Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 139 (5346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Capăt de drum?

Termica Suceava a intrat în insolvenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea de termoficare a Sucevei, Termica, se află la un pas de faliment. De ieri, Termica Suceava a intrat în insolvenţă, o procedură legală, care se aplică atunci când o firmă nu mai are cu ce plăti datoriile trecute deja de data scadentă. Termica înregistrează datorii imense, de sute de miliarde de lei vechi, atât către furnizorii de cărbune, cât şi către bănci, E.ON şi ACET, furnizorul de apă rece.

Procedura de insolvenţă a fost solicitată chiar de către Termica, ca urmare a deciziei Adunării Generale a Acţionarilor şi a Consiliului de Administraţie, cererea adresată Tribunalului Suceava fiind aprobată în cursul zilei de ieri.

Drept urmare, la conducerea societăţii au fost desemnaţi trei administratori judiciari – MGA Insolvency SDRL Suceava, Accer IPURL Suceava şi Management Reorganizare şi Lichidare Iaşi.

Practic, Termica intră de acum înainte într-o formă de funcţionare specială, în care îşi desfăşoară în continuare activităţile curente, precum asigurarea apei calde către suceveni sau efectuarea de lucrări de reparaţii a reţelelor şi instalaţiilor de producere a agentului termic, dar deciziile se iau doar cu acordul administratorilor judiciari, fiind aplicate şi o serie de prevederi speciale în privinţa achitării datoriilor.

Mai exact, pentru o anumită perioadă de timp, vechile datorii acumulate de societate sunt „îngheţate”, în sensul că penalităţile nu li se mai calculează lunar, mărind şi mai mult cuantumul datoriilor acumulate.

Directorul Termica SA, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că numai penalităţile lunare pe care le avea de achitat societatea erau de peste 220.000 de lei, iar intrarea în insolvenţă are o serie de aspecte favorabile, dând şansa reorganizării activităţii, într-o perioadă de graţie, în care este scutită de obligaţiile financiare anterioare.

„Asta nu înseamnă că nu trebuie să mai plătim nimic, pentru că sunt o serie de reguli stricte. Tot ce consumăm trebuie plătit la timp – gaz, electricitate, apă, etc., încât este foarte important să avem încasări de la populaţie”, a explicat Ovidiu Dumitrescu.

Dacă activitatea reorganizată este profitabilă şi permite plata tuturor creanţelor, conform termenelor şi condiţiilor stabilite în plan, atunci debitoarea iese din starea de insolvenţă, îşi menţine personalitatea juridică.

În caz contrar, societatea intră în faliment şitrece sub comanda lichidatorului judiciar, care va proceda la evaluarea bunurilor şi valorificarea lor, pentru a plăti datoriile restante.
Altfel spus, dacă în următoarea perioadă, de reorganizare, Termica nu va deveni profitabilă, va intra în faliment şi toate bunurile sale vor fi scoase la vânzare bucată cu bucată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica Suceava a intrat în insolvenţă.
 Vizualizări articol: 2651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Termica Suceava a intrat în insolvenţă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Au reuist trimis de
(19 iun 2013, 11:17:30
Falimentarea terminca. mare magarie mare... Au construit alta centrala cu care sa castige mai bine investitorii.. cetateanul absolut deloc. Acum urmeaza devalorizarea ei. Din fierul vandut de acolo se va castiga mai mult decat valoarea de achizitie..asta se urmareste
1.1  RE: Au reuist trimis de
(19 iun 2013, 12:38:54

...spunea primarul, ca pe cea veche o pastreaza, pentru orice eventualitate. Normal, un bun gospodar nu paraduieste ce s-a agonisit atitia ani. Au fost atitea generatii de sacrificiu!
Dar mai stii!?
Speram sa scapam de toate felurile si culorile de hotii, care au distrus Suceava, sa fie prinsi cit mai curind!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei