Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 124 (5331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Răbufnire

Asfaltul din intersecția Areni, distrus de rețelele de canalizare din zonă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traficul auto pe principala arteră de circulație a Sucevei a fost dat peste cap ieri după-amiază de o puternică avarie a rețelei de canalizare din intersecția Areni, care a distrus asfaltul turnat anul trecut.

Răbufnirea apelor ajunse în rețeaua de canalizare după o repriză mai puternică de ploaie a făcut bucăţi covorul asfaltic pe o lungime de aproximativ doi metri, speriind șoferii care circulau prin zonă și au văzut cum asfaltul se despică, formând un crater din care țâșnea apă murdară.

Alertați de populație, în zonă au ajuns cei de la Poliția Municipiului, de la Poliția Locală și de la Jandarmerie, care au oprit circulația în zona afectată, pentru a preveni alte incidente neplăcute, precum afundarea unei mașini în golul format sub asfalt de apele care au săpat straturile de pământ și pietriș, ajungând la suprafață.

Între timp, la locul incidentului, adică trecerea de pietoni din dreptul Parcului Universității, spre Stadionul Areni, a fost chemată o echipă de intervenție a ACET.

Intervenția acestora a fost mult îngreunată de ploaia care nu mai contenea, apa răbufnind continuu prin gaura creată în asfalt.

Problema e că în zona respectivă conductele de apă și canalizare au fost înlocuite cu numai trei ani în urmă, prin programul ISPA, deci, teoretic, o ploaie ceva mai puternică, de o jumătate de oră, nu ar fi trebuit să fie o problemă.

Cei de la ACET spun că e posibil ca problema să fie cauzată totuși de o canalizare mai veche, de care nu se mai știa, și care a cedat din cauza volumului mare de apă căzută din cer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asfaltul din intersecția Areni, distrus de rețelele de canalizare din zonă.
 Vizualizări articol: 3077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 14 voturi
Asfaltul din intersecția Areni, distrus de rețelele de canalizare din zonă4.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uite ca r.....l iese la suprafata! trimis de
( 1 iun 2013, 12:09:59
Lucrarile facute de mantuiala de firma asta care vad ca lucreaza si acum prin Suceava, Pfeiffer-parca asa le zice.
Domnule primar de controlat lucrarea cine trebuia sa se ocupe?
Cine o sa refaca covorul asfaltic?
Din banii cui?
Oare chiar nu vede nimeni ce se intampla in administratia locala suceveana? Judetul asta chiar nu mai are organe de control, prefect, presedinte C.J., etc?

1.1  RE: Uite ca r.....l iese la suprafata! trimis de
( 1 iun 2013, 15:27:31
Nu sunt doi ani de la terminarea lucrarilor! Bulevardul principal de la intrarea in Suceava pina la iesirea spre Botosani, este plin de fisuri in asfalt si gropi in jurul capacelor si gratarelor de canal!
Pe trotuarele de la cele doua poduri terminate cu deficiente, din neatentie te poti accidenta. Parapetii dati cu vopsea galbena, au deja urme mari de rugina! Oare s-a furat antiruginul, sau s-a dat un strat superficial de vopsea?
Str. Mitropoliei si str. de la Piata Mare, spre semafor, la fel, cu probleme!

Esplanada din fata casei de cultura are granitul fisurat si plin de cioburi… mai buna era marmora veche… Dar oare ce s-a facut cu marmora veche!?
2.   Investitii "de succes" trimis de
( 1 iun 2013, 12:26:02
Articol 29 iunie 2011
"După trei ani de lucrări chinuitoare, în care multe dintre străzile Sucevei au fost răscolite dintr-un capăt în altul, şanţurile săpate, dar şi gropile rămase în urma constructorilor dând bătăi de cap populaţiei, proiectul ISPA, în valoare de peste 52 de milioane de euro, a ajuns la final.La modernizarea reţelelor de canalizare, lucrările executate de Pfeiffer sunt de asemeni finalizate, cea mai mare parte fiind deja puse în folosinţă de ceva vreme.Cea de-a treia componentă a proiectului ISPA, reabilitarea şi modernizarea staţiei de tratare – epurare a apelor uzate, la care au fost cele mai mari emoţii, că nu va fi finalizată la timp, din cauza lucrărilor întârziate, este de asemeni aproape finalizată, după ce spaniolii de la Dytras s-au mobilizat şi au recuperat din timpul pierdut.Astazi in 2013 vedem felul in care factorii responsabili ,Primaria si ACET au verificat,controlat,receptiona si supervizat investitiile de zeci de milioane de euro.

3.   Investitii "de succes" trimis de
( 1 iun 2013, 12:37:28
Sistemul de supraveghere video este un proiect din cadrul Programului Operaţional Regional.Costurile totale de realizare s-au apropiat de 600.000 de euro.Prin intermediul proiectului au fost instalate 108 camere video, atât fixe, cât şi mobile si zeci de kilometri de fibră optică cu internet de bandă largă.Atacul în plină zi asupra clienţilor unei terase din Suceava, cu topoare şi bâte, a scos în evidenţă unele “hibe” ale sistemului de supraveghere video montat pe străzile municipiului. Mai exact, faptul că o parte din aceste camere se defectează destul de uşor atunci când au loc fenomene meteorologice precum ploi abundente, vijelii sau căderi masive de zăpadă. Aşa se face că evenimentul şocant când aproximativ zece indivizi înarmaţi cu topoare şi bâte au năvălit pe terasa localului, atacând mai mulţi clienţi, nu apare în înregistrările video.Tinand cont ca in Suceava iarna tine 6 luni si vremea este mereu ploioasa,inseamna ca aceste camere functioneaza relativ putin.Faptul că după ploi, ninsori sau vântoase, camerele video de supraveghere au mai avut probleme a fost confirmat şi de şeful Poliţiei Locale, Viorel Horodenciuc, care a concluzionat: “Nimic nu e perfect, doar Dumnezeu!”.

4.   Investitii "de succes" trimis de
( 1 iun 2013, 12:44:07
Sigur ca trebuie sa pomenim si de statia de epurare cea urat mirositoare.Deci s-a facut o investitie de 14 milioane de euro,dar nimeni nu s-a gandit ce se va face cu namolul rezultat.Firma care a efectuat lucrarea – antreprenorul spaniol Dytras – a intrat în insolvenţă. Garanţia de bună execuţie în sumă de 340 de mii de euro, poate fi recuperată, dar este prea mică pentru a remedia greşelile făcute. Mai este însă şi o scrisoare de garanţie bancară de 1,3 milioane de euro, însă directorul general al ACET, Stefan Groza, a precizat că „de două luni de zile nu am mai primit niciun răspuns”.
4.1  RE: Investitii "de succes" trimis de
( 1 iun 2013, 13:53:54
Bre, tu ai pene colorate ca papagalul. Ce tot te legi de namolul asta? Iasul n-are Purcica in Galata? Pute acolo a namol de te darama. Groza tinteste mai departe si vrea si el Sucegiol in Suceava. Mai ai si tu putina rabdare pana se transforma namolul asta. A uitat seful formula, dar isi aduce aminte.
5.   Investitii "de succes" trimis de
( 1 iun 2013, 12:54:12
Interesant e faptul ca noi,cei care comentam pe forum am gasit solutii de a scapa de namolul mirositor,solutii folosite in tara de alte statii de epurare,ca doar n-am inventat noi roata.Si aici ma refer la un incinerator pentru namol,la un concentrator de nămol umed şi producţie de biogaz, utilizat ca sursă de energie termică,la un depozit ecologic pentru eliminarea nămolului deshidratat .Depozitul de la Brasov are o capacitate de 80.000 mc fiind proiectat pentru o perioadă de aproximativ 20 de ani.Prin Memorandumul de finanţare ale aplicaţiei ISPA s-a pus condiţia ca nămolul deshidratat rezultat din procesul de epurare al apelor uzate să fie depozitat într-un depozit ecologic, dar până în prezent acest depozit nu există în judeţul Suceava.

6.   Investitii "de succes" trimis de
( 1 iun 2013, 13:04:36
Ce e mai tragic e faptul ca nu exista solutii pe termen scurt.Namolul mirositor nu mai poate fi dus la Ambro din diverse motive,iar faptul ca el este aruncat acum la groapa de zgura de la CET nu cred ca este legal si corect tehnologic.Plus ca este foarte aproape de o gramada de vile din zona.Cat despre solutia propusa de primar sa se imprastie namolul pe campuri ca fertilizator sunt probleme.Condiţia promovării nămolului ca fertilizator în agricultură este ca solul să nu fie afectat în mod negativ de componentele acestuia.De regulă nu se face o valorificare a nămolurilor în agricultură, datorită conţinutului de metale grele, compuşi ai azotului, etc. care le fac improprii unor asemenea utilizări.In ce priveşte pe cei de la ACET, societatea va trebui să parcurgă o procedură mai complicată pentru a putea contracta o firmă de specialitate care să repare ceea ce au greşit, din câte se pare, spaniolii de la Dytras. Fiind o lucrare pe fonduri europene , regulile sunt mai stricte. Un proiectant va fi desemnat să definitiveze expertiza după care să fie organizată o nouă licitaţie iar constructorul să corecteze deficienţele pe care ar fi trebuit să le corecteze firma spaniolă Dytras.La nivel oficial nu exista o estimare a cheltuielilor care ar trebui să se facă pentru „a corecta” cele făcute anapoda de Dytras.Si cand te gandesti ca am avut pe mana 14 milioane de euro!!!!!

7.   Pentru Aloev trimis de
( 1 iun 2013, 14:11:52
Salut colegule de forum.Iti doresc weekend placut.Asta cu Sucegiol e foarte tare.O sa fim un Techirghiol cu namoale "speciale".Sunt sigur ca sefu va inventa o formula de transformare a namolului,doar are IQ mai mare ca Einstein.
8.   ”Intelighenția ” trimis de
( 1 iun 2013, 15:17:44
Prost la prost trage...No comment !
9.   De-ale justitiei trimis de
( 2 iun 2013, 12:14:49
Ne cerem scuze doamnei doctor Cristina iordachel pentru ca am crezut ca ar fi falsificat 2000 de retete si ar fi prejudiciat CAS Suceava cu 6 miliarde de lei.S-a dovedit ca doamna doctor este nevinovata si totul nu a fost decat o mare calomnie.Doamna doctor a falsificat doar 55 de retete.E ca in bancul radio Erevan.daca s-a furat o masina. Raspunsul este simplu: „Nu s-a furat, i s-a dat, si nu era vorba de masina ci de bicicleta. Cele 2000 de retete falsificate erau doar 55 si nici astea nu erau 55 ci a fos doar una si aceasta era reteta pentru doamna doctor personal.Propun ca doamna Baisanu,director CAS sa-si dea demisia si sa fie numita din nou d-na Iordachel (ca o compensare morala pentru presiunile morale si de demnitate suferite).
10.   De-ale justitiei trimis de
( 2 iun 2013, 14:28:19
A fost arestat Sorin Alexandrescu,directorul Antena 1 pentru santaj.
*Dumitru Dragomir a declarat că el a fost șantajat de către RCS&RDS să ia 3,5 milioane de euro. Dacă nu lua acea sumă, a spus în lacrimi Dragomir, cei de la RCS&RDS l-au amenințat că-i dau mai puțin sau chiar deloc.
*RTV a transmis încontinuu știri cu șantajistul de Felix și fata lui șantajistă și trustul lui șantajist. Sebastian Ghiță a negat însă că această atitudine a postului său ar avea vreo legătură cu politica: "Nu mă întrebați de politică, pentru că sînt într-o mini-vacanță de relaxare alături de bunul meu prieten, Victor. Iar cu Victor discut numai despre economie, tocmai ca să nu se interpreteze."
*Am un prieten care, nemulțumit că nu merge netul cum trebuie, a sunat la RDS ca să amenințe că trece la altă firmă de cablu.A fost săltat în această dimineață de poliție și dus la DNA, pentru cercetări. El este acuzat de șantaj în formă continuată și riscă până la șapte ani de închisoare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei