LA GUVERNARE.... Nimic nu au făcut..rectific...au scumpit totul....impozite....apă, energie....și au aruncat cu praf în ochi la proști....800 de lei salariu minim pe economie...Anm mai spus-o...într-un an în ritmul ăsta nici 10 % nu mai prindeți!!!!
4.1  RE: Mare of ai trimis de
( 4 iul 2013, 14:45:20
Matale ori esti Lungu, ori esti p_rost, ori esti rau intentionat. Aici e vorba de posturile din primarie pe care le platim noi, sucevenii. Este mai mult decat evident ca sunt prea multe posturi si prea multe blonde Udrea in primarie care efectiv freaca menta. Comentariul la care faci referire, e pertinent, nu are nicio legatura cu politica si ad cifre reale foarte edificatoare pentru cineva care nu are ochii intetosati de ura PDL-ista.
SA TRAIESTI BINE!
5.   * trimis de
( 4 iul 2013, 16:37:26
Lungu e problema, nu soluţia !!!
( dar... asta-i pentru cunoscători, deja )
ar trebui-ntr-o dubă să-l bage poliţia
şi să-i ducem (când ne amintim) câte-o sarma

cureaua de transmisie a sărăciei, la noi
( o ştiu foarte bine şi angajaţii primăriei )
e moţu' prelipcean şi-ai săi piţigoi
asta-i reala curea de transimie a sărăciei

când văd c-oftează estetica politică pe el
şi-n limbaju-i de Avatar ne spune toate cele
privind confuz , apoi, în jur, ca un viţel
să vadă dacă-i rostu' de făcut lovele
vă spun : îmi vineee ... a-l .... ignora
şi..prin sosul pamfletului să-l tăvălesc, deşi
ori nu citeşte ori nu-nţelege domnia sa
că ne "sparge", cu premeditare. Zi de zi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei