Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 133 (5340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Inadmisibil

Drumul Frasin – Broşteni a fost asfaltat ultima dată pe vremea lui Ceauşescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava pare un judeţ uitat de Dumnezeu, iar cine a traversat în ultima perioadă drumul judeţean DJ 177A, care leagă localităţile Frasin şi Broşteni, s-a convins singur. Altădată o rută extrem de importantă, circulată zilnic de zeci sau chiar sute de camioane de la Exploatarea Minieră Leşu Ursului, drumul a fost lăsat de izbelişte de toate autorităţile judeţene care s-au perindat la putere după 1990.

De altfel, reprezentanţii Direcţiei de Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean Suceava recunosc că drumul nu a mai fost asfaltat cap-coadă dinainte de 1989. Practic, tot ce s-a făcut în ultimii aproape 25 de ani înseamnă doar cârpeli.

Rezultatele se văd astăzi cu ochiul liber, iar nervii şoferilor sunt întinşi la maxim, în special în pasul Tarniţa, pe vârful Puzdra.

Aici, şi din cauza condiţiilor meteo de peste iarnă, asfaltul a cedat în mii de locuri, iar în unele porţiuni cu greu se pot evita gropile apărute într-un număr foarte mare.

Din păcate, nici pentru anul acesta nu vor fi bani pentru lucrări de anvergură, iar totul se va rezuma la câteva lopeţi de asfalt aruncate în gropi.

În urmă cu două săptămâni, şefii Consiliului Judeţean Suceava au dat ordinul de începere a lucrărilor de plombare a drumului, de la ieşirea din oraşul Frasin şi până la Broşteni.

„Lucrările au fost oprite când au început ploile şi urmează să fie reluate imediat ce vremea va permite”, este declaraţia seacă oferită de reprezentanţii Direcţiei de Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean Suceava.

Nimeni nu ştie ce sumă este alocată pentru lucrările din acest an, dar cu siguranţă ar fi nevoie de întreg bugetul pentru a executa o lucrare ceva mai serioasă.

DJ 177A are o lungime de 56 de kilometri, iar pe anumite porţiuni reparaţiile din anii precedenţi permit circulaţia autovehiculelor în condiţii rezonabile.

Totuşi, pe o distanţă de circa 15 km, de la ieşirea din Ostra spre Broşteni, peste Puzdra şi în localitatea Holda, gropile fac aproape imposibilă circulaţia autovehiculelor.

Pentru oamenii care locuiesc pe valea Bistriţei, această rută era una care scurta foarte mult drumul spre Gura Humorului şi Suceava. În cazul în care drumul va deveni impracticabil, şoferii vor fi nevoiţi să ocolească prin Vatra Dornei – Mestecăniş – Câmpulung Moldovenesc, cu aproximativ 100 de km în plus la un drum dus-întors.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul Frasin – Broşteni a fost asfaltat ultima dată pe vremea lui Ceauşescu.
 Vizualizări articol: 5274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Drumul Frasin – Broşteni a fost asfaltat ultima dată pe vremea lui Ceauşescu4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Drumurile noastre poate se vor intani vreodata trimis de
(12 iun 2013, 12:49:22
In acest an nu a inceput nici o modernizare de tronson de drum national,desi arata rau de tot DN29 Suceava Botosani,DN 29A Suceava Dorohoi,DN 17 B Iacobeni Borsa si DN 18 Vatra Dormnei Piatra Neamt.Cel mai prost drum national din judetul Suceava si cu siguranta unul dintre cele mai degradate din intreaga tara ,DN18,care pleaca de la intersectia cu DN17,la Iacobeni,traverseaza comunele Ciocanesti si Carlibaba si apoi continua mai departe spre Sighetul Marmatiei si Baia Mare nu este o prioritate nic in 2013.Starea celor aproximativ 40 de kilometri ai DN 18 de pe raza judetului Suceava este greu de descris.40 de kilometri de gropi,de asta au parte numerosii localnici,soferii care merg spre Maramures si turistii care mai ajung in zona.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei