Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 127 (5334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

12 primării sucevene au fost avertizate să igienizeze cursurile de apă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

12 primării din judeţul Suceava au fost sancţionate, luna trecută, cu avertisment, după ce în urma unui control au fost constatate nereguli cu privire la salubrizarea cursurilor de apă. Verificările au fost realizate de trei echipe mixte de control formate la ordinul prefectului Florin Sinescu. Din cele trei comisii au făcut parte reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire al Apelor Suceava, ai Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, ai Inspectoratului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” Suceava şi ai Instituţiei Prefectului.

Subprefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a precizat că aceste comisii au verificat cursurile râurilor Siret, Suceava, Moldova, Bistrița, Dorna, precum şi afluenţii acestora, în toate localităţile din judeţ.

Harasim a precizat că în urma acestor controale au fost sncţionate cu avertisment primăriile din Slatina, Vulturești, Pătrăuți, Vadu Moldovei, Baia, Păltinoasa, Câmpulung Moldovenesc, Sadova, Dorna Arini, Drăgoiești, Broșteni şi Breaza. Cele 12 primării au fost avertizate după ce membrii comisiilor de control au descoperit mai multe depozite de deşeuri pe marginea cursurilor de apă.

Constantin Harasim a precizat că după finalizarea acestui control, reprezentanţii Gărzii de Mediu Suceava au verificat din nou localităţile în care au fost descoperite nereguli. Subprefectul a arătat că primăriile din Slatina, Broşteni, Pătrăuţi şi Vultureşti problemele de mediu de pe cursurile de apă nu au fost rezolvate în totalitate.

Constantin Harasim a mai adăugat că cele trei comisii de control au verificat şi starea şanţurilor şi rigolelor din cele 114 de localităţi din judeţ, constatându-se că acestea aveau un grad de colmatare între 5-30%. El a precizat că membrii comisiilor au dispus primarilor să ia măsuri pentru remedierea acestor deficienţe, respectiv continuarea activităţii de decolmatare a şanţurilor şi rigolelor.

„Apreciez că acest control şi-a atins scopul, însă este necesar ca Sistemul de Gospodărire al Apelor Suceava, Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu şi Inspectoratul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă <Bucovina>Suceava să monitorizeze permanent stadiul întreţinerii şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor din localităţi, precum şi salubrizarea cursurilor de apă”, a încheiat Constantin Harasim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 primării sucevene au fost avertizate să igienizeze cursurile de apă.
 Vizualizări articol: 1788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 9 voturi
12 primării sucevene au fost avertizate să igienizeze cursurile de apă4.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei