Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 118 (5325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Muncă infernală

Film al pompierilor cu cea mai grea intervenţie din ultimii ani, la incendiul care a distrus 50 de hectare de pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a realizat un montaj video de aproximativ jumătate de oră cu cele mai importante momente ale celei mai complexe intervenţii pe care pompierii au avut-o în ultimii ani, în cazul incendiului de pădure de la limita judeţului Suceava cu Bistriţa-Năsăud, pe raza satului Dornişoara, comuna Poiana Stampei. Sute de pompieri, silvicultori şi militari mobilizaţi zilnic, un incendiu care a izbucnit de trei ori şi nopţi petrecute în pădure, în adăposturi improvizate, aşa se poate rezuma în câteva cuvinte incendiul de pădure care a făcut ravagii la începutul lunii mai la Dornişoara şi care a distrus în jur de 50 de hectare de pădure.

După un prim incendiu de proporţii mai mici, pe 3 mai pădurea a luat foc a doua oară la Dornişoara. A fost vorba practic de o reaprindere în urma evoluţiei subterane a incendiului. În perioada 3-7 mai, peste 500 de pompieri s-au chinuit să stingă un incendiu care s-a extins pe 40 de hectare de fond forestier. Trei zile mai târziu, pe 10 mai, incendiul de pădure a reizbucnit. Au urmat încă patru zile de mobilizare maximă pentru ca focul să nu fie complet scăpat de sub control. Pentru că în acele zile pe raza judeţului au mai fost şi alte incendii de pădure, conducerea ISU Suceava a apelat inclusiv la colegi din alte judeţe.

Numai într-o singură zi, pe 12 mai de exemplu, la incendiul de pădure de la Dornişoara au intervenit 217 pompieri de la ISU Suceava, 30 de la ISU Bistriţa-Năsăud şi câte 20 de la ISU Neamţ şi Iaşi. Acestora li s-au alăturat silvicultori şi militari de la UM 01037 Vatra Dornei.

După cum a precizat colonelul Ion Burlui, şeful ISU Suceava, mulţi pompieri au lucrat şi câte 48 de ore fără pauză, iar pentru că accesul spre zona afectată de incendiu era foarte dificil, s-au organizat puncte de odihnă, cu adăposturi improvizate. În aceste adăposturi pompierii s-au odihnit câteva ore, iar apoi şi-au reluat intervenţia.

În total, incendiile de la Dornişoara au cuprins în jur de 50 de hectare de fond forestier, 43 de hectare pe raza judeţului Suceava şi şapte hectare pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Filmul poate fi vizionat pe site-ul www.monitorultv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Film al pompierilor cu cea mai grea intervenţie din ultimii ani, la incendiul care a distrus 50 de hectare de pădure.
 Vizualizări articol: 2089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Film al pompierilor cu cea mai grea intervenţie din ultimii ani, la incendiul care a distrus 50 de hectare de pădure5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum s-a declansat incendiul ? trimis de
(25 mai 2013, 11:58:52
De ce nu se spune din ce motive s-a produs aceasta paguba. Daca a fost mana criminala sau neglijenta , ori un trasnet care a aprins padurea . Ar trebui aflat motivul pentru ca altfel se poate repeta nenorocirea .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei