Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 124 (5331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate mediocre

Un singur elev sucevean a promovat bacalaureatul special 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bacalaureatul 2013 porneşte la drum cu stângul, dat fiind faptul că, în cadrul sesiunii speciale a examenului, înainte de contestaţii, mai puţin de jumătate dintre sportivii şi olimpicii care au susţinut probele evaluării au promovat examenul.

Opt elevi din judeţ au susţinut examenul de bacalaureat mai devreme, respectiv în perioada 18-29 mai. Este vorba despre liceenii care sunt implicaţi în pregătirea pentru anumite competiţii sportive, unde s-au calificat la etapele superioare, etape ce necesită o pregătire suplimentară.

Dintre aceştia, un singur licean a obţinut notă de promovare la examenul maturităţii, un absolvent al Liceului cu Program Sportiv Suceava (specializarea handbal), acesta fiind notat cu 7,25.

De cealaltă parte, alţi trei sportivi suceveni nu au reuşit să obţină note peste 6, pentru a promova examenul. Este vorba despre un elev al Colegiului Tehnic “Laţcu Vodă” Siret (lupte), un absolvent al Liceului “Ion Luca” Vatra Dornei (biatlon) şi unul de la Liceul Teoretic “Vasile Deac” (schi fond). Alţi patru sportivi nu s-au prezentat pentru a susţine probele specifice examenului de final de liceu.

Ministerul Educaţiei organizează în fiecare an o sesiune specială de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat.

 

La nivel naţional, mai mult de jumătate dintre candidaţi au picat bacul

Din totalul celor 209 candidaţi care au susținut examenele în sesiunea specială de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale, 104 au promovat, reprezentând 49,76%. Cele mai multe medii obţinute, respectiv 35, au fost între 6 şi 6,99, iar alte 28 de medii au fost între 7 şi 7,99. Medii între 9 şi 9,99 au luat 24 de candidați, iar între 8 şi 8,99, 17 dintre absolvenţii de liceu prezenţi. La această sesiune, nici un candidat nu a promovat cu media 10. Din totalul absolvenţilor prezenţi la examene, trei au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă. Spre deosebire de sesiunea similară din 2012, când doar 34,21% dintre participanţi au reuşit să treacă examenul de bacalaureat, se observă, pentru acest an, o tendinţă de creştere a procentului de promovare la nivel naţional.

În schimb, în anul 2008, Ministerul Educaţiei raporta o promovabilitate de 100%, în 2009 – 98,78%, în 2010 – 100% şi în 2011 – 98,8%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un singur elev sucevean a promovat bacalaureatul special 2013.
 Vizualizări articol: 2020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un singur elev sucevean a promovat bacalaureatul special 20135.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce vă mirați ? trimis de
( 1 iun 2013, 11:21:26
După ce ați descurajat tineretul cu atâtea reforme în învățământ,vă mai mirați de parcă vor avea cine știe ce beneficii după terminarea unor studii.Care sunt idolii tinerilor de azi.cumva clasa politică ?Să nu spuneți de cei babalâci ce și-au ”tras”facultăț pe la Spiru și au și doctorate în evaziune fiscală.Cei meritoși și-au luat ”traista-n băț”fiindcă nu au suportat umilința din România.Asta este realitatea tineretului care moare cu speranța de mai bine.
2.   Au profesori merituosi trimis de
( 1 iun 2013, 11:35:41
Ei pica bacalaureatul iar profesorii lor iau gradatii de merit ca au elevi olimpici si performanti. Sa ia cineva la puricat dosarele cu care s-au dat gradatii de merit, si sa vedeti cate diplome ale acestor olimpici se afla in ele. La noi si de "performanta" ti se face greata. Dar nu-i nimic...peste cativa ani, acesti elevi vor avea si doctorate si poate ca vor ajunge si prim-ministri. Ca precedent avem, slava Domnului.
3.   După faptă, răsplată! trimis de
( 2 iun 2013, 17:51:46
Au primit notele după munca depusă! Foarte bine că s-a apelat la supravegherea video! Am trecut examenul de bacalaureat nu cu o medie foarte mare, dar a fost pe bune! Cine învață trece! Nu e obligatoriu ca toți să frecventeze un liceu și să aibă o diplomă de bacalaureat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei