Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 124 (5331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Spovedania criminalului

Monstrul care şi-a violat şi ucis verişoara de 14 ani a povestit ultimele clipe din viaţa victimei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Principalul suspect în cazul îngrozitoarei crime de la Clit, comuna Arbore, comisă asupra unei minore în vârstă de 14 ani, Alexandra Elena Berejanschi, al cărei cadavru a fost găsit joi după-amiază, într-o râpă, cu gâtul tăiat, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Dănuţ Vasile Berejanţchi (19 ani), verişor cu victima, a fost adus ieri după-amiază în cătuşe la sediul Tribunalului Suceava.

Nu a scos un cuvânt nici la intrarea şi nici la ieşirea din Palatul de Justiţie. Cu toate astea tânărul, mărturisesc surse judiciare, şi-a recunoscut cu seninătate faptele şi tot el i-a dus pe anchetatori în locul în care şi-a omorât şi ascuns victima, într-o râpă din pădurea satului Clit.

 

I-a pus cuţitul la gât, a legat-o de copac şi a violat-o

Crima s-a petrecut chiar în seara dispariţiei minorei, pe data de 17 mai a.c., iar suspectul a povestit ultimele clipe din viaţa verişoarei sale, care a avut parte de o moarte cumplită.

Dănuţ Vasile Berejanţchi şi-a acostat verişoara în timp ce aceasta se întorcea de la şcoală. I-a cerut să meargă cu el în pădure, să se plimbe, iar adolescenta, nebănuind ce avea să i se întâmple, mai ales că era cu verişorul ei drept, a acceptat.

În pădure, însă, tânărul de 19 ani i-a propus să întreţină relaţii sexuale, iar refuzul minorei l-a scos din minţi.

Surse judiciare mărturisesc că Dănuţ Vasile Berejanţchi a relatat cum a scos un cuţit, un briceag cu lama de 10 centimetri, pe care i l-a pus la gât victimei şi a ameninţat-o că o omoară dacă se împotriveşte.

Pentru a fi sigur că fata nu încearcă să fugă, a scos o sfoară din rafie pe care o avea la el şi i-a legat una dintre mâini de creanga unui copac, după care a siluit-o.

 

„A spus că el a lăsat-o pe uliţă vorbind la telefon şi că nu ştie nimic”

După ce şi-a satisfăcut poftele bolnave, a realizat ce a făcut, iar în momentul în care victima plângând i-a spus că va spune tot poliţiei, mărturiseşte că s-a panicat şi nu a mai ştiut ce face.

Dintr-o singură lovitură de cuţit i-a tăiat pur şi simplu gâtul, adolescenta fiind găsită fără suflare cu o plagă tăiată la gât de aproximativ 12 centimetri.

Medicii legişti au stabilit că, în urma tăieturii, victimei i-a fost secţionată artera carotidă şi nu a mai avut nici o şansă.

Pentru a-şi acoperi urmele, Dănuţ Vasile Berejanţchi a acoperit corpul victimei cu frunze uscate şi crengi şi s-a întors în sat, ca şi când nimic nu s-ar fi petrecut. S-a întâlnit chiar cu mama victimei care, ştiind că s-au văzut în acea zi, l-a întrebat dacă ştie ceva de fata ei.

„A spus că el a lăsat-o pe uliţă vorbind la telefon şi că nu ştie nimic. Apoi l-am sunat şi l-am întrebat de ea şi chiar mi-a zis: <Oare unde poate să fie, cine a luat-o?>. Pentru ce a făcut asta?... Ce a fost în capul lui?”, mărturisea în stare de şoc mama victimei.

 

I-a dus pe anchetatori în locul în care a comis crima şi a ascuns cadavrul

La două-trei zile după ce a comis terifianta crimă, Dănuţ Vasile Berejanţchi a plecat din ţară. S-a dus în Polonia, le-a mărturisit el anchetatorilor, să-şi caute de lucru. După aproximativ o săptămână, însă, s-a întors acasă, la Clit.

Anchetatorii îl puseseră deja în capul listei de suspecţi, iar bănuiala că el are legătură cu dispariţia misterioasă a minorei, care a fost căutată de zeci de poliţişti şi chiar de câini special antrenaţi, a devenit certitudine în momentul în care ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale au aflat că tânărul de 19 ani a folosit pe telefonul său mobil cartela din telefonul adolescentei de 14 ani.

Joi i-au făcut o percheziţie la domiciliu, iar atunci verişorul Alexandrei a cedat şi a recunoscut. S-a „spovedit” poliţiştilor şi i-a dus în locul unde i-a luat viaţa verişoarei sale şi unde i-a ascuns apoi trupul neînsufleţit.

Victima era dezbrăcată complet de la brâu în jos, iar cadavrul era în stare avansată de putrefacţie.

Dănuţ Vasile Berejanţchi a mărturisit că a aruncat în pădure briceagul cu care i-a tăiat gâtul Alexandrei, însă nu îşi mai aminteşte în ce loc a scăpat de arma crimei.

Tânărul nu are antecedente penale, în cazierul său figurând doar o sancţiune administrativă pentru un furt mărunt.

 

Victima şi asasinul ei au crescut împreună, în aceeaşi curte

Mama Alexandrei era disperată. După două săptămâni în care şi-a căutat copila şi spera că o va găsi în viaţă, a primit vestea şoc: fiica ei cea mare zace fără suflare într-o râpă, iar asasinul este chiar verişorul drept al Alexandrei.

„M-am rugat la Dumnezeu măcar să o găsesc, să o mai aduc acasă o dată. Nu a greşit cu nimic, nu a făcut nimic, fata termina clasa a VIII-a, voia să meargă mai departe, era nădejdea mea. Dacă îi spuneam să nu se ducă undeva, nu se ducea, mă asculta, era tare cuminte...”, îşi striga durerea mama fetei. 

Părinţii fetei îl descriu pe Dănuţ Vasile Berejanţchi ca pe un tânăr introvertit. Vorbea foarte puţin, nu ştia de glumă, iar atunci când vorbea devenea repede violent verbal. Totuşi nu l-au crezut niciodată capabil de o asemenea monstruozitate. 

Şocant este şi că cei doi au copilărit împreună, au crescut împreună în aceeaşi curte. Probabil în timp, cred membrii familiei, tânărul a făcut o obsesie sexuală pentru fată. 

Oamenii povestesc că tânărul avea mai mereu un cuţit în buzunar de care spunea că se foloseşte când merge la pescuit.

 

A mai dispărut o minoră 

Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a transmis ieri că a mai dispărut o minoră.

Georgiana Muscăliţa, în vârstă de 16 ani, din satul Dumbrava, comuna Cornu Luncii, a plecat de acasă joi, 30 mai, şi nu a mai revenit.

Adolescenta este elevă la o unitate şcolară din municipiul Fălticeni.

„Minora era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni de trening, de culoare neagră, pantofi sport în culorile negru cu galben, bluză cu mâneci lungi, cu decolteu în partea din față și geacă, din imitație piele, de culoare neagră. Semnalmente: înălțime 1,60 m, greutatea de 62 kg, constituție atletică, față ovală, păr șaten ondulat, lung, ochi căprui”, se arată în comunicatul poliţiei, făcându-se apel la toţi cei care deţin date cu privire la persoana în cauză să apeleze poliţia prin 112 sau să sune la 116.000, număr telefonic special pentru copiii dispăruţi.

 

Apeluri la 112, de pe telefonul victimei, în seara crimei

Surse judiciare mărturisesc că în seara crimei, de pe telefonul victimei s-au primit două apeluri la 112.

Operatoarele au răspuns, însă de partea cealaltă nu se auzea nimic.

Se pare că victima a încercat să sune prima oară, însă nu putea vorbi deoarece era ameninţată cu cuţitul.

A doua oară, la câteva minute, s-a înregistrat un alt apel de pe telefonul Alexandrei la serviciul de preluare a apelurilor de urgenţă, însă nici de această dată nu se auzeau decât nişte zgomote de fundal, după care brusc s-a închis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monstrul care şi-a violat şi ucis verişoara de 14 ani a povestit ultimele clipe din viaţa victimei.
 Vizualizări articol: 7947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Monstrul care şi-a violat şi ucis verişoara de 14 ani a povestit ultimele clipe din viaţa victimei5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sincere condoleante parintilor Elenei ! trimis de
( 1 iun 2013, 15:02:01
Nu imi este usor sa scriu cateva cuvinte de compasiune , dar sa induri o asemenea tragedie este cu adevarat foarte dureros pentru un parinte . De asemenea este o tragedie si pentru parinti baiatului . Sunt sigur ca baiatul are probleme cu sanatatea si aici as propune ca sa fie examinat foarte serios de medici psihiatri , ca macar sa se cunoasca adevarata cauza care a dus la acest nefericit deznodamant . Inca o data condoleante parintilor .
2.   Saraca D-zeu s-o odihneasca trimis de
( 2 iun 2013, 08:42:21
Pacat...te gandesti ca la varsta ei incepea viata cu adevarat frumoasa..liceu,facultate...ca D-zeu sa dea putere parintilor sa depaseasca acest necaz.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei