Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 144 (5351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recunoştinţă

”Cuplurile de aur”, sărbătorite pe scena Zilelor Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Luni, în ultima zi de manifestări dedicate Zilelor Sucevei, zeci de cupluri de suceveni care au împlinit recent 50 de ani de căsătorie au fost sărbătorite pe scenă, în aplauzele a mii de spectatori.

Evenimentul de ieri după-amiază a adus în faţa sucevenilor 20 de cupluri care sunt un model pentru generaţiile ce le urmează, printre sărbătoriţi fiind şi maestrul George Sârbu, o legendă vie a folclorului moldovenesc.

Prezentatoarea spectacolului folcloric de ieri, de pe scena Zilelor Sucevei 2013, cântăreaţa de muzică populară Nicoleta Cojocaru Sarafim, i-a pregătit o surpriză primarului Ion Lungu, care a urcat pe scenă alături de „cuplurile de aur”.

Aceasta a interpretat o melodie care i-a fost dedicată lui, „Gospodar este primarul”, pentru care Lungu i-a mulţumit, dar i-a spus că vedeta evenimentului nu este el, ci sucevenii care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

„În fiecare an, de Zilele Oraşului, sărbătorim <cuplurile de aur>.Din 2004, de când sunt primar al municipiului Suceava, am sărbătorit aproape 900 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Facem acest lucru pentru că ei sunt un model pentru oraşul nostru, pentru familiile lor şi le dorim cu acest prilej multă sănătate. Au fost oameni care s-au sacrificat pentru oraşul nostru, au contribuit la contrucţia oraşului, oameni pe care îi simt alături de primar şi de primărie în greaua misiune pe care o avem, de a reconstrui oraşul. Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut pentru comunitatea noastră şi să vă spun că această iniţiativă a primarului şi a Consiliului Local este menită să arate respectul pe care vi-l purtăm, să vă arătăm o minimă recunoştinţă. Vă dorim multă sănătate, bucurie, să ne întâlnim la mulţi şi fericiţi ani şi să aveţi la fel de multe rezultate ca şi până acum în familiile dumneavoastră”, a spus Ion Lungu, care le-a înmânat diplomele de fidelitate, buchete de flori şi câte un plic cu bani, după care au servit câte un pahar de şampanie.

Ultimul cuplu ale căror nume au fost strigate pe scenă, pentru a fi felicitaţi, a fost George şi Elena Sârbu, adică unul dintre cei mai importanţi dirijori de orchestre populare din ultimele decenii, compozitor, dar şi unul dintre cei mai avizaţi culegători de folclor din Moldova, care a împlinit venerabila vârstă de 76 de ani, şi consoarta sa.

„Sunt copleşit de emoţie, nu am crezut niciodată că o să-i înmânez această diplomă unei legende vii a Bucovinei, cum este maestrul George Sârbu. Mulţi ani, maestre! Aţi făcut foarte multe pentru Bucovina, pentru folclorul din Bucovina, pentru România”, a exclamat Lungu, care i-a pupat pe amândoi şi le-a înmânat diploma de fidelitate.

Întrebat cum se simte la 50 de ani de căsătorie, maestrul George Sârbu a răspuns: „N-am numărat, eu merg înainte. Sunt mulţumit de unde m-a ridicat Dumnezeu. În general, omul este nemulţumit. Arta populară din Bucovina mai are încă multe de spus, deşi acum se cam abandonează vechile tradiţii. Mă bucur că nu au fost uitaţi oamenii care au adus Suceava unde este acuma”.

Edilul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că va continua sărbătorirea „cuplurilor de aur”, un eveniment devenit tradiţie la Suceava, pentru că aceşti oameni merită cu prisosinţă recunoştinţa tuturor, fiind modele de viaţă pentru toată lumea, nu doar pentru familiile lor.

Petrecerea a continuat cu multe formaţii şi interpreţi de muzică populară din întreg judeţul, organizatorii, Consiliul Local şi Primăria Suceava, dovedind că se pot face multe cu talentele locale, care trebuie puse în valoare cât mai des, pentru a fi apreciate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Cuplurile de aur”, sărbătorite pe scena Zilelor Sucevei.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
”Cuplurile de aur”, sărbătorite pe scena Zilelor Sucevei3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei