Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 150 (5357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Premiu de onoare

16.000 de euro vor ajunge la Centrul de recuperare şi reabilitare pentru tineri cu dizabilităţi „Sf. Mihail” din Spătăreşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundaţia Filantropică FARA a obţinut un premiu de onoare în valoare de 16.000 de euro, acordat de Fundaţia ERSTE pentru Integrare Socială 2013 din Austria, pentru proiectul „Ferma OAT Suceava” de la Spătăreşti, comuna Fântâna Mare, unde funcţionează Centrul de recuperare şi reabilitare pentru tineri cu dizabilităţi „Sf. Mihail”.

Premiul de 16.000 de euro le-a fost decernat reprezentanţilor Fundaţiei Filantropice FARA - OAT FARM - Organic Agricultural Training Farm, care se ocupă de ferma de la Spătăreşti, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Viena, pe 27 iunie, în faţa a peste 700 de reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului de afaceri şi ai organizaţiilor mass-media din Austria şi Europa Centrală şi de Sud-Est. Cele 35 de proiecte câștigătoare, printre care şi proiectul FARA de la Suceava, au fost selectate de un juriu internaţional, dintr-un total de 136 de finalişti. Aceștia au fost nominalizați la rândul lor de experți locali în integrare socială din aproape 2.000 de aplicații înscrise din mai multe ţări europene. 

 

Învăţaţi să facă agricultură ecologică

Coordonatorul proiectului de la Spătăreşti, Ionuţ Păstrăv, ne-a spus că banii câştigaţi vor fi folosiţi pentru extinderea Centrului „Sf. Mihail”. „În acest moment, la centrul rezidenţial sunt 14 tineri, majoritatea preluaţi din centre de plasament din judeţ. Centrul are ca scop îmbunătăţirea abilităţilor de viaţă independentă în vederea integrării în muncă şi comunitate a tinerilor. O parte dintre tineri şi-au găsit deja locuri de muncă în Fălticeni, după ce au terminat pregătirea la fermă”, ne-a spus Ionuţ Păstrăv, care a completat că ferma ecologică de la Spătăreşti deţine 25 de hectare.

Tinerii sunt învăţaţi să facă agricultură ecologică, să lucreze la solarii de legume, să crească animale – bovine şi să lucreze în ateliere de tâmplărie, unde se face mobilier din lemn masiv. „Legumele, carnea, laptele sunt folosite pentru uz propriu, dar şi pentru aprovizionarea celorlalte centre unde FARA derulează proiecte pentru tineri cu dizabilităţi”, ne-a explicat coordonatorul proiectului FARA de la Spătăreşti. El ar vrea ca un număr mai mare de tineri care provin din centre de plasament, tineri cu dizabilităţi, să beneficieze de cursurile gratuite de la ferma de la Spătăreşti, şi cât mai mulţi dintre aceştia să înveţe să facă agricultură ecologică şi să-şi găsească un loc de muncă în comunitate, să trăiască independent.

 

Peste 200 de copii şi tineri, ajutaţi de FARA

Directorul FARA pe regiunea de nord, Rachila Păstrăv, ne-a spus că în judeţul Suceava FARA derulează mai multe proiecte, în care sunt implicaţi peste 200 de copii şi tineri. Programul „Educaţie pentru Toţi” se desfăşoară în localitatea Arbore, din anul 2005, în localităţile Bogata, Baia, Petia, din 2010, şi în localitatea Spătăreşti, din anul 2011.

„Prin acest program sunt ajutaţi 140 de copii aflaţi în dificultate, copii din comunităţile sărace cu risc de abandon şcolar, copii romi, care primesc o masă caldă în sistem catering. Copiii mai sunt sprijiniţi cu haine, încălţăminte, rechizite etc. Programul de Educaţie Timpurie pentru Copii cu Nevoi Speciale <Sf. Theresa> îşi desfăşoară activitatea în localitatea Baia, din ianuarie 2010. În program sunt incluşi 24 de copii cu dizabilităţi, care beneficiază de servicii de recuperare şi terapie, kinetoterapie, educare, socializare”, a completat Rachila Păstrăv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16.000 de euro vor ajunge la Centrul de recuperare şi reabilitare pentru tineri cu dizabilităţi „Sf. Mihail” din Spătăreşti.
 Vizualizări articol: 1759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
16.000 de euro vor ajunge la Centrul de recuperare şi reabilitare pentru tineri cu dizabilităţi „Sf. Mihail” din Spătăreşti5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei