Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Natura dezlănţuită

Grindina seamănă lacrimi şi jale prin judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de oameni din diferite locuri ale judeţului sunt neputincioşi în faţa naturii. Ploile însoţite de grindină au făcut ravagii în mai multe localităţi, iar oamenii ale căror culturi agricole au fost distruse plâng şi se roagă să nu fie şi mai rău.

Ultima comună de pe această listă neagră este Cornu Luncii. Ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, o ploaie torenţială s-a abătut peste trei sate din comună, respectiv Şiria, Sasca Mare şi Păiseni, iar grindina, care a avut şi dimensiunea unui ou de porumbel, a pus totul la pământ. „Au tras şi clopotele la biserică cu gândul că ploaia se va dispersa, dar nu a fost aşa. Ca acum nu s-a întâmplat niciodată, am 63 de ani şi aşa ceva nu am mai văzut”, a mărturisit o femeie din Sasca Mare.

Şi ceilalţi bătrâni spun că nu le-a fost dat să vadă asemenea fenomene în faţa cărora nu pot face absolut nimic.

„Mi-a luat găinile, au murit toate, am şi doi porci şi încerc să-i scot, dar au anunţat că la noapte vin iar ploi şi năcaz”, a spus printre lacrimi o bătrânică încovoiată de spate.

Din primele evaluări, grindina a distrus culturile agricole de pe circa 400 de hectare, dar vijelia a creat şi alte probleme, punând la pământ arbori care au afectat parţial Mănăstirea din Păiseni, dar şi reţeaua de alimentare cu energie electrică.

„Totul a început în jurul orei 16.00 şi a durat aproximativ 45 de minute. Ploaia şi grindina au spulberat aproape totul în trei sate, Sasca Mare, Păiseni şi Şiria”, a precizat primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Probleme au fost şi la Mălini, dar nu de amploarea celor de laCornu Luncii.

Cu o zi înainte, situaţia s-a repetat aproape la indigo la Şerbăuţi. Şi aici grindina a afectat aproape 500 de hectare de culturi agricole, iar oamenii spun că aşa ceva nu au văzut niciodată.

Din păcate, meteorologii nu vin cu veşti prea bune, iar asemenea nenorociri pot lovi şi alte localităţi din judeţ, avertizarea de cod galben de ploi, vijelii şi grindină fiind în continuare în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grindina seamănă lacrimi şi jale prin judeţ.
 Vizualizări articol: 6349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Grindina seamănă lacrimi şi jale prin judeţ5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(12 iun 2013, 15:24:11
mai indreptati-va oameni buni gandul si glasul catre Dumnezeu!!!
2.   Of of of trimis de
(12 iun 2013, 15:43:23
Au tras şi clopotele la biserică cu gândul că ploaia se va dispersa, dar nu a fost aşa...... interesanta concluzie...parerea mea e ca nu au pupat destule moaste .Saraci oameni sunt de compatimit cand asi face de cap natura

3.   Ev mediu! trimis de
(12 iun 2013, 19:59:35
In fapt ce-i care cred ca din cauza pacatelor a batut grindina sunt doar niste supertitiosi, nu credinciosi. Fac o confuzie primitiva intre supertitie si credinta. Un credincios se spovedeste si iese de acolo convins ca i s-au iertat pacatele. Pe idea asta a pacatului am spune ca musulmanii din tarile arabe sunt cei mai fara de pacat, acolo nu ploua cu gheata, ci doar cu petrol/bani!
4.   Hm! trimis de
(12 iun 2013, 20:05:39
-clopotele trebuie trase cand bufeturile,barurile si discotecele sunt pline,nu cand ploua,si poate si atunci cand popa cununa toti curvari care se casatoresc de nu stiu cate ori,si asta cand Dumnezeu e inpotriva divortului si a atator atatea rele care se fac si noua n-i se par ok.Doar atunci Dumnezeu nu o sa ingaduie atatea.De ce spun batranii ca nu au mai vazut asa ceva in viata lor,pentru ca inainte mai era frica de Dumnezeu,dar acum.....doar cativa mai sunt cu frica de Dumnezeu.
4.1  RE: Hm! trimis de
(13 iun 2013, 00:01:45
Corect si exact ,ar trebui sa fi scris cu majuscule , sa poata citi si miopii ce vad dar nu inteleg credinta, indiferent de ce religie , si ar mai fi un lucru: cei ce incearca sa glumeasca pe asemenea subiecte nu-si demonstraza decat propria ignoranta.
4.2  RE: Hm! trimis de
(13 iun 2013, 10:47:40
Vai_de _mama _noastra sau vai de mama ta analfabetule..... Dovada clara a elevatului nivel de studi al celor ce nu asi permit sa glumeasca pe asemenea subiecte... VAI DE MAMA VOASTRA A CELOR CE INCA MAI CRED IN CARTILE CU POVESTI...:))
5.   :) trimis de
(13 iun 2013, 13:20:49
IONEL MOROSANU....:)) sanatati bre...:))) elevat nivel domnule ...:))) fugi la moaste ...poat( i ) nu ( ploaie ).... sunteti de rasul curcilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei