Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

Şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi dată în folosinţă la finele acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Unul dintre tronsoanele şoselei de centură a municipiului Suceava, cel care face legătura între DN 2 şi DN 17 Şcheia-Pătrăuţi, va fi dat în folosinţă în acest an, însă e posibil ca întreaga investiţie să fie finalizată până pe 15 noiembrie. Afirmaţia a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, într-o conferinţă de presă. Nechifor a ţinut să arate că la şoseaua de centură se lucrează de două luni de zile, susţinându-şi afirmaţiile cu imagini filmate din elicopter la cele trei tronsoane ale investiţiei. De altfel, după conferinţă, el a invitat presa pe teren pentru a vedea cum se lucrează. Nechifor a subliniat că în cele şase puncte de lucru deschise pe lungimea şoselei de centură îşi desfăşoară activitatea 50 de muncitori, 16 utilaje specializate şi 15 autobasculante.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, până acum, la şoseaua de centură au fost investite 220 de milioane de lei şi mai este nevoie de 140 de milioane de lei pentru a fi finalizată. Pentru acest an, de la bugetul de stat au fost alocate 73 de milioane de lei. Nechifor a spus că este posibil ca la rectificarea bugetară din vara acesui an Suceava să primească şi restul de bani pentru terminarea investiţiei.

„Ritmul de lucru este unul foarte consistent şi asta ne face să credem că într-o perioadă destul de scurtă de timp lucrările se pot apropia de final. Principala noastră ţintă în acest an, pe care o realizăm în mod categoric, este legătura între DN 2 şi DN 17, dar în funcţie de capacitatea financiară şi de modul în care construim bugetul sunt premise pentru a obţine o finanţare suplimentară, astfel încât investiția să poată fi chiar terminată în condiţii optime în acest an. Nu vreau să mă antepronunţ, însă facem demersuri în continuare pe lângă autorităţile centrale pe lângă Compania de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi şi pe lângă Ministerul Marilor Proiecte pentru a finanţa lucrarea fără sincope”, a spus Nechifor.

 

Nechifor recomandă liderilor locali ai PDL să iasă din birouri şi să vină pe teren pentru a vedea situaţia reală a investiţiei

Preşedintele Consiliului Judeţean a arătat că statul finanţează în acest an doar trei rute ocolitoare, printre care şi ce a municipiului Suceava, lucru care în opinia lui demonstrează că Guvernul se preocupă de judeţul Suceava. Nechifor a criticat modul în care PDL face opoziţie pe acest subiect, invitându-i pe liderii locali ai acestui partid să iasă din birouri şi să vadă realităţile.

„Am văzut în ultima perioadă foarte mulţi cetăţeni preocupaţi de acest subiect. Eu sunt foarte relaxat, pentru că ştiu cum merg lucrurile. Aştept din partea celor care nu fac altceva decât să trimită comunicate presă sau să facă scandal să se obosească şi să vadă din teren care este situaţia, pentru că din birou probabil că domnii de la PDL nu cunosc situaţia reală. De aceea am filmat şi de sus. Aceste teme, că nu se lucrează la şoseaua de centură, că sunt trei lopeţi, un hârleț şi un muncitor, nu sunt reale. Noi facem administraţie, facem lucruri serioase”, a declarat Nechifor.

Ruta ocolitoare a Sucevei, dinspre Fălticeni spre Vama Siret, care trece prin Moara, Şcheia şi Pătrăuţi, va avea o lungime de 13,2 kilometri şi va descongestiona traficul greu din municipiul reşedinţă de judeţ. Beneficiarul investiţiei care este realizată de SCCF Iaşi este Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi dată în folosinţă la finele acestui an.
 Vizualizări articol: 2461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi dată în folosinţă la finele acestui an1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Promisiuni trimis de
(12 iun 2013, 12:22:56
Si porcul a zis ca nu mai mananca ................
2.   Eterna si fascinanta sosea de centura trimis de
(12 iun 2013, 13:00:15
Am vazut filmuletul cu soseaua de centura filmata din elicopter.De sus pare tare ingusta.Ma intreb daca doua TIR-uri incap pe podurile alea.Viitoarea centură a Sucevei nu va prelua foarte mult din traficul oraşului fiindcă nu are decât două benzi, câte una pe fiecare sens de mers. Este destul de puţin dacă ţinem cont de faptul că numărul maşinilor din capitala judeţului a crescut de 7 ori în ultimii 10 ani şi continuă să crească. Mai mult, oraşul are câte un metru pătrat de spaţiu comercial pe cap de locuitor, iar centrele deschise în ultima perioadă atrag clienţi şi din alte localităţi. În concluzie, există posibilitatea ca peste 10 ani – 15 ani, sucevenii să mai aibă nevoie de o rută ocolitoare sau să fie nevoiţi să o dimensioneze pe cea existentă la nevoile care vor fi atunci.

3.   Din pacate zidul ramane! trimis de
(12 iun 2013, 18:06:29
DIn pacate, initiativa laudabila de altfel a d-lui consilier Iacob de a lamuri solutia idioata data de proiectant si incercarea de modificare a acesteia au ramas fara succes iar idiotenia continua sa se construiasca sub ochii stupefiati ai soferilor ce nu inteleg rostul unui sens giratoriu in mijlocul unui drum european in loc de o solutie moderna de secolul XXI in Romania (si probabil mijloc de secol XX in vest) cu benzi de accelerare care sa nu fragmenteze traficul! Este incredibil cum s-a putut aviza PTh-ul in aceasta varianta! Probabil vor trebui sa se mai intample cateva tragedii ca sa ne trezim la realitate! In varianta actuala va trebui mentinut in permanenta un sistem de avertizare luminoasa in zona respectiva care si acela inseamna costuri de exploatare (alimentare cu energie electrica, mentenanta etc). Pacat d-le Presedinte!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei