Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 123 (5330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

După 16 ani de suferinţă

Adolescentul imobilizat în scaun cu rotile, operat cu succes la o clinică din Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma materialului publicat în Monitorul de Suceava, la începutul acestui an, „Imobilizat în scaun cu rotile de aproape 16 ani”, Claudiu Marian Ungureanu, din satul Ciomârtan, comuna Zamostea, a cărui poveste tulburătoare am redat-o în paginile ziarului nostru, a reuşit să adune banii necesari operaţiei chirurgicale, la o clinică din Chişinău. Recent am fost sunaţi de mama adolescentului, Cristina Ungureanu, care cu lacrimi în glas ne-a spus că s-a întors de la Chişinău, unde fiul ei a trecut cu succes printr-o operaţie dificilă, dar extrem de importantă, în drumul anevoios pe care Claudiu îl are de parcurs până la momentul în care va merge singur, fără a fi mereu sprijinit de cineva, fără să fie dependent de scaunul cu rotile.

Mama lui Claudiu ne-a povestit că săptămâna aceasta Claudiu stă doar în pat, nemişcat, pentru că acestea au fost recomandările medicilor din Chişinău, după care va relua recuperarea, atât cu specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, dar, mai ales, trebuie să ajungă la Centrul Medical Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu” Bucureşti, unde băiatul a fost internat de nenumărate ori.

 

Ajutorul a venit de la oameni simpli

„Claudiu speră să facă primii paşi, după ce a început procedeul miofibrotomie subcutanată pe etape, la Chişinău. Eram disperaţi că nu vom ajunge să începem aceste proceduri, pentru că nu aveam bani. Costul intervenţiei chirurgicale se ridica la 1.850 de euro, bani pe care noi nu-i avem. După ce a apărut povestea lui Claudiu în Monitorul de Suceava şi oamenii au citit apelul nostru disperat de a ne salva fiul, am primit telefoane, scrisori de la oameni simpli, nu numai din judeţ, ci şi din ţară, care ne-au încurajat şi ne-au trimis sume de bani, nu mari, dar venind din mai multe părţi am reuşit să-l operam pe Claudiu. Le mulţumim din suflet tuturor”, ne-a povestit Cristina Ungureanu.

Ea a completat că nu şi-ar fi închipuit ca oameni care nu îi cunoşteau, oameni simpli, cu venituri mici, chiar pensionari, să fie atât de generoşi şi să-i înţeleagă atât de bine durerea. „Nu avem cuvinte cu care să le mulţumim, chiar dacă acesta este doar începutul luptei pentru Claudiu, dar a fost cel mai important. Noi sperăm să fie bine. Medicii ne-au dat asigurări că va fi bine, dacă ne ţinem în continuare de recuperare şi, eventul, alte intervenţii chirurgicale la aceeaşi clinică din Chişinău. După control, medicii ne vor spune dacă va mai fi nevoie de o operaţie sau mai multe”, ne-a destăinuit mama lui Claudiu.

Miofibrotomia subcutanată pe etape, după metoda prof. Ulzibat, este practicată de medici din Rusia, medici care vin şi la Chişinău, pentru a opera copii din România şi Republica Moldova.

 

Visează cu ochii deschişi la momentul în care se va desprinde, chiar pentru câteva momente, din scaunul cu rotile

Claudiu Ungureanu s-a născut pe 16 august 1997 şi încă nu ştie ce înseamnă să stai în picioare, fără sprijin, nicidecum să facă câţiva paşi. Adolescentul suferă de paralizie cerebrală - diplegie spastică, retard neuropsihomotor, diagnostic care îl macină de când s-a născut. În ultimii ani, Claudiu a suferit mai multe intervenţii chirurgicale – alungire de tendoane şi a făcut sute de ore de recuperare. Toate aceste eforturi au făcut ca boala lui Claudiu să nu se agraveze, însă nu au reuşit să îl facă să se ţină măcar pe picioare, fără să fie sprijinit, sau să facă primii paşi singur.

Familia îi este mereu alături. Părinţii, Cristina şi Constantin Ungureanu, ne-au spus că marele regret pe care îl au este că nu au început cu cinci, şase ani în urmă să facă terapie de recuperare, să încerce şi alte intervenţii chirurgicale, care să-i dea o şansă lui Claudiu.

Adolescentul visează cu ochii deschişi la momentul în care se va desprinde, chiar pentru câteva momente, din scaunul cu rotile, fără să cadă dacă nu este cineva în preajmă, pentru a-l susţine. Claudiu a făcut până acum învăţământ la domiciliu, şase clase, dar anul acesta, din lipsă de personal didactic, a întrerupt şcoala. Cei care vor să-l sprijine în continuare pe Claudiu în lupta sa cu o boală crudă, care l-a ţintuit la pat, pot să ia legătura cu Cristina Ungureanu, mama lui Claudiu, telefon 0742 641 497 sau pot să depună orice sumă de bani în contul în lei deschis la Banca Transilvania: RO70BTRL03401201739521XX.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adolescentul imobilizat în scaun cu rotile, operat cu succes la o clinică din Chişinău.
 Vizualizări articol: 2331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Adolescentul imobilizat în scaun cu rotile, operat cu succes la o clinică din Chişinău5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei