Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 149 (5356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Călare pe motoare

Cascadorii spectaculoase, sute de cai putere și multă distracție la MotorFest 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vuietul a peste 200 de motoare încolonate, care au venit de la Capu Câmpului la Suceava și înapoi, într-o impresionantă paradă a motocicliștilor, admirată de mii de oameni, a marcat cea de-a doua zi de distracție a unui festival devenit de acum unul de tradiție – Motorfest, organizat de clubul sucevean North Gang Riders.

Cea de-a treia ediție a festivalului motocicliștilor de pretutindeni, care și-au dat întâlnire de vineri, la Capu Câmpului, în apropiere de Gura Humorului, a însemnat pentru participanți nu doar un prilej de distracție în aer liber, alături de oameni interesanți, veniți din toată țara, ci și un bun prilej de a întâlni vechi prieteni ori de a face alții noi. Călare de obicei pe motoare de sute de cai putere, motocicliștii au avut ocazia să vadă și cum e să fii călare pe un cal adevărat, o experiență inedită pentru unii.

Distracția de vineri seara a fost completată de minune de un superconcert al talentaților suceveni din Trupa 9, care s-a prelungit până târziu în noapte.

 

Parada sutelor de cai putere

Cine n-a auzit cum răsună „vruuum-ul” unui motor de sute de cai putere? Ei, multiplicați sunetul respectiv de vreo 200 de ori și vedeți ce iese, pentru a simți cum a fost sâmbătă, când peste 200 de motocicliști din toată țara s-au încolonat și au pornit de la Capu Câmpului spre Suceava și înapoi, pe un traseu de 70 de kilometri, pe parcursului căruia vuietul ca de tunet al paradei motocicliștilor a atras mii de priviri curioase și admirative.

Iubitorii cailor putere, care au investit mii sau chiar zeci de mii de euro în pasiunea lor pentru motociclete. au făcut un popas de câteva ore în parcarea Shopping City Suceava, unde erau deja așteptați de câteva sute de priviri curioase.

Aliniate pe mai multe rânduri, motoarele de mii și mii de euro, în variate modele, culori și mărci, unele dintre ele valorând cât un apartament, au fost admirate de sute de curioși, care s-au pozat cu ele, dar și cu proprietarii lor, care mai de care purtând costumații mai interesante, de la costume de piele neagră, la ițari și ie, cu motive tradiționale, doar locul bundiței fiind luat de o scurtă de piele neagră, de motociclist.

Nu au lipsit nici fetele frumoase – unele motocicliste înrăite, venite de la sute de kilometri pe sute de cai putere, altele fiind soțiile sau iubitele motocicliștilor prezenți acolo.

 

Surprize culinare

Cum distracție fără muzică nu se poate, ritmurile rock au răsunat în difuzoare, iar cum berea nu putea să curgă acum, mai ales că unul dintre principalele mesaje transmise de organizatori dar și de participanți se referă la condusul responsabil, participanții s-au limitat doar la apă plată, sucuri sau la bere fără alcool, pentru a se răcori după traseul parcurs în plin soare.

Pe lângă băuturile răcoritoare puse la dispoziție gratuit, iubitorii cailor putere au mai avut parte de o surpriză – sărmăluțe calde, cu garnitură de salată de sfeclă cu hrean, împărțite cu generozitate de organizatori.

 

Cascadorii periculoase

Miile de oameni care s-au adunat în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava pentru a admira motoarele participante la parada motocicliștilor au avut parte și de un spectacol acrobatic, pe două roți, sau chiar pe una, pentru că talentații membri ai Lemon Bikers au demonstrat că pot face orice, chiar și figuri care sfidează gravitația.

Călare pe motoare, cei doi tineri goneau cu viteza vântului, oprindu-se brusc, forțând motocicleta să se oprească precum un cal nărăvaș, cu o roată în aer, când cea din față, când cea din spate, din mers, urcau pe șaua motorului, conducând cu un picior în aer sau chiar fără mâini, goneau pe asfalt pe o singură roată sau conduceau cu spatele, figurile periculoase, dar și foarte spectaculoase, succedându-se cu o viteză impresionantă.

Când o frumoasă domnișoară și-a făcut apariția pe terenul de demonstrații, galant, unul din talentații motocicliști a invitat-o la dans. Un dans special, în care fata, cu un braț ridicat deasupra capului, îl ținea de mână pe cavaler, care, călare pe „armăsarul” său de sute de cai putere, cabrat pe o singură roată, făcea piruete în jurul ei, în aplauzele și uralele spectatorilor.

 

Cascadori amatori și o cerere în căsătorie

Spectatorii care au vrut să simtă fiorul de a fi călare pe motociclete au avut ocazia să fie chiar vedete ale show-ului de cascadorie, cei doi Lemon Bikers luându-i în șa alături de ei și făcând manevre spectaculoase.

Spectatorii show-ului de cascadorie au fost apoi martorii unei scene emoționante – o cerere în căsătorie-surpriză. Prezentatorul spectacolului, jurnalistul Alexandru Covașă, a anunțat publicul că unul dintre colegii săi din Clubul North Gang Riders are de făcut o declarație de iubire prietenei sale, pe care au invitat-o să li se alăture. Motivând că ar fi timid și că i-ar fi mai ușor dacă ea ar sta cu spatele când îi mărturisește dragostea sa, tânărul motociclist s-a așezat în genunchi în spatele ei și când ea s-a întors cu fața, a dat cu ochii de inelul de logodnă pe care acesta i-l oferea.

„Da!”-ul ei convingător, rostit cu ochii plini de lacrimi de bucurie, a fost salutat de public cu aplauze și țipete de bucurie, după care cei doi îndrăgostiți, îmbrățișați, s-au retras de pe pistă, pentru a face loc concursului „Cel mai tare din parcare”, la care au fost invitați să participe toți cei prezenți.

Râsetele și voia bună nu puteau lipsi de la aceste probe intitulate sugestiv, precum „mersul babei”.

La final, călare pe motoare, cei peste 200 de participanți la parada motocicliștilor au făcut din nou Suceava să vuiască, întorcându-se la baza de distracție de la Capu Câmpului, unde îi așteptau noi concursuri, berea rece, mititei care sfârâiau pe grătare, dar și două concerte live - Kind of Burning și Fără Zahăr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cascadorii spectaculoase, sute de cai putere și multă distracție la MotorFest 2013.
 Vizualizări articol: 3708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cascadorii spectaculoase, sute de cai putere și multă distracție la MotorFest 20135.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei