Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

1 Iunie - Dreptul de a fi fericit, la Vatra Moldoviţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 1 Iunie, a fost o zi bogată în activităţi educative la Şcoala Gimnazială Vatra Moldoviţei. Aşa cum am aflat de la directorul şcolii, prof. Traian Puşcă, personajul principal al zilei a fost de această dată unul colectiv, toţi copiii din şcoală. În cinstea lor, profesorii au pregătit sute de baloane şi dulciuri, alături de materialele necesare pentru desfăşurarea activităţilor.

La ora 9.00, membrii Grupului Local de Tineret din Vatra Moldoviţei, coordonat de prof. Ancuţa Negură, i-au antrenat pe cei mici, organizaţi în echipe, într-un concurs educativ intitulat “Vânătorii de comori”. Copiii, în atmosferă de reală competiţie, au avut de depăşit mai multe “obstacole” pe teritoriul comunei. De fiecare dată le-a fost solicitată isteţimea şi viteza de reacţie. Pentru că desfăşurarea concursului a presupus deplasarea copiilor şi pe drumul public, aceştia au fost atent supravegheaţi de două echipaje ale poliţiei şi de jandarmii din comună. După indiciile unei hărţi, cei mici au descoperit multe lucruri interesante şi atractive. “Ultima cheie” a fost găsită în interiorul Mănăstirii Moldoviţa, de unde concurenţii au avut de cules cât mai multe date istorice despre lăcaşul de cult, dar şi despre domnitorul Petru Rareş.

 

Ateliere de lucru şi activităţi diverse

În acelaşi timp, în spaţii special amenajate din curtea şcolii, alţi copii au lucrat pe ateliere. Numărul 10, numărul magic al şcolarului, a fost reprezentat de cele zece activităţi ale clasei a VIII-a, îndrumaţi de profesoara Daniela Ceredeev, care i-a antrenat  pe copii în activităţi specifice vârstei şi sărbătorii în sine. Elevii au împletit coroniţe, au lucrat cu argilă şi plastilină diverse obiecte reprezentative din lumea copilăriei.

Pline de farmecul copilăriei au fost zmeiele înălţate spre cer de băieţii din clasa a II-a, coordonaţi de profesoara Maria Brodner.

Pentru a le satisface curiozitatea, poliţiştii şi jandarmii au adus în curtea şcolii maşinile din dotare, ocazie cu care băieţii şi-au intrat repede în rolul de poliţist sau jandarm.

 

,,Exuberanţă şi veselie la maxim”

Este expresia care se potriveşte spectacolului de dans oferit copiilor, pe ritmurile melodiilor solistului vocal Liviu Mereuţă şi antrenaţi de profesorii Monica Colban, Cristina Bîndiu, Laura Trufan, Ligia Hopulele, Adriana Badale, Simona Vaman, Maria Popescu, Ioan Rusu, Genoveva Şecman şi Ilaria Puşcă. „Am hotărât, de comun acord cu cadrele didactice şi părinţii, ca din acest an, zilei de 1 Iunie să i se acorde o atenţie deosebită. Responsabili vor fi învăţătorii, profesorii şi părinţii, iar copiii se vor distra pe cinste, aşa cum au făcut-o şi acum ”, a precizat prof. Ilaria Puşcă.

În final, directorul şcolii, prof. Traian Puşcă, i-a felicitat pe copii pentru felul în care au împletit activitatea educativă cu distracţia, le-a mulţumit colegilor profesori, părinţilor, inspectorului general Gheorghe Lazăr, şeful ISJ Suceava, dar şi reprezentanţilor poliţiei şi jandarmeriei, pentru disponibilitatea de care au dat dovadă şi au sprijinit realizarea activităţilor propuse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1 Iunie - Dreptul de a fi fericit, la Vatra Moldoviţei.
 Vizualizări articol: 1884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
1 Iunie - Dreptul de a fi fericit, la Vatra Moldoviţei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei